Bu Kez de Mahkeme Kayyum Atadı

Haberler / Güncel

Bu Kez de Mahkeme Kayyum Atadı

Merkezi Emirdağ’da bulunan Afyonkarahisar Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı’na yeniden kayyum atandı.

Yaklaşık 2,5 yıldır Tarım ve Orman Bakanlığı görevlendirmesi ile Afyonkarahisar Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanlığı görevini yürüten Mehmet Serdar LÖKÇÜ Mahkeme ara kararı gereğince bu seferde Kayyım olarak atandı.

Bilindiği üzere 2017 yılında Bakanlık mevcut yönetim kurulunun görevini sonlandırmış ve geçici olarak dönemin Emirdağ İlçe Tarım Müdürü olan LÖKÇÜ ve beraberindeki heyeti görevlendirmişti. Bakanlık tarafından görevlendirilen heyetin görevi birlik tüzel kişiliğini adil seçime götürerek tekrar seçilmiş yönetime devretmekti. Ancak yine 2017 yılında yapılan Olağanüstü Genel Kurulda gündem dışı seçim yapılınca bakanlık ikinci kez kayyum ataması yaparak, seçimi demokratik bulmadığından dolayı iptal etmişti. Bunun üzerine seçim yapan Mehmet PALA ve ekibi konuyu mahmekeye taşımış yerel mahkeme davayı kabul ettiği halde Tarım ve Orman Bakanlığı İstinaf Mahkemesine başvurmuştu.

Geçen zaman içinde Afyonkarahisar Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı yönetim zafiyeti yaşanmaması için Bakanlık, görevlendirme yerine kayyım atama talebinde bulunmuş mahkeme dosyayı kabul ettiği ve dava görülene kadar ara karar gereği Mehmet Serdar LÖKÇÜ, şu anki Emirdağ İlçe Müdürü Halil İbrahim KOKU ve Veteriner Sadullah Oğuz ARI'yı kayyım olarak atadığı öğrenildi.

Kayyum heyeti göreve geldiği zamandan bu yana; birliği Afyonkarahisar geneline yaymak, Afyonkarahisar Merkezinde Şube açmak, yeni projeler üretmek, damızlık koyun ve koç satışları gerçekleştirmek, var olan çiftliği imkanlar dahilinde büyütmek, destekleme zamanı ilçe ilçe yetiştiricilerden elden başvuru dilekçesi toplamak, adil ve anasözleşme, genel kurul kararlarınca hizmet bedeli toplamak gibi birçok çalışmalar gerçekleştirdi.

  • Güncelleme: 31.05.2019 19:59
  • Okunma: 2572

Yorumlar (10)Yorum Yap

  • Işıklarlı Enver

    TORKUN bey konu istinaf mahkemesinde diye biliyoruz. Birliğe sahip çıkmayı, Hak vecibeleri bilmeyide bu sayede öğrendik Allaha şükür. Yoksa kimsenin bize haklarımızdan bahsettiği yoktu. Adam gibi tüm üyelerle seçim yapılsın bizde biliriz yönetim oluşturmayı. Kayyumun görevi de istinaf sonuçlanıncaya kadar dediler. Bir sonuçlansa zaten sonuca göre seçime çıkacaz diyorlar. Bu Mahrumiyeti zamanında bize yaşatanlara nokta olsun. Herkese de hayırlı bayramlar.

  • Torkun

    Konuyu takip edip cevabi yorum yazan sayın yorumcular öncelikle hepinizin bayramını kutlarım. Şundan emin olmanızı isterim benim ne seçilen ne de önceki yönetim kurulu üye ve başkanları ile bir ilişkim yoktur. Benim nacizane dileğim Türk çiftçi ve yetiştiricisinin kendi kendini temsillden uzun süreli mahrum edilmemesidir. Birliğinize sahip çıkın hak ettiğiniz yönetimi oluşturun , hak ve vecibelerinizi bilin diyorum. Nokta

  • İsmail öncü

    Hak diyorsunuz hukuk diyorsunuzda neden hakkını arayan üyeyi üyelikten çıkarıyorsunuz Gökleri bilmem ama yerleri ben yarattım diyen yer tanrısı ilan eden kimdi diktatörlük yapan birliğin 9000 kişinin hakkı olan çiftliğin traktörleriyle kendi tarlasını süren kimdi fabrika yapılırken yandaşlarına peşgeş çekip 3 liralık işi 5 liraya yaptıran kimdi zorla birliğin olmayan koyunlarını birliğiymiş gibi üyelere faiş fiyattan satmaya çalışan kimdi. Bırakın da işi bilenler yapsın evet kamulaşsın...

  • Cengiz Fazıl

    Torkun bey güzel hoş diyorsunuz Birliği asıl sahiplerine bırakılsın evet güzel diyorsunuz da sahipleri kim bi orasını netleştirelim oy kullanan 150 asil üye mi yoksa 9000 üye mi demokrasiden bahsediyorsunuz 150 tane 3 köyden asil üyeniz var istediğiniz gibi at koşturuyorsunuz diğer üyelerin seçimlerden alınan kararlardan haberi yok bu mu demokrasiniz. Haktan bahsediyorsunuz ya yani evet adalet şimdi geldi eski başkan hangi zaman halkın üyelerin ayağına gidip derdini sordu bi söyle de bilelim...

  • Işıklarlı Enver

    TORKUN bey. Aynı konulardan bahsediyoruz yalnız hala anlamadığınız bir konu var.. Kendi üyeleri arasından seçilir demişsiniz. Hangi üye? bizim neden haberimiz olmuyor. Nerede ışıklarlı çobanlarlı yetiştiriciler neden yok o yönetimlerde.. Zaten kayyum da seçime gidecek tüm yetiştiricilerle. Ancak istinaf mahkemesi sonucu bekliyoruz dediler. Gerçek sahiplerine gerçek demokratik seçimle verilecekmiş. Şu an siz neden eksik yorumlar yapıyorsunuz. Demekki sizde sadece emirdağlılarla yapılan seçimden yanasınız. Diğer ilçeler kasabalar yetiştiriciler yok gözünüzde.

  • Torkun

    Enver Bey , birlik ıslah amaçlı yetiştirici birliği olup üyeleri üreticilerdir. Birlik yönetim, denetim ve üst kurul delegeleri seçimle kendi üyeleri arasından seçilir. Bu yöntem demokrasinin yerleşmesi açısından da önemlidir.Komik olan birliğin genel kurulunda bir usulsüzlük varsa giderilerek yenilenmemesidir. Devlet Memurunun önce Bakanlık tarafından sonra Mahkeme tarafından kayyum olarak atanması Kanun koyucunun öngördüğü bir durumdur.Ancak birliğin yönetimin asıl sahiplerine bırakılmalıdır.

  • Işıklarlı Enver

    Biz çalışandan hizmet edenden yana tavır takınırız. Seçilmiş atanmış siz anca buna bakarsınız. Neden? Binlerce üye ile seçim yapmak yerine etrafındaki yüz kişi ile seçim yapmak hoşunuza gidiyor değilmi.. Komedi mi arıyorsun? Al sana komedi. Tabi komediden anlayışa bağlı.. Trajikomik dimi? TORKUN bey... Neden atama yapıldı haberin bile yoktur senin... Önce öğren.. İyi oku haberi

  • Torkun

    Bakıyorum seçilen yerine atanan kişiden yana tavır takınılıyor madem öyle birlik '' KAMULAŞTIRILSIN :)) '' herkes rahat etsin değil mi? komedi ya komedi.......

  • Saffet aydın

    Helal olsun başkana ilçe ilçe köy köy gezdiğine bilfiil ben şahidim. Verdiği her sözü tuttu merkeze şube açtı dinar a da açacakmış. Koç sattıveriyo damızlık satıveriyo birliğin yıllardın boş yatan dikenli tarlasını ıslah etmiş ekiyomuş koyunlara yonca yetiştiriyormuş katma değer sağlıyor. Yürülen başkan damızlık damızlık olalı böyne başgan gömedi.

  • Erdem tuğluklu

    Devletin yönetimi birliğin kuruluş amacını bize öğretti, Devletin yönetmesi çok farklı adalet var hak var hukuk var Bu zamana kadar birlik hiç hizmet yapmamış. Birlik başkanının yüzünü mü görüyorduk. Başkan dediğin M. Serdar LÖKÇÜ gibi olmalı adam gibi adam hizmet var adalet var hukuk var. Bizler birliğin başına uzun vadeli olarak Serdar beyi birliğimizin Başkanı olmasıni istiyoruz. Serdar bey sizi Başkan adayı olarak görmekten onur duyarız...