Çanakkale'de Duygulu Anlar Yaşandı

Haberler / Kültür Sanat

Çanakkale'de Duygulu Anlar Yaşandı

Çanakkale 100. Yıl destek programına başvuru yapan FC Anvers Türkspor, Türk Dernekler Birliği – UTV desteği ile 50 kadar sporcu genç ile Çanakkale’ye gitmek üzere destek almıştı. 5 gün süren gezide 50 kişilik sporcu, antrenör ve yönetici heyeti “Çanakkale’de Bulduğum Türk Kimliğim” proje tanımlamasında İstanbul’da, Semazen ve Ney eşliğinde kültür gecesine katıldılar, arından TRT stüdyo ve yapım birimleri ile İstanbul’un tarihi eserlerini ve Eyüp Sultan’ı ziyaret ettiler.

Projenin en etkili bölümü ise Çanakkale gezisiydi. Çanakkale’de gençler kahramanlık diyarının havasını soldular, Şehitlikleri ziyaret edip onları yerlerinde yad eylediler, vatan ve millet ne zorluklarla korunduğunu ögrendiler, nasihat aldılar.

Çanakkale’ye ayak basar basmaz Çanakkale Valisi Sayın Hamza Erkal tarafından ağırlanan sporculara Türkiye’deki basın geniş yer verdi. Akabinde Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’ni ziyaret eden heyet dünyanın en modern simülasyon merkezi ve müzesinden bir hayli etkilendiler. Çanakkale’de duygulu anlar yaşayan gençler arasında UTV Başkanı Hikmet Çakar: “Çanakkale’yi tanımak benlik sorunlarımıza, öz güven verdi. Çanakkale 100. Yıl anılarına 50 kişilik heyetimizle İstanbul ve Çanakkale’de eğitimli bir gezi gerçekleştirdik” dedi.

"Evliya Çelebi Kültür Programı" projesi çerçevesinde Türk Dernekler Birliği Başkanı Rıfat CAN, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN, Türk Dernekler Birliği görevlileri Şaban GÖK, Hatice KARAKAYA, Hakan SÖNMEZ, Emirdağspor Klüp Başkanı A. Kadir KARATAŞ, aynı zamanda projenin yazımında görev alan Emirdağ Mimarlar Odası Başkanı Nurgül UYAR ile yurtdışından ve Emirdağ'dan gelen öğrenciler; 2 Kasım akşamı düzenlenen konferansta bir araya geldiler. Proje kapsamında Çanakkale'de düzenlenen konferansta bir araya gelen proje yöneticileri ve öğrenciler projenin amaçları üzerine konuştular ve faaliyete geçirilebilecek yeni projeler hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Türk Dernekler Birliği – UTV Müdürü Selamet Belkıran: “Projeye dahil, dönüşte gördüğümüz ve gezdiğimiz yerleri Belçika’nın 8 bölgesinde geniş kitleye, toplumumuza Çanakkale şuurunu edinmiş halde, bilgilendirmeler yapacağız” dedi ve yakında bu bilgilendirmeleri duyuracaklarını söyledi.

Türkspor Başkanı Sinan Şener ise geziyle ilgili yaptığı konuşmada, “Bu projedeki hedefimiz Avrupa’da yaşayan 3. ve 4. nesil Türk gençlerine ve bu gençliğe sahip çıkan yetişkinlere Çanakkale savaşları şuurunu bilinçlendirmek, özgeçmişlerini tanımak, yaşamak ve yaşattırmak, gençlerimizin benliklerinden gurur duymalarını ve sosyal durumlarını düzeltebilecek bilince ulaşmasını sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Okunma: 2705

Yorumlar (0)Yorum Yap