Bolvadin’den Emirdağ Kadın Kooperatifine Ziyaret

Haberler / Güncel

Bolvadin’den Emirdağ Kadın Kooperatifine Ziyaret

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Bolvadin Kaymakamı Taner Bolat ve Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan eşleri ile birlikte Emirdağ Kadın Kültür Evi ve Kooperatifini ziyaret ettiler.
İlk olarak Kadın Kültür Evinde kadınların hizmetine sunulan Eğitim Salonu, Dinlenme Salonu, Yüzme Havuzu ve Fitness Salonu ve açılmayı bekleyen Kütüphaneyi gezen ziyaretçiler, burada Kadın Kültür Evinin işleyişi, faaliyetleri ve son bir yıl içinde yapılan işler hakkında Kadın Kültür Evi Müdüresi Zehra Sert Öz’ den bilgiler aldılar. Tüm bu alanların Emirdağlı kadınların hizmetine sunulduğunu belirten Kaymakam Bilici, “Kadın Kültür Evinde sanat, spor, sosyal ve kültürel etkinliklerle ve alanında uzman kişilerce verilen eğitimlerle kadınları her alanda desteklemeye çalışıyoruz” dedi.
Daha sonra Kadın Kooperatifinde bulunan Cam İşleme, Ahşap İşleme ve Boyama, Dikiş-Nakış ve Kilim Dokuma atölyelerini gezen ziyaretçiler, bu atölyelerde kadınların büyük bir emek harcayarak ürettikleri ürünleri incelediler. Ortaya çıkan ürünlerin üretimden pazarlamaya kadar olan süreci hakkında bilgiler aldılar.
Kooperatiflerimizin devreye girmesiyle kadınların üretimin bir parçası olduğunu ifade eden Kaymakam Bilici, kadınların emekle, gayretle ve büyük bir fedakarlıkla birbirinden güzel işler ortaya çıkardığını, kadınları desteklemeye, onları üretime daha çok dahil ederek kendi ekonomilerine katkı sağlamaları için gereken gayreti göstermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Ardından Kadın Kooperatifinde üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Kadın Kooperatifi Satış Ofisine geçen ziyaretçiler, üretilen ürünlerin satışının sadece satış ofisiyle sınırlı kalmadığını, internet üzerinden satış yapılan alışveriş siteleri üzerinden de satış yapıldığını ve bu alanda da Emirdağ Kadın Kooperatifinin zirvede olduğunu belirtti.
Emirdağ Kadın Kültür Evi ve Kadın Kooperatifini çok beğendiklerini belirten Bolvadin Kaymakamı Taner Bolat ve Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Kaymakam Bilici ve Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’ya çok güzel bir hizmet sunduklarını ifade ederek kadınlara sağladıkları bu imkanlardan dolayı teşekkür ettiler.
Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

  • Okunma: 786

Yorumlar (0)Yorum Yap