Cengiz Sağlam Projelerini Anlattı

Haberler / Genel 2015

Cengiz Sağlam Projelerini Anlattı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam, çalışmalarına önem verdiği Afyonkarahisar merkezde devam ediyor. Bir taraftan önem verdiği sivil toplum kuruluşları (STK) ziyaretlerine devam eden Sağlam, bir taraftan da Afyonkarahisar’da medya kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştiriyor ve canlı yayınlara katılıyor. Afyonkarahisar Gün FM’de Faruk Bangir’in sunumunu yaptığı Seçime Doğru programının canlı yayınına katılan Cengiz Sağlam, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Afyonkarahisar ve yurt dışında sivil toplum kuruluşlarının (STK) önemine vurgu yapan Cengiz Sağlam; STK’lar bizlerin ve toplumumuzun dinamitleridir. STK’lar bizler için ve en önemlisi de Afyonkarahisar için en önemli yapı taşlarıdır. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde de STK’larımızın önemini vurguluyoruz. Bizler yurt içinde ve yurt dışında en önemli proje ve çalışmalarımıza imzamızı STK’lar ile attık. Daha da önemlisi en köklü en yenilikçi ve hedefçi çalışmalarımız, projelerimizi devam edecek çok uzakta değil. Yakın da inşallah. STK’larımız ile birlik ve beraberlik içerisinde daha nice projelerimize imzalar atacağız” dedi.

Faruk Bangir’le Seçime Doğru canlı radyo yayınında açıklamalar yapan Cengiz Sağlam, önce kendisini tanıttı sonra da gerçekleştireceği projeleriyle birlikte her konuda önemli açıklamalara yaptı.Milletvekili aday adayı Cengiz Sağlam yaptığı açıklamalarda şu önemli konulara değindi:

“1971 Afyonkarahisar Emirdağ doğumluyum. İlk orta ve lise öğrenimimi Emirdağ’da tamamladıktan sonra 1988 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini kazandım. Orada okul birincisi olarak çok iyi bir not ortalamasıyla Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine yatay geçiş yaptım. Öğrencilik yıllarımda kendi yurdumda öğrenci başkanı seçildim. Daha sonra Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda Genel Kurul Üyeliği, Kredi yurtlarda yine yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bu süreç devam ederken 1995-2002 yılları arasında TBMM’de Halkla ilişkiler danışmanlığı yaptım. 50.Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Çevre Bakanı Özel Kalem Müdürlüğü yaptım. 50. T.C.Hükümetinde Çevre Bakanlığı Bakanlık Müşaviri olarak göreve başladım. 1997 yılında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda Uzmanlık görevine atandım. 2002 seçimlerinden sonra TBMM Başkanlık Divanı, Meclis İdare Amirliği Danışmanlığı yaptım. 2007 Ağustos ayında TBMM aşkan Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Danışmanı olarak göreve başladım. 2009 yılında TBMM Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptım. Çok genç yaşta Türkiye’nin en genç bürokratı oldum. Üniversite yıllarında hep bizler Afyon’u düşünen insanlardık. Afyon için projeler yaptık. Doktora çalışmalarımda Afyonkarahisar’ın Türkiye’deki Et Üretiminde Yeri ve Türk Hayvancılığında Afyonkarahisar’ın Durumu çalışmasını hazırladım. 28 Şubat sürecinde demokrat aydınlar hareketini kurdum ve oranında sözcüsüydüm. Milli iradeyi gaspeden zihniyete karşı 28 Şubat sürecinde dimdik durduk. Ankara’da çeşitli paneller konferanslar,toplantılar organize ettik. Toplumsal olaylarda milli şuur ve milli irademizi yansıtmaya çalıştık Toplumumuzla ilgili yurt içi ve yurt dışında birçok projelerimiz oldu. 2007 yılında yine bilindiği üzere AK Parti’den aday adayı oldum ve temayülde ilk beşte çıkmıştım. İlerleyen süreçte TBMM’de Başkan Müşavirliği görevini yaptım. Yurt içinden yurt dışına Belçika’dan Almanya’ya, Hollanda’ya, Fransa’ya, Londra’ya, Makedonya’ya, Azerbaycan’a vb. kadar birçok projeler ürettik ve çalışmalar yaptık. 25 yıllık bürokrasi tecrübemizi bırakıp aday adayı olduk. Bürokraside bulunduğumuz sürede de hep insan odaklı çalışmalar yaptık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle hareket ettik. Devletimizin sıcak elini milletimizle buluşturmaya gayret gösteren katalizör görevi yapan bir anlayışla bulunduğumuz görevleri insanımızın hizmetine sunmaya çalıştık” dedi.


AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam, program içerisinde sunucunun Cengiz Sağlam neden aday adayı olmak istedi? sorusuna da şu şekilde cevap verdi:

“Ben bürokaside yıllarca insanlarımıza hizmet etmeye çalıştım. TBMM’de yasama da bulunarak Afyonkarahisar’ın ruhunu, Cumhuriyet’in kazanıldığı bu torakların ruhunu oralara taşıyacağıma inanıyorum. Milletimizle ilgili çalışmalar ve kararlara yasama da önemli imzalar atacağıma inanıyorum. Bu inancımda var ve tamdır. Afyonkarahisar’ımıza çok şeyler yapıldı, yapılacak. İnşallah çalışmalarda devam edecek durmadan. Bakınız bazı kurdeleler kesildi, bizim de projelerimiz var. Mesela Afyonkarahisar’ımıza ikinci bir üniversite projesi. Afyonkarahisar eğitim ve üniversite şehir olmalı.Bu potansiyeli ve yakalamış olduğu da bir ivme var. Zafer Havaalanı’mızın daha aktif ve faal bir şekilde faaliyete geçirilmesi gibi. Bu denli daha büyük ve köklü projelerimiz var. Bizim insanımıza yapılabilecek hizmetleri hızlandırmak, onların TBMM’de temsilcisi, onların TBMM’de o kürsüde gür sesi olmak için, Afyonkarahisar ruhunu Ankara’da layıkıyla temsil etmek için aday adayı oldum.
Cengiz Sağlam ‘Peki ya kadın ve gençlere yönelik projeler nelerdir?’ sorusuna da en başta kadınlarımızı ve onların toplumdaki değerlerini ele alarak şu şekilde demeçler verdi:

GENÇLER ÜLKEMİZİN GELECEĞİ,YARINLARI BÜYÜK AFYONKARAHİSAR VE BÜYÜK TÜRKİYE SEVDALILARI

“Kadın bir ailenin çekirdeğidir. Toplumumuzun her şeyi. Benimde bir annem eşim ve kızım var. Cennet annelerin ayakları altındadır. Bunların hepsi toplumun geleceği. Onlara her konuda, sosyal sorumluluk olsun, diğer projelerde yer vermek lazım, istihdamları konusunda yardımcı olmak lazım. Aynı şekilde gençlerimiz e de. Gençlerimiz ülkemizin geleceği, umudumuz ve yarınlarımız. Büyük Türkiye sevdalıları onlar, Büyük Afyonkarahisar sevdalıları, Büyük Türkiye sevdalıları. Her ilçemizde birer gençlik merkezlerinin kurulmasını istiyorum. Sadece gençlik merkezlerini fiziki olarak binalarla donatılmasın. Aynı zamanda içeriği olsun, sempozyum, konferansların olduğu ve eğitimlerini alabilecekleri modern bir eğitim yuvaları olsun. Bakın Bahçeşehir Kolejlerinin Genel Müdürü Devrim bey benim en yakın arkadaşım. Afyonkarahisar’da yeni bir eğitim yuvası, okul açıyorlar. Biz onlarla konuştuk, yönlendirmeler yaptık. Ne olacak? Görün Afyonkarahisar’ın eğitim ve öğretimde kalitesi artacak, gençlerin eğitim ve öğretimi artacak ve en önemlisi de rekabet gücü artacak. Bizim eğitim ve öğretimde dereceye giren bir sürü kardeşlerimiz var. Şu an da hatta Amerika’da da var. Değerli Mert Kalender kardeşimiz, Hüseyin Erenoğlu kardeşimiz, Londra’da Mehmet Sayınkardeşimiz, İskoçya’da, Kanada’da ve dünyanın her yerinde var. Bunlar şu an da Microsoftta yönetici orada çalışıyorlar. İşte bu gençlerimiz bu topraklardan çıktı. Bizler eğitim ve öğretimde kaliteyi daha da arttırırsak, rekabet gücünü arttırırsak Afyonkarahisarlı kıymetli kardeşlerimiz Türkiye’nin hatta dünyanın en zirve noktalarında, en iyi yerlerinde olacaktır. Biz neden ikinci bir üniversite istiyoruz? Hem istihdamlar artsın hem de gençlerimiz üniversiteye yönelsin. Geleceğimizin umutları yarınların teminatları, Büyük Türkiye sevdalıları orada eğitim ve öğretimlerini tamamlasın, ülkemize en iyi şekilde hizmetler etsin diye.”

AFYONKARAHİSAR’DA TUĞLA ÜZERİNE TUĞLA KOYANIN ELLERİNİ ÖPERİM

Cengiz Sağlam programın son kısmında projelerine ve yapacağı hizmetlere değinerek şu ifadeleri kullandı: “Bizler Afyonkarahisar’ın hizmetkarlığına talibiz. Hizmetlerimizi de en iyi şekilde yapıp, insan odaklı çalışmalarımızla görevlerimizi yerine getirerek hayır duaları almak istiyoruz. Bizler oralara yan gelip oturmaya yatmaya değil, ülkemize Afyonkarahisar’ımıza hizmet için gidiyoruz. Hep söylüyorum yine söyleyeceğim. ‘Afyonkarahisar’da tuğla üzerine tuğla koyanın ellerini öperim. Bizler çok bir şey istemiyoruz. Hizmet için buralardayız. Her yerde anlatıyoruz yine de hızlı bir şekilde geçmek istiyorum. Üniversite projemiz var. Yine aynı şekilde havaalanı projemiz en önemlisi. Afyonkarahisar’da hafif raylı sistemi düşünüyoruz. Afyon’da bunu düşünmeli. Nasıl mı olur o proje? Afyonkarahisar ile Gazlıgöl arasında ve oteller bölgesinde bu düşünüyoruz. Aynı şekilde Afyonkarahisar-Şuhut-Dinar yolu projesi. Emirdağ Dörtyoldan başlayan Bolvadin-Çay-Çay’ın Devederesinden devam eden Şuhut Karaadilli-Karacaören’in önünden devam eden Çölovası dedğimiz Tatarlı-Haydarlı ve Dinar’a uzanan duble yol projemiz var. İnşallah Yüce Rabbim bu kurdeleyi bize kesmeyi nasip eder. Afyon kavşaklar şehri, turzim şehri, eğitim şehri. Ege’ye, Marmara’ya ve Akdeniz’e açılan yol burası.Afyonkarahisar’ımız hayvancılık şehri. İstanbul’da kurban ihtiyacının çoğunu Afyonkarahisar karşılıyor. Afyonkarahisar güneş ışınlarını en iyi alan ilimiz. Tarım sektöründe, seracılıkta bunu en iyi şekilde kullanmamız lazım. Bugün Çobanlar’da çok güzel hizmetler yapıldı. Bunu geliştirmeli ve bütün sektörlere yaymalı, domatesimizi Belçika’ya,Hollanda’ya göndermeli bunu yapmalıyız.Yapacağızda. Sultandağ’ımızın,Yeşilçiftlik’imizin kirazı meşhur. Bunu nasıl bir an önce euro ve dolar bazında yurt dışına Zafer Havalanından kargo uçaklarıyla ihraç ederiz bunlar üzerinde çalışmalıyız ve çalışacağız da. Bizler yıllar önce belirledik, Afyonkarahisar’ımıza hizmet, Türkiye’mize hizmet, bizim insanımıza hizmet. 25 yıllık devlet tecrübelerimizi ve bilgi birikimlerimizi insanlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. En büyük sevdamız hizmet, sevdamız, Afyonkarahisar’ımıza hizmet sevdamız, Türkiye’mize hizmet sevdamız. İnşallah çok şeyler yapacağız. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

  • Okunma: 2426

Yorumlar (0)Yorum Yap