CHP'den Emirdağ'da Coşkulu Açılış

Haberler / Yerel 2019

CHP'den Emirdağ'da Coşkulu Açılış

Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can’ın Girne Caddesinde bulunan seçim bürosu açılışı 27 Şubat 2019 Çarşamba günü gerçekleştirildi. CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşen seçim bürosu açılışı büyük bir coşkuyla yapıldı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Afyon İl Başkanlığı ve yönetimi, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, partililer ve Emirdağlılar katıldığı seçim bürosu açılışında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Diyorlar ki; 31 Mart beka seçimidir. Yani varlık yokluk seçimidir. Yani 'bizi seçmezseniz mahvoldunuz' diye korkutuyorlar." dedi.

Özel, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, bütün CHP'li belediye başkan adaylarının Türkiye'ye umut ve güzel bir gelecek vadettiğini söyledi. Ama karşılarında bir başka dil kullanıldığını belirten Özel, "Yürütme yetkisinin tamamı onlarda. Mecliste kendi gruplarına ve kanlı bıçaklı oldukları, büyük tartışmalar yaşadıkları bir başka grubun da desteğiyle Meclis'e hakimler. Yargı bağımsızlığı söz konusu değil." diye konuştu.

Hükümetin yargıya egemen olduğunu savunan Özel, şunları kaydetti: "Belediyelerin pek çoğu ellerinde. Devletin TÜİK'inden TÜBİTAK'ına kadar, ölçmesi, değerlendirmesi, projelendirmesi, her şeyi ellerinde. Ama bizim adaylarımızın kıt kaynaklarıyla söylediklerini söylemek yerine, onun yanından bile geçmek yerine, umut siyaseti yerine korku siyaseti yapıyorlar. Diyorlar ki; 31 Mart beka seçimidir. Yani varlık yokluk seçimidir. Yani 'bizi seçmezseniz mahvoldunuz' diye korkutuyorlar.

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da bir konuşma yaptı. Kurt, yaptığı konuşmada 1 Nisan sabahı Emirdağ Belediye Başkanı Barış Can olduğunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ve Eskişehir Odunpazarı Belediyesinin tüm imkânları Emirdağ Belediyesiyle olacaktır, dedi.

CHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can, Emirdağ’daki birlik ve beraberlikten bahsetti. Burada karşınızda siyasi tecrübeye değil sadece yüreğime, bileğime ve sizlere güvenerek çıktım. Emirdağ, hizmet bekliyor… Öyle 50-60-100 projeyle değil ayakları yere basan 10 sağlam projemizi de sizlere sunuyorum. Kadınlarımız, gençlerimiz için birbirinden değerli projelerimiz; iş imkanlarıyla önce kendisini sonra Emirdağ’ı kalkındıracak olan değerli kardeşlerim… Sosyal ortamları eksik olan memleketimize sosyal belediyeciliği, kadınlarımıza sosyal ortamları, en önemlisi CHP Belediyeciliğinin en güzel örneği belde evlerini Emirdağ’ımızla buluşturacağız.”dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar Emirdağ Cumhuriyet Meydanı ve Emirdağ Uzun Çarşı’da bir yürüyüş gerçekleştirdiler ve program sonra erdi.

Fotoğraflar

  • Okunma: 5177

Yorumlar (0)Yorum Yap