Biz Varız!

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Biz Varız!

Emirdağ’da siyasi mecralar yaşama heyecan katarken, kış acımasız yüzünü göstermeye başladı. Havanın kararmasıyla birlikte bomboş olan sokaklarda esnaf iş beklerken, ekonomik sıkıntılar vatandaşlarımızı evlerine tabiri caizse hapsediyor.

Son haftalarda Emirdağ’da olamaz dediklerimiz olmaya başladı. Öncesinde Zeki İmre’nin aracına yazılan trafik cezasını değerlendirmek istiyorum. Emirdağ’da bulunan araçlara baktığımızda gençlerin en büyük hevesidir, arabasının arkasına yazı yazdırmak. Kimisi sevgisini yazar, kimisi düşüncelerini. Zeki İmre de Andımızın kaldırılmasına ithafen bir yazı yazdırmış. Olayı şöyle değerlendirmek gerekirse; evet araçlara “ruhsata işli olmadan” yazılan yazıların cezası var. Peki araçlarında şirketlerinin ismi bulunanların cezası yok mu? A firması arabasına yazı yazdırmış bunun cezası yok mu? Elbette var, ama son zamanda Türklüğümüze yapılan vurgular, cezaların da yönünü değiştiriyor. Çok değil bundan 1 yıl önce bu tarz cezalar neden yazılmıyordu? Cevabı herkesin içinde saklı!!!

10 Kasım Ata’mızı anma günü! Bu yıl da Pazar gününe denk geldi. 10 Kasım Anma Töreni İlçemizde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi ve okullarda devam etti; merkezdeki 1 okulumuz hariç o da: Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi. Nedeni bilinmez ama tatillerini bölmek istemedikleri çok belli büyüklerimizin! Yoksa ne işimiz var değil mi? Kasım sabahı o ayazda kim kalkacak da en fazla yarım saat sürecek programa katılacak? Bunu facebook’ta yazdım, sonra telefonlar geldi gerçekliğini teyit ettim. Hatta ismini vermek istemediğim bir öğretmenim Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gidip durumu izah etti. Ardından Cuma günü gelen haber apar topar anma etkinliği düzenlendi. Ben oradaydım, uzaktan da olsa izledim. 5 gün sonra Atamızı anma etkinliği yapıldı. Hatta birçok öğrenci arka kapıdan programdan kaçtı. Birkaçı “Ya abi Pazar günü yapılmadı, şimdi yapacaklar. Gerek yok aradan kaçtık!” dedi ve okulun yurduna gitti. Durdum, izledim. İstiklal Marşı’na da durdum. Bunun ardından gelecek şeyleri de söyleyeyim: “Yok efendim, Atatürk Haftası 10-16 Kasım arası biz 15 Kasım’da yapmışsak ne olacak?”, “Biz 10 Kasım’da anma töreni yaptık ama siz yanlış haberler veriyorsunuz!” diyecekler. 10 Kasım 2013 günü okulda bulunan kamera kayıtlarını da inceleyelim(tabi silinmediyse ya da kameralar bozuk değilse. Böyle durumlarda ya bozuk ya da silinmiş olur). Velhasıl durum bundan ibaret.

Madem onlar ses çıkarmadı ben yazımı Hakkı ÇEBİ hocamızın güzel eseriyle bitireyim ki bizim varlığımızın olduğunu unutmasınlar!

Melih Can KALENDER
Editör


BİZ VARIZ
Ömründe davandan vermedin taviz,
Bu yüzden düşmanlar kaldılar aciz.
Bizler geliyoruz zinde ve yağız,
Rahat uyu aziz Atam biz varız.

İlkelerin var ya vermeyiz taviz,
Yıkmak isteyenler vız geliyor, vız.
Koruyacak, kollayacak bizleriz,
Rahat uyu aziz Atam biz varız.

Böldürtmeyiz, vatan bizim canımız,
İlkelerin tendir, bayrak kanımız,
Türk gençliğiyiz biz büyük şanımız,
Rahat uyu aziz Atam biz varız.
Hakkı ÇEBİ

  • Okunma: 6336

Yorumlar (8)Yorum Yap

  • YAVUZ GÜRBÜZ

    HELAL OLSUN KARDEŞİM, AGZINA VE YÜREGİNE SAGLIK, ATATÜRK VE NUN KURDUGU CUMHURİYET REJİMİ İLE SORUNU OLANLAR HARİÇ OLMAK ÜZERE HERKESİN DUYGULARINA TERCÜMAN OLMUŞSUN, TEBRİK EDİYORUM.

  • CEVAT KORKMAZ ( Çiftlikli )

    Helal olsun CAN abi

  • izmir

    helal sana okuduğun kitabın yediğin ekmeğin hakkını vermişsin

  • tylor

    admin çok sallamış gafa var bu adamda

  • has emirdağlı

    böyle bir gençlik var oldukça bu ülkede bazı değerleri yıkmaya çalışanlar muvaffak olamaz,avuçlarını yalarlar.allah yar ve yardımcınız olsun yiğitler.

  • mahmut atalay cetin

    helal olsun san guzel kardesim ALLAH bize bu cani verdikce turkluk te ISLAM da bu VATAN da var olacaktir

  • MEGA SEPTİK

    Geçmişine geleceğine saygı duyup,sahip çıkan civa gibi bu gençleri gördükçe,onların anne ve babaları adına gurur duyuyorum.
    Atatürk gençliği bambaşka bir ekoldür.Yazılmakla anlatılmaz,yaşanır.Atatürk gerçeğini bir türlü içine sindiremeyip kabullenemeyen örümcek kafalı,çağ dışı zihniyetlere kapak olsun.

  • Biçer Bilgisayar

    Helalll Can
    Adamsın...