Cengiz Sağlam'la Samimi Bir Sohbet

Haberler / Genel 2015

Cengiz Sağlam'la Samimi Bir Sohbet

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili aday adayı Cengiz Sağlam’la Pazar sohbeti gerçekleştirdik. Cengiz Sağlam merak edilenleri tüm samimiyetiyle cevapladı.

Emirdag.gen.tr: Cengiz Sağlam kimdir, ne iş yapar bunları hemen hemen herkes biliyor. Biz daha çok Cengiz Sağlam Afyonkarahisar’a ne yapmak istiyor da milletvekili aday adayı oldu?

Cengiz Sağlam: Ben de sözlerime başlamadan önce Emirdağ’da gündemi yakından takip eden www.emirdag.gen.tr ekibine, şahsıma göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum. 13 yıldır iktidarda olan bir AK Parti hükümeti var. Temelleri Afyonkarahisar’da atılmış ve adeta hizmet yağmurundan nasibini alan bir Afyonkarahisar var. Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı yapan Doç. Dr.Sait Açba hocamızla başlamış, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu hocamızla devam eden ve projelere ön ayak olan birbirinden değerli milletvekillerimizle Afyonkarahisar’ımıza adeta bir hizmet kervanı var. Biz de hizmeti bir bayrak yarışı görerek naçizane kendimize göre fikirlerimiz var. Ama bunları bireysel olarak değil, Cengiz Sağlam olarak değil, Sivil Toplum Kuruluş(STK)larla, oda ve borsa kuruluşları ile yerel yöneticilerimizle bir araya gelip istişarelerle, karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak yapmak istediklerimiz var.

Mesela; Afyonkarahisar’ımıza 2.Üniversite ve ilçelerimize de fakülte yapmak isteğim var. Neden olmasın? Cenab-ı Allah nasip eder milletvekili olursam Afyonkarahisar’ımıza ikinci üniversite için elimden geleni yapacağım, bunlar hayal değil, imkânsız hiç değil yeter ki bir proje olsun ve onun için çalışın, çabalayın mutlaka meyvesini alırsınız.
Ve ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı ve yerel yönetimler ile ortak her ilçeye bir “Gençlik Merkezi” yapma projemiz var inşallah. Gençliği eğitimli, donanımlı bir birey olarak topluma kazandırmak öncelikli hedefimiz inşallah.

Emirdag.gen.tr: Evet, üniversite projeniz Afyonkarahisar basınında ve kamuoyunda olumlu tepkiler aldı. Gündemde başka hangi projeleriniz olacak?

Cengiz Sağlam: 2017 yılında bitecek olan Afyonkarahisar- Ankara yüksek hızlı tren projesi var, devamı da İzmir olan insanımıza yakışır, modern bir proje. Bu kapsamda kavşak noktası olan ve sanayinin gelişmekte olduğu Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) lojistik merkez; yükleme, boşaltma alanının bulunmadığını yatırım programları doğrultusunda lojistik merkeze tren rayı döşenmesi projemiz var.
Ve yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın katkılarıyla Bolvadin-Çay-Emirdağ-Afyonkarahisar-Şuhut-Karaadilli-Dinar'dan Antalya'ya geçecek duble yol projemiz var. İl sınırımız 1.058 km yol ağına sahip ve il olarak 8 ana arterin birleşim noktasında. Kentimizin ekonomik açıdan gelişimine katkı sağlamayı ve karayolları hizmetlerini daha etkin kullanabileceğiz.

Emirdag.gen.tr: Afyonkarahisar’ın % 43’ü kırsal yaşam sürüyor. Hayvancılık Afyonkarahisar için önemli bir gelir kaynağı bu konuda neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Cengiz Sağlam: Ben hayvancılık yapan bir ailenin evladıyım. Bürokrat kimliğimizin yanında eğitimimi Veteriner Hekim olarak tamamladım. Afyonkarahisar’da sanayi ilerliyor ama Afyonkarahisar’ı Afyonkarahisar yapan önemli etkenlerden biri de tarım ve hayvancılıktır. Ve tez dönemimde “Afyonkarahisar’ın Türkiye’deki Et Üretiminde Yeri ve Türk Hayvancılığında Afyonkarahisar’ın Durumu” hakkında tez çalışmamda bunları dile getirdim. Büyükbaş et üretiminde, sucuk üretiminde Afyonkarahisar’ın birinci olduğu aşikârdır. Hükümetimizin ve Avrupa Birliğinin tarım ve hayvancılıkla birçok hibe projeleri var inşallah biz bunları vatandaşımıza daha etkin ve verimli kullandırmak için çalışacağız ve eğitime önem verip, devletimizin sıcak elini hep üreticimizin yanında hissettireceğiz. Doğrudan Gelir Ödemesi, Mazot, Gübre Ve Suni Tohumlama Destekleri artarak devam edecek inşallah.

Emirdag.gen.tr: Bir de Cengiz Sağlam insan odaklı sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Bunlar devam edecek mi? Yoksa milletvekili oldum artık o işlere elveda mı diyeceksiniz?

Cengiz Sağlam: Cenabı Allah bize hizmet etmeyi nasip etmeyecekse bu iş zaten olmasın. Ben Başkanlığını Sayın Köksal Toptan’ın yaptığı Türkiyem Vakfı yönetim kurulu üyesiyim. Ne yapar bu vakıf? Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri, Türk Toplulukları, kardeş ve toplulukların birbirleri ile dünya devletleri ile sosyal kültürel ve ekonomik açıdan iyi ilişkiler kurulmasına ve dostlukların gelişmesine yardımcı olmaktır. Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklarından gelen öğrenci ve öğretim elemanlarının sorunları ile ilgilendik, yardımcı olduk. Üniversitelerimizdeki konuk öğrenci ve öğretim elemanlarının katıldığı çeşitli etkinlikler düzenledik, düzenlenenlere katkı yaptık. Mesela Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başta olmak üzere birçok devlet adamı, işadamı, profesörün katıldığı 2011 yılında Türkiyem Vakfı ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Türkiye'nin Yüzüncü yıl Vizyonu G-10 hedefi' temalı çalışma yaptık. Bu çalışma Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yıl dönümü olan 2023 yılı sonunda Türkiye'nin dünyanın 193 ülkesi arasında en gelişmiş ilk 10 ekonomisinden biri olabilmesi için önümüzdeki 14 yıl içinde ekonomik siyasal ve sosyal bakımlardan yapması gerekenleri konu almaktadır. Bizim sevdamız bu millete hizmet etmek.

Emirdag.gen.tr: Peki Emirdağlı gurbetçilerimiz desek?

Cengiz Sağlam: Cefakar, vefakar, yardımsever, izzet ve onur sahibi Avrupalı Türk Kardeşlerimizin her projesinde olacağız inşallah. Çalıştıkları ülkelerinde yabancı, öz memleketlerine gelince de kendilerini yabancı hissettirmemek birinci önceliğimiz olacak. Birçok sivil toplum kuruluşu var gurbet de, ortak akılla her şeyin üstesinden geleceğimize inanıyorum ve onların dik duruşlarına güveniyorum.

  • Okunma: 4127

Yorumlar (0)Yorum Yap