CHP’den Milletvekili Aday Adayı Hasan Deniz Uyanık

Haberler / Siyaset

CHP’den Milletvekili Aday Adayı Hasan Deniz Uyanık

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili olmak için aday adaylığı başvuruları başladı. Emirdağ nüfusuna kayıtlı iş insanı Hasan Deniz Uyanık aday adayı olduğunu açıkladı ve bir açıklamada bulundu.

Uyanık ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
'' İsmim, dedemden Hasan,Deniz Gezmiş'ten deniz'in birlikteliğinden oluşan Hasan Deniz Uyanik.44 yaşında Eskişehir ve bölgemizde hizmet sektöründe grup şirketler yöneticisi ve başkani, 25 yıldır esnaf ve iş insanı olarak yüzlerce kişiye istihdam sağlayan aslen Emirdağ nüfusuna kayıtlı bir kardeşinizim.

Diyeceksiniz ki neden aday oldum?

Hayatını görevi dolayısıyla Diyarbakır, Kars, Afyon’un çeşitli köylerinde Atatürkçü düşüncenin savunuculuğu ve öğreticiliği ile geçirmiş bir emekli öğretmen babanın evladı olduğum için,
18 yaşında bu yıl üniversite sınavına girecek, çocukken "büyüyünce Atatürk olacağım" diyen bir oğulun babası olduğum için,

Hayat arkadaşım, en kıymetlim, Atatürkçü bir hekimin eşi olduğum için,

Fikirlerinden her zaman istifade edeceğim ailemin aydınlatacağı yoldan emin olduğum için,
Doğduğum yer olan Emirdağ yaylalarında siyanür ile altin arama faaliyetlerine karşı çıktığım için,

Han ilçemize bağlI halen sivil toplum kuruluşu olarak başkanlığını üstlendiğim boynuyoğunlu aşireti köyleri ve yaylası koruma derneği samanlıdağı çanacık yaylasında yüzlerce yıllık çam ağaçlarını seyreltme adı altında kesilerek birilerine rant sağlandığı için,Ayrıca ikibinli yıllardan bu yana onbin'lerin katıldığı geleneksel yayla şenlikleri düzenlemekte olduğumuz yerleşkelerden bahsediyorum.
Alpu ovasına termik santrallerin yapımına karşı olduğum için,
Cezaevlerindeki gerçek kader mahkumları ile gençliğimizin düşürüldüğü uyuşturucu ile kimyasal bataklığın farkında olduğum için,
İnsanlarımızın özlük, sağlık, eğitim hakları için,
Özendirme ile gençliğin çeteleşmeye itilmesine karşı olduğum için,

Hayatım boyunca beni yakinen tanıyanlar çok iyi bilirler maddiyata hiç değer vermemiş bir insan olarak depremzedelere deprem bölgesinde yapilan haksızlıklar için aday oluyorum.
6 Şubat’ta meydana gelen kahramanmaraş merkezli büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımızada acil şifalar diliyorum.

Ayrıca, rant talan ihalelerini, dev firmalara ticarethane olarak hasta garantili hastane, geçiş garantili yol,  köprü, tünel gibi işletmelerin 50 yıl 100 yıl boyunca insanlarımıza ne kadara mal olacağı gördüğüm ve hesap mekanizmasının işlemesi için, birilerinden hesap sorulmasi için, adalet için, tek adam rejimine karşı olduğum için aday adayı oldum.
Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüne istinaden “ülkeni kurtaracak bir lider arıyorsan ben size hiç bir şey öğretmemişim demektir” diyen bir atanın evladı olarak Mustafa Kemal'in askeriyiz askerleriyiz,
Halil İbrahim sofrasına geldik, namert sofrasına mert gidilmez diyorum boşa lokma yok dediler erenlerin sofrasinda diyorum.
Eskişehirli ve Cumhuriyet Halk Partili kıymetli büyüklerimin icazetine, birbirinden çok kıymetli partili genç kardeşlerimizin hoş görüsüne sığınarak her   köyümüzde, her mahallemizde her milletten dostlarıma güvenerek lazı ,çerkezi, kürdü, tatarı, türkmeni, yörüğü, manavı, muhacırı birlikte bir olduğumuz sürece var olacağız diyor 28. dönem Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayliğımı kamuoyuna ve siz değerli dostlarımızla beraber açıklıyorum.
13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu,
Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir'de birinci, Türkiye'de de iktidar olacak.
Hep birlikte başaracağız sevgili dostlar,
 Büyük usta Nazım'ın dediği gibi;
Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine...''

  • Okunma: 2626

Yorumlar (0)Yorum Yap