Bir Tabela Meselesi...

Haberler / Güncel

Bir Tabela Meselesi...

Emirdağ, bulunduğu konum itibariyle birçok yolun kesişim noktasında yer almaktadır. Gurbetçisiyle ün kazanmış Emirdağ, yılın çeşitli dönemlerinde yerli yabancı birçok misafirini ağırlıyor. Geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelen karayollarındaki tabelalara Emirdağ isminin eklenmesi konusu yeniden gündeme geldi.

Özellikle Eskişehir'den Emirdağ'a gelen gurbetçi Emirdağlıların dikkatini çeken Eskişehir-Mahmudiye kavşağındaki tabela için sosyal medyada gündem oluşturulmaya başlandı. Tabelada "Seyitgazi, Mahmudiye, Konya" yerleşim yerlerinin yanına Emirdağ'ın da eklenmesini isteyenler seslerini yetkililerin duymasını istiyor.

Oysa Karayolları Kanununda bu durumla ilgili bir madde var. Karayolları güzergâhlarında sırasına göre en yakın ilçe, il ve ilk Büyükşehir’in adının yazılması kuralına göre tabelalar konuluyor. Emirdağ'a yaklaşılmasıyla tabelalarda isminin görülse de Mahmudiye kavşağına Emirdağ tabelasını görmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla...

  • Okunma: 10495

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • EMİRDAĞ ÇOK UZAĞIMDA

    o kadar güzel bir memleket ki EMİRDAĞ Türkiye'nin dört bir yanında da ismini görsem duysam gururum bin kat daha artar...

  • korel köycü

    Korel Koycu diye E mail adresi ni kim yazdı ise haddini bil, olmayacak işlerle de uğraşma bir de paşam kelimesini sevmedim.objektif eleştiri yapmayı öğren her kim sen ?

  • Korel koycu

    Emirdagli olmaktan utanıyorsan,kütüğe gidip istedigin sehire kaydını aldirabilirsin paşam...

  • korel köycü

    isterseniz Edirne Kapıkule giriş kapısından EMİRDAĞ yazıları takılmaya başlasın.

  • Ömer Karatoprak

    Münasipdir.