Bu Katliama Dur Deyin

Haberler / Özel Haber

Bu Katliama Dur Deyin

Birçok alanda koruma altına alınan evcilleştirilmemiş atlar yani diğer isimleriyle yılkı atları Emirdağ yaylalarında koruma altına alınmayı bekliyor. Sayıları iki bini geçen Emirdağlarında yaşayan yılkılar, kimliği belirsiz avcılar tarafından vurulduğu iddiaları ortaya çıkıyor. Avlanmak ve yılkı atlarının etini paraya çevirmek isteyenler tarafından Emirdağ yaylalarındaki yılkı atlarının sayıları gün geçtikçe azalıyor. Doğa tutkunları ve yılkı sevenler tarafından Emirdağ yaylalarında yaşayan yılklılara tuz götürenlerin sayısının artması isteniyor. Her gidenin 10 kg tuz götürerek, yılkılara küçük bir iyilik yapacağını dile getiren yılkı sevenler "Emirdağ yaylalarındaki yılkıların koruma altına alınmasını istiyoruz. Sandıklı ilçesindeki yılkılardan daha fazla Emirdağ yaylalarında yer alıyor. Buradaki katliama birileri dur desin." dediler.

  • Güncelleme: 19.09.2010 19:46
  • Okunma: 8825

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • Şükrü SAĞLAM

    Konuyu yeniden gündeme getirmeniz çok doğru Yayladaki ATLARI bazı vicdansızlar vurup etini satıyorlarmış.Ben bu konuyu Mayıs 2009 da gündeme getirmiştim.
    Sitede de14 kasım 2009 da haber yapmıştım.
    http://www.topakev03.com/news....php?readmore=27
    Millet artık vurdum duymaz olmuş.Yazık degerlerimize hiç sahip çıkmıyoruz.

  • emirdagli cilgin

    emirdagim da neyi koruya biliyoz ki bunlari koruya bilecegiz ???? :sad:

  • Rüştü YÜCE

    Tuz götürenlere dikkat, ilaçlı tuzla bayıltılıp, kesildiğini biliyoruz..Daha önce yapmış olduğumuz araştırmada, sahipsiz yılkı atlarının tıpkı diğer av hayvanları katagorisine girdiği bu yüzden yasal olarak avlayanların sorumlu tutulamayacağı gibi, söylentiler var...Lakin avlanan atların muhtemelen, et yada büyük olasılıkla, sucuk, salam gibi et türevlerine katılabileceği tahmin ediliyor...

  • yildiz

    Gùnaydin mi desem tùnaydinmi desem sayin medyacilar yillardir vuruyorlar o hayvanlari eskidende kopeklere yedirmek icin vururlardi demekki devir degisti insanlara yediriyorlar simdi vuranlar belli herkeste biliyor bir kac tanesi gùvecciden balcamdan vali beye kadar sikayet edildi ama nafile derekoyde basri sevik var en eski yilki onlarin taa osman dededen kalma(kel osman) yani babasindan bizimde bir panter emelimiz olsaydi simdiye cozulurdu sandikli ak dagda bir kac ciliz at var afyon sitelerinde onlarin resimleri var bizim atlar yùkseklerde duruyor cunki su hatilarini bosaltiyor diye cobanlar ùrkùtùyorlar eskisi gibi olsa o cobanlara iki dipcik vursa bir daha yapamazlar ama cumuk var iste devlet adamlarinin eli kolu bagli bir de koylùyù hirpalamayin diye siyasiler baski yapiyor gùvenlik gùclerini onlarin oy kaygisi var tabii.Allah bizede bir panter emel nasip eder insallah maliyeci bir abla var ama emirdaginda destek bulamiyor o da ne yapsin gùcù nispetinde bir seyler yapiyor yinede sag olsun.

  • kaptanturgay

    AVCILARIN BIRTEK VURMADIKLARI YABAN ATLAR VAR
    ONLARIDA VURUYORLAR.
    ZATEN EMIRDAG TEKSAS VURUN NE HAYVAN GÖRÜRSENIZ.
    BAKALIM ONLARINDA NESRINI BITIRIN ONDAN SONRA NE
    VURACAKSINIZ BAKALRIM.
    ZABITA EMIRDAGIN ICINI KONDROL EDEMIYO DAGDAKI
    ATLARI NASIL KONDROL ETSINLER.
    AVCILAR DAGDAKI ATLARI VURACAKLARINA GITSINLER
    DOGUDAKI DAGDAKI TERÖRISLERI VURSUNLAR.
    ONLARDA AMERIKANIN AGIR SILAHLARI VAR ?
    BIZIM AVCILARIN TÜFEGI VAR.
    MERAK EDIYORUM O ZAMAN HAYVAN YERINE PKK LI
    VURACAKLARMI.???