Brüksel'de 'Arabaşı' Geleneği Yaşatılıyor

Haberler / Kültür Sanat

Brüksel'de 'Arabaşı' Geleneği Yaşatılıyor

On binlerce Emirdağlının yaşadığı Brüksel'de Orta Anadolu'nun ve Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinin yöresel otantik lezzetlerinden olan "Arabaşı" gecesi düzenlendi. Topakev Media Kültür Folklor Derneği tarafından Brüksel'de sekizincei defa düzenlenen "Topakev Arabaşı Gecesi'nin yoğun katılımla gerçekleştiği bildirildi.

Belçika Türk Dernekler Birliği Brüksel şubesinde 8. kez Arabaşı Gecesi düzenleyen dernek başkanı Şükrü Sağlam “Geleneksel hâle getirdiğimiz ‘Topakev Arabaşı Gecesi”nde Türk mutfağının otantik lezzetlerinden ‘Arabaşı’nı yutarken, Anadolu Kültürünün Avrupa'da gelecek kuşaklara taşınmasında kültürel faliyetleri ile 2011 yılından bu tarafa Brüksel'de çeşitli kültürel etkinliklerin yanı sıra sosyal etkinlikleri ile de dikkatleri çeken Topakev Media Kültür Folklor Derneği olarak gurbette kültürümüzü yaşatan şair ve yazarlarımızı bu gecede hoş sohbetler eşliğinde sizlere daha yakından tanıtmayı birlikteliğimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”açıklamasında bulundu
.
Belçika Türk Dernekler Birliği Başkanı Rıfat Can ise yaptığı konuşmada "İnsanlarımızın bir araya gelip tanışıp kaynaşması, sohbet etmeleri için arabaşı bir vesile ,kültürümüzün,gelenek ve göreneklerimizin devam ettirilmesi, genç nesillerimizin de kültürel degerlerimize sahip çıkmaları açısından önemli bir gece. Böyle bir akşama vesile olmalarından dolayı Şükrü Bey'i ve eşini tebrik ederim. Belçika Türk Dernekler Birliği olarak Belçika'da yaşayan insanlarımızın birlik beraberlik içerisindekendi kültürel değerlerini yaşaması ve yaşatmasıdır.Bu seneki etkinlikte Kadınlarımızın, genç ve çocuklarımızında katılım sayısındaki artış bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Bu tür proğramlara katılıp,destek vermeniz çok önemli. Brüksel şubemizde farklı farklı dernekler tarafından düzenlenen her yaştan insanımızın katılabileceği kurslar ve etkinlikler yıl boyunca sürüyor. Buralar sizlerindir,dernekler sizlerden alacağı şevk ve destekle bu faliyetlerini devam ettireceklerdir. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür eder saygılar sunarım dedi."

‘Topakev Arabaşı Gecesi”ne Yazdığı Şiir ve Kitaplarla Belçikalı Türk Kadınlarının öncüsü olan Nerkiz Şahin, Sazı ve sözü iel Halk Aşığı Dost Kamil Sayın, şairler Abdil Göktekin ve Nuri Gözet kendi yazdıkları şiirlerden örnekler sundular. Geceye mazareti nedeni ile katılamayan yazdığı hiciv şiirleri ile Avrupa'da büyük üne sahip şair Hakiki Kabakçı'nın şiirlerini ise Tekin Deniz okudu.

Topakev Arabaşı gecesi hoş sohbetler eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Proğram bitiminde Topakev Media Kültür Folklor Derneği başkanı Şükrü Sağlam, Emirdağlı araştırmacı yazar ahmet Urfalı'nın kaleme aldığı 'Emirdağ Tarihi-1' adlı eseri konuk şairlere hediye etti.
Topakev Arabaşı Gecesi'ne Belçika Türk Dernekler Birliği Başkanı Rıfat Can, Schaerbeek Belediye başkan yardımcısı Mehmet Bilge, Anderlecht Belediye Meclis üyesi Mustafa Ulusoy, İHH Belçika Başkanı ali Koç,,Cultur-Elle Derneği Başkanı Gülcan Bozdağ, Tezköyü Derneği Başkanı Hacı Halil Yiğit, Gazeteci ve mizah yazarı Erdinç Utku, İş adamı Murat Koyucu, Sky Live Medya Grubundan Uğur Çalışkan, Ertan Öz, Gürsel Kum, Elif Albayrak, Yenivatan'dan Cafer Yıldırımer,Brüksel Korner'den Kadir Duran ve Cemal Kapaklıkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • Güncelleme: 27.11.2019 12:36
  • Okunma: 2399

Yorumlar (0)Yorum Yap