Bir Çivi Çakandan Allah Razı Olsun

Haberler / Genel 2015

Bir Çivi Çakandan Allah Razı Olsun

AK Parti’den Afyonkarahisar Milletvekili aday adaylığını açıklamasının ardından çalışmalarını hızlandıran Hüseyin Alhan, esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaflarla sohbet eden Alhan, AK parti hükümetlerinin her zaman milletinin yanında olduğunu söyledi. Kendisinin de emekli olduktan sonra esnaflık yapmaya başladığını belirten Milletvekili aday adayı Alhan, 1999-2002 tarihleri arasında yaşanan ekonomik krizin ülkeyi yokluğa sürüklediğini anlattı. AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte krizlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle teğet geçtiğini söyleyen Alhan, son 12 yılda yapılan yatırım ve hizmetlerde Türkiye’nin kabuğunu kırdığını vurguladı. Alhan, “Memleketimize ve ülkemize son 12 yılda yapılan yatırımlar ortada. Partimizin kurucu Genel Başkanı eski Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için birlikte çalışacağız. Şuana kadar Afyonkarahisar’ımıza 10 Milyar TL’nin üzerinde yatırım yapıldı. Bu yatırımların başını da Ulaştırma alanında yapılan yatırımlar çekiyor. 12 yılda ilimize 444 km bölünmüş yol yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Afyonkarahisar’a son 12 yılda 1,1 Milyar TL yatırım yaptığını hatırlatan Milletvekili Alhan, böyle yatırımların Afyonkarahisar’da daha önce görülmediğini dile getirdi. Bakan Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar’a sayısız yatırımlar yaptığına dikkat çeken Milletvekili Alhan, 36 baraj ve gölet inşa ettiğini belirtti. Afyonkarahisar’ın içme suyunu temin edilmesi konusunda Bakan Eroğlu’nun harekete geçtiğinin altını çizen Alhan, Afyonkarahisar halkının membaa kalitesinde su içtiğini ifade etti. Alhan, sözlerine şöyle devam etti; “Bakanımız Veysel bey Afyonkarahisar’ımızı kendi bakanlığının yanı sıra diğer bakanlıkların yatırımlarını da takip ederek, yatırıma boğdu. Birçok hayal bile edilemeyen projelerini hayata geçiren Bakanımız Veysel Eroğlu bey’e Milletvekillerimiz ve teşkilatımızın da sonsuz desteği ile ilimizin ve ilçelerimizin aynı zamanda belde ve köylerimizde değişim yaşandı. Çay ilçemize en büyük barajı inşa eden Bakanımız 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında ilimize 89 yeni gölet ve sulama alanı inşa ediyor. Bu yapılan yatırımlara omuz vererek bir tuğlada biz koymak istiyoruz.”

Eğitim alanında seçmeli derslerin konulduğuna dikkat çeken Alhan, eğitimde fırsat eşitliğinin ön plana çıktığını vurguladı. Milletvekili aday adayı Alhan, “Değişik kademelerde oluşturulacak seçmeli derslerle her kesimden öğrencinin eğitimden beklentilerinin, sosyal ve kültürel taleplerinin karşılanmasını amaçlandı. Bu çerçevede talep halinde farklı dil ve lehçelerin seçmeli ders olarak öğrenilebilmesinin önü açıldı. Bu şekilde ilk defa milli eğitim müfredatında Kürtçe başta olmak üzere farklı dil ve lehçelerde seçmeli ders uygulamasının başlatılması, bu alanda büyük bir paradigma değişimine işaret ediyor. Türkiye de konuşulmakta olan, ‘yaşayan’ dillerin doğru şekilde öğrenilmesi ve öğretilmesiyle ilgili çalışmalarla, üniversitelerimiz de farklı dil ve lehçelerle ilgili akademik araştırmalar yapılabilmesi, enstitü kurulması ve seçmeli ders konulabilmesini mümkün hale getirildi” şeklinde konuştu.

  • Okunma: 2712

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • ahmet akın

    başarılar dilerim