Cezayir’de Emirdağ Güvecini Tanıttı

Haberler / Güncel

Cezayir’de Emirdağ Güvecini Tanıttı

Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçisi olarak görev yapan Emirdağlı Mahinur Özdemir Göktaş, Cezayir’de Echourouk TV’de yayınlanan Ramazan programında Ramazan kültürünüz üzerine sohbet etti.

Ramazan’da Türk kültüründe neler yapıldığının anlatıldığı program Fransızca yayınlandı. Programda iftar öncesi mutfağa giren Emirdağlı Büyükelçi Mahinur Özdemir Göktaş burada Tarhana, Bulgur Pilavı, tescilli Emirdağ Güveci ve güllaç yaparak Türk kültüründen bir örnek iftar sofrası hazırladı.

Programda memleketi Emirdağ’ın tescilli yemeği Emirdağ Güvecine de özel olarak yer veren Göktaş, Twitter’da attığı tweette “ Echourouk TV’de yayınlanan Ramazan programında Ramazan kültürümüz üzerine sohbet ettik. Emirdağ güvecimizi de programda tanıttık :)” diyerek Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’yu da etiketledi.

Başkan Koyuncu Büyükelçiye teşekkür ederek;” Sayın Büyükelçim Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, haklarını savunduğunuz gibi, Kadim Şehrimizi de Emirdağımızı da tanıtmanız bizleri son derece mesut etmiştir. Teşekkür ediyoruz.” dedi.

Programı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz...

Video

  • Güncelleme: 01.05.2021 02:09
  • Okunma: 3270

Yorumlar (0)Yorum Yap