Bir Olursak Önümüzde Kimse Duramaz

Haberler / Güncel

Bir Olursak Önümüzde Kimse Duramaz

Emirdağ İlçesi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından yapımı tamamlanan Engelliler Hizmet Binası ve EKDAD Hizmet Binası’nın açılışı bugün yapıldı.

Bugün saat 13.30’da ilçemiz Halk Kütüphanesi Karşısında gerçekleşen açılışa ilçemiz Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emniyet Müdürü Erdal Yanık, EKDAD Başkanı Metin Akın, ilçemiz Ziraat Odası Başkanı Öztürk Köycü, Eskişehir Emirdağlılar Vakfı Başkan Vekili Mehmet Kahya ve Yönetimi, Emirdağ Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Şahbaz, EKDAD’a arsasını bağışlayarak binanın yapımında önemli katkısı bulunan Güner Koyuncu ile kızları Hülya Konuşkan, Şükran Koyuncu, Müyesser Aydoğan ve ilçemiz halkı katıldılar.

Açılış programı EKDAD Başkanı Metin Akın’ın konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra ilk konuşmayı ilçemiz Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Şahbaz yaptı.

ŞAHBAZ : “EMİRDAĞ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLURSA BİRÇOK GÜZELLİKLERİ BAŞARABİLİR”

Şahbaz konuşmasında şunları kaydetti : “Sizin en hayırlınız insanlara en fazla hayrı olandır. Sevdiğiniz mallardan Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz.

Emirdağ’da olmaz denilen şeyleri çok şükür Rabbim müsaade ediyor, gönüllere o sevgi birlik ruhunu veriyor tıpkı Huzurevini yaptığımız gibi, tıpkı doğalgaz platformundaki siyaset üstü bütün partilerin anlayışların birleştiği gibi, tıpkı tek ses tek yürek platformundaki gibi EKDAD da bu güzel binamızı bize kazandırdı Allah onların iyiliğini versin. Allah razı olsun, hizmetleri kabul olsun.

Binanın yapılması yetmiyor, Emirdağ’da bulunan bütün engelli kardeşlerimize EKDAD’ın, Emirdağlılar Vakfı’nın, EYAD’ın çok büyük katkıları var. Burdan ismini tek tek sayamayacağınız tüm kardeşlerimizin, tüm siyasilerimizin çok büyük katkıları var. Emirdağ birlik ve beraberlik içerisinde olursa birçok güzellikleri başarabileceğini gösterdi.

Şimdi Belediye’nin elinde yardım listeleri var, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın elinde bir liste var, EKDAD’ın elinde bir liste var, Eskişehir Emirdağlılar Vakfı’nın elinde bir liste var, bizim Engelliler Dayanışma Derneği’nde bir liste var. Şimdi biz bu listeleri güncelleyelim diyoruz. Bu listeleri ortak bir hale getirelim. Bir komisyon oluşturalım tek tek evlere gidelim. Emirdağ merkezde ve köylerimizde kimin gerçekten ihtiyacı varsa nokta atışıyla tespit edelim tamamını karşılayalım. Dostlar alışverişte görsün misali 100 TL. yardım yapmakla olmuyor, ama ihtiyacı olana 500 yapalım 1000 yapalım. Bu konuda Emirdağ esnafı gerçekten Allah razı olsun gittiğimiz her konuda hiç boş çevirmedi. Bu binayı da Metin Abi yapamaz falan diyenler vardı. İşte kocaman bina asansörlü. Bu alt katı da bize verdi, buradan çay içmeye bekliyoruz. Bu yaptığımız işler çok güzel ama daha yapacak çok işimiz var” dedi.

Şahbaz’dan sonra EKDAD Başkanı Metin Akın bir konuşma yaparak şunları kaydetti : “Binayı sağ olsun Güner Koyuncu Hanımefendi arsamızı bağışlamıştı. Devamlı takip etti, gelenden gidenden sordurdu. Kabası yapıldı, kaldı. Eski Başkan Uğur buradana geçerken ‘Hocam devam et’ dedi. Neyse o gitti az birşeyimiz kalmıştı yeni Başkan Serkan Koyuncu aday olur olmaz iki gün sonra buraya geldi. ‘Hocam bu bitecek’ dedi. Bitirdik Allah’a şükür. İnşallah daha güzel şeyler yapacağız.

EKDAD Başkanı olarak, eski bir öğretmen olarak bazı dertlerimizi şöyle belirtelim. Spor. Emirdağspor neden böyle dersek çocuklarımızın mahallelerde top oynayacağı bir yer yok. İnşallah en kısa zamanda bütün mahallelerde yapacağız, ben konuştum. Emirdağspor, Başkan’a sordum ne eksiğin var eşofman dedi. EKDAD olarak biz eşofmanlarını alıyoruz.

Eğitim. EKDAD olarak Yüksekokula laboratuar, Gençlik Merkezi kazandırdık şu anda üç tane büyüğümüzle kontak halindeyiz üçü de okul yapacaklar. Milli Eğitim burada, yetkililer burada projenizi yapın önümüzdeki ay gidip kazmayı vuralım.

Bu sene 39 tane vekil öğretmenimiz var. Ücretli öğretmenimiz var. Buna da çözüm bulmamız lazım. Yüksekokul, böyle yurt özel okullarda yok. Yurdumuz boş. 4 yıllık demişlerdi acaba dört yıllık ne oldu inşallah en kısa zamanda onu da isteyeceğiz.

AKIN : “TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE BÜROKRATIMIZ YOK”

Şöyle biraz konuları değiştirelim. Şu anda ne Ankara’da ne Eskişehir’de ne Afyon’da bürokratımız yok. Türkiye’nin hiçbir tarafında bürokrasimiz yok. Bu yüzden yeni bir dinamizm temiz bir sayfa açmamız gerekiyor.

“TEK İSTEĞİMİZ BİRLİK VE BERABERLİK”

Geçen Afyonkarahisar’da fuara gittik bir baktım Sandıklı’nın, Dinar’ın bandosu var, folklörü var en kısa zamanda Emirdağ bandosunu kuracağız. Şu anda hazırlık yapıyorlar folklor ekibini de kuracağız. EKDAD olarak Emirdağ’ın her türlü hizmetinde varız. Bizim tek istediğimiz birlik ve beraberlik” dedi.

KAHYA : “ORTAK PAYDAMIZ MEMLEKETİMİZ EMİRDAĞ”

Akın’dan sonra Eskişehir Emirdağlılar Vakfı Adına Mehmet Kahya bir konuşma yaptı. Kahya konuşmasında şunları kaydetti : “Bu binamızı bize kazandıran Güner Koyuncu Hanımefendiye, Metin Başkanımıza, yönetim kuruluna ve bu binada katkısı bulunan tüm hemşehrilerimize ben teşekkür ediyorum. Memleketimizin böyle daha çok binalara daha çok kalıcı eserlere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu binanın 4. katını da Eskişehir Emirdağlılar Vakfına tahsis etmiştir teşekkür ediyorum. Bizim ortak paydamız memleketimiz Emirdağ’dır. Eskişehir’de yapılabilecek her türlü dilek, istek ve şikayetlerinde hemşehrilerimizin yanındayız. Dün gece üç buçuk saatte 100 kadar burs topladık bizim hemşehrilerimiz Emirdağlılar yardımsever, vatansever insanlar sadece bizim sıkıntımız kendimizle barışmak, bir de birbirimizle barışmamız gerekiyor. Bu birlikteliği sağlarsak memleketimizin önünde kimse duramaz. Eskişehir’de yeni binamıza geçiyoruz bir hafta on güne kadar bunu da buradan duyurmak istiyorum. Tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Emirdağspora da bir takım forma biz gönderelim” dedi.

Bu konuşmalardan sonra Emirdağlılar Vakfı adına Mehmet Kahya’ya Ahmet Şahbaz tarafından, Anıl Aziz Şevik’e Mehmet Kahya tarafından, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’ya Hulusi Irbık tarafından, Güner Koyuncu’ya ise Belediye Başkanı Serkan Koyuncu tarafından binanın yapımındaki katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

KOYUNCU : “BİZİM DERDİMİZ MEMLEKETE HİZMET”

Programda son konuşmayı ise Serkan Koyuncu yaptı. Koyuncu, konuşmasında şunları kaydetti : “Güner Koyuncu yengeme, amcamın Hanımına öncelikle teşekkür ediyorum. Metin Hocama teşekkür ediyorum. Ahmet Şahbaz dedi ki; ben Emirdağ’ın delisiyim. Emirdağ’a hizmet etmek için deli olmak lazım, Allah delimizi arttırsın.

Metin Hocam bazı şeylerden bahsetti bunlarla ilgili bazı bilgiler vereyim hem de cevap vermiş olayım.

Değerli Emirdağlılar 2015’ten önce Emirdağımız zorunlu hizmet bölgesinde değildi. Milli Eğitimden bahsediyorum. 120-150 arası her yıl ücretli vekil öğretmen çalışıyordu çocuklarımızla. Ortaokullarda 18 ilçe var 17’nci idik. Emirdağımız mecburi hizmet bölgesine alındıktan sonra geçen yıl hamdolsun geçen yıl 22 tane bu sene de 30 civarında ücretli öğretmenimiz var. Emirdağımızda artık branş öğretmenleri açığı yok. Ortaokullar bazında 18 ilçe içerisinde bu yıl üçüncüyüz. Değerli anne-babalar hepinize teşekkür ediyorum. Değerli Milli Eğitim Müdürüm teşekkür ediyorum. Onyedincilikten üçüncülüğe gelmek büyük bir başarı.

İlkokullar bazında sınıf başına düşen öğrenci sayımız 17.3 yani her bir sınıfımız neredeyse özel sınıf, özel okul formatında. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun şu anda bir tane daha anaokulu yapılıyor. Merkez Anaokulu, Ali Rıza-Hava Kara Anaokulu, Yenidoğan Mahallesi’ne yapılan anaokulumuz üç, Belediye’nin kreşini işin erbabları yapsın diyerek Milli Eğitime devrettik dört. Emirdağımızda dört tane anaokulumuz var.

İlçe Başkanlığım döneminde Emirdağ’da dört tane ilkokulu bahçesine il özel idaresi marifetiyle, Türkiye’de hiçbir devlet okulunda yapılmayan tartan zeminli spor sahasını Emirdağında 4 tane okula kazandırdık. Her mahallede var. Bu sene de inşallah yine üç tane okula kazandırıyoruz.

İnşallah Belediye marifetiyle spor alan ve yeşil alan sıkıntımızın eksiklerini çözeceğiz.

Emirdağspor’da bizim çocuklarımız oynuyor. Bizim 16, 17, 18 yaşındaki lise çocuklarımız Emirdağspor’da oynuyor. Milyon milyon paramız yok. Milyon milyon paramızı verip de, çarçur edipte, İstanbul’dan, Ankara’dan, Nijerya’dan topçu getirecek halimiz de yok. Benim çocuğum oynasın, kahve köşesinde oturmasın. Sayın Emirdağspor Başkanım yenile yenile yenmeyi öğreniriz.

Yüksekokul, değerli Emirdağlılar Dinar’da 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açıldı, Sandıklı’da açıldı, Bolvadin’de de var. Emirdağımızda 2 yıllık veterineri açtık, gıda bölümünü açtık, her ikisinin de ikinci öğretimini de açtık. Kapatılan yapı denetim bölümünü de tekrar bu sene açtık. İlçeler bazında en fazla öğrencinin geldiği ilçeler; bir Bolvadin 400 civarında öğrenci geldi, iki Emirdağ 300 öğrenci geldi. 4 yıllık üniversitesi olan Sandıklı’ya 60 öğrenci geldi. Dinar’a 40 öğrenci geldi. Biz Yüksekokul Müdürümüzle beraber çalışarak öğrencinin tercih edeceği bölümler açmaya çalışıyoruz.

Yayla suyu noktasında hocam sordu şu anda bütün projeleri bitti. Yayla suyu sadece iki tane çeşmeden akıyordu, onlar kapatılmıştı. Öyle bir proje yapıyoruz ki Devlet Su İşleriyle beraber bunu birkaç mahalleye yaymak için projesini hazırladık, yayla suyunun da kaynaklarının artması lazım. Osman Duran abimiz Belediye Meclis Üyesi abimiz bu işle de bizzat kendisi ilgileniyor Allah nasip ederse önümüzdeki sene yayla suyunu çeşmeden akıtacağız.

“MAKAMLARDAN GÜÇ ALMADAN HAREKET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Birlik, beraberlik konumuz. 31 Mart’ta oy verdiniz, bu fakiri ve ekibini Belediye Başkan ve Meclis olarak takdir ettiniz. Biz geldiğimiz yeri biliyoruz, biz makamlardan güç almadan hareket etmeye çalışıyoruz. Emirdağ’da kim olursa olsun hangi partiye mensup olursa olsun hangi görüşten olursa olsun bugüne kadar bir tek vatandaşımız şunu diyemez; ben oy vermediğim için benim işim görülmedi diye ben ve ekibime geçtiğimiz 7 aylık dönemde hiç kimse laf edemez. Bizim derdimiz memlekete hizmet, bizim derdimiz Belediye Meclis Üyelerimizle beraber memleketin aşığı olmak. İnşallah Rabbim bizlere hata yaptırtmaz, Rabbim bizlere size en iyi hizmeti sunmamızı nasip eder.

Bu vesileyle Güner Koyuncu yengeme ve Metin Akın Hocam’a bütün Emirdağ’ın huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, arsa bağışında bulunan Güner Koyuncu ve kızları, EKDAD Başkanı Metin Akın, Emniyet Müdürü Erdal Yanık, Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Şahbaz, Eskişehir Emirdağlılar Vakfı Başkan Vekili Mehmet Kahya binanın açılışını yaparak Metin Akın’a hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Açılış esnasında davetlilere yemek ikramında bulunuldu. KAYNAK : EMİRDAĞ GAZETESİ

  • Güncelleme: 24.10.2019 16:53
  • Okunma: 3074

Yorumlar (0)Yorum Yap