Burcu Köksal, Bakana Emirdağ’ı Sordu

Haberler / Siyaset

Burcu Köksal, Bakana Emirdağ’ı Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a Emirdağ İlçesi'nde bulunan devlet yurtlarında İsmailağa cemaati tarafından ders verilip verilmediğini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Başkanlığı'na Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

CEMAATLE PROTOKOL İMZALANDI MI?
"Afyonkarahisar İli Emirdağ İlçesinde bulunan devlet yurtlarında Değerler Eğitimi Dersinin İsmailağa cemaati tarafından verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'nca söz konusu cemaatle bir protokol imzalanmış mıdır?" diyen Milletvekili Köksal, "15 Temmuz hain FETÖ'nün darbe girişiminden ders alınarak devlet kurumlarında cemaat, tarikat vb. yerine liyakatin esas alınması gerektiğini düşünmüyor musunuz?" dedi.

NİÇİN İSMAİLAĞA CEMAATİ TERCİH EDİLDİ
Köksal önergesinde Bakan Selçuk'a şu soruları yöneltti:
"İsmailağa cemaati ile protokol imzalanmışsa Emirdağ’da Değerler Eğitimi Dersi verebilecek birçok öğretmen ve Diyanete bağlı Din Görevlisi varken niçin İsmailağa cemaati mensupları tercih edilmiştir? Bakanlığınızca Türkiye genelinde başkaca cemaat, tarikat vb. ile imzalanan anlaşma protokol var mıdır? Varsa içeriği ve gerekçesi nedir?"

  • Okunma: 4629

Yorumlar (0)Yorum Yap