CHP Emirdağ Deprem Bölgesinde

Haberler / Güncel

CHP Emirdağ Deprem Bölgesinde

6 Şubat’ta yaşanan ve Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi sonrası Emirdağ Cumhuriyet Halk Partisi de deprem bölgesindeki depremzedelere ulaştırılmak üzere bir yardım kampanyası başlattı.

Depremin hemen akabinde Emirdağ Cumhuriyet Halk Partisi tarafından başlatılan kampanyaya partililer ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

İLK 2 TIR 7 ŞUBAT SALI GÜNÜ BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Deprem sonrası 7 Şubat Salı günü ilçemizden hareket eden Emirdağ Cumhuriyet Halk Partisi tarafından toplanan 2 tane yardım tırının ilk durağı Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesi oldu. Burada yardım tırlarındaki malzemeler (battaniye ve kıyafet ağırlıklı) depremzedelere elden dağıtıldı.

Daha sonra tekrar Emirdağ’a gelen yardım tırlarıyla ikinci bir yardım kampanyası başlatıldı. Toplanan gıdalarla, yemekhane ve aşçılarıyla bu defa Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine giden yardımseverler burada kurdukları mobil mutfak ile depremzedelere 2 gün boyunca (yaklaşık 1000-1500 kişiye) yemek ve kavurma dağıttılar. Bölgede mutfak malzemelerini ve gıda malzemelerini de bırakan yardımseverler tekrar Emirdağ’a döndü.

“YARDIM VE DUALARINI ESİRGEMEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Yeniden bir kampanya başlattıklarını belirten CHP İlçe Başkanı Barış Can konuyla ilgili şunları kaydetti : “Emirdağ olarak yardım ve dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Bir kez daha yardım için bölgeye gitmek istiyoruz. İhtiyaçları kalem kalem biliyoruz ve bunun dışına çıkmayacağız. Özellikle bakliyat (pirinç, bulgur, şehriye, fasülye, nohut vb) , sıvı yağ, patates, soğan, tüp, çay, şeker, deterjan, sabun, şampuan, çorap, iç çamaşırı , bere , eldiven önceliğimiz (Koyun yeterli sayıya ulaşırsa yine kavurma yapıp götürebiliriz). Makarnaya, suya ve yorgana özellikle ihtiyaç kalmamıştır. İlginiz için ekibim ve kendi adıma teşekkür ederim. Planlarımıza göre Cumartesi günü buradan hareket edeceğiz. Kampanyamıza katılmak isteyen vatandaşlarımız Cumhuriyet Meydanındaki yardım tırımıza malzemeleri getirebilirler.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kalanlara ise sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi. >Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 1432

Yorumlar (0)Yorum Yap