Coşkun Özpolat: "Bir Islık da Sen Çal!"

Haberler / Özel Haber

Coşkun Özpolat: Bir Islık da Sen Çal!

Emirdağlı siyasi temsilciler www.emirdag.gen.tr'de Emirdağ'ın son aylardaki genel değerlendirmesine devam ediyor. Demokratik Sol Parti Emirdağ İlçe Başkanı Avukat İbrahim Coşkun Özpolat görüşlerini paylaştı. Emirdağ'ın birlik ve beraberlikle kalkınacağından Kent Konseyi'nin kurulmasına ve AKP'nin başladığı projeleri bitiremediğinden bahseden Özpolat, Emirdağlılar gecesiyle ilgili çekincelerim var, dedi. İşte o röportaj:

Emirdag.gen.tr: Son yıllarda Emirdağ'daki nüfus giderek nüfus azalıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Emirdağ'ın en büyük ihtiyacı nedir? Bunun için sizin partiniz ne gibi şeyler yapıyor?
İ.Coşkun Özpolat (DSP): Emirdağ'ın en büyük sorunu göç. Bunun nedeni bir değil, birkaç tane. En önemli nedeni işsizlik. Üretime dayalı bir ekonomimiz yok.

Çiftçimizin ürünü para etmiyor. Hem tarım hem de hayvancılıkta çiftçimiz dar boğazda. Arpa, buğday, süt para etmiyor. AKP'nin tarım politikaları köylümüzü göçe zorluyor. Bunun yanında sağlık politikaları da nüfusun azalmasına büyük etken. Sağlık büyük şehirlerde birer rant olmuş; taşrada ise içler acısı. Acil müdahalede işimiz Allah'a kalmış. İş olmayan, ürünü para etmeyen, eğitim ve sağlıkta , sosyal ve kültürel anlamda aradıklarımızı bulamayan Emirdağlı göç ediyor. İktidar taşrayı unuttu. Bir ıslık da sen çal(!)

Emirdag.gen.tr: Sizce Emirdağ'ın en büyük ihtiyacı nedir? Bunun için sizin partiniz ne gibi şeyler yapıyor?
İ.Coşkun Özpolat (DSP): Emirdağ'ın en büyük ihtiyacı birlik ve beraberliktir. Ankara'ya sesimizi ancak birlik ve beraberlikle duyurabiliriz. Bunun ilk adımı olarak da Tek Ses Tek Yürek Platformu atmıştı. Ancak tüm çabalara rağmen bu platformun bir sekreteryasını oluşturamadık. Platform üyeleri arasında bir iletişim kurulamadı, bir yol haritası çizemedik. Kent konseyini yaşama geçiremedik. Günü birlik toplantılar yapıldı. Önümüzü göremedik. Kent konseyi'nin bir an evvel yaşama geçmesi gerekiyor. Alınacak kararlarda Emirdağ'da yaşayan insanlar da katılmalı.

Emirdag.gen.tr: İktidar partisi Emirdağ'a gereken önemi gösteriyor mu?
İ.Coşkun Özpolat (DSP): İktidar partisi giden askeriyenin yerini yüksekokula kazandırılmasında ve 4 yıllık olması konusunda çabalarının dışında Emirdağ'a bir katkısı olmamıştır. Tarım politikaları Emirdağ'ımıza büyük zarar vermiştir. İşsizliği çözememiştir. Esnafımız siftah yapamadan işyerini kapatmaktadır. Sağlık sorunları çözülmemiştir. Asbestli su şebekesinden suları içiyoruz hala. Ücretli otopark tam bir facia. Otogar bitirilemediği gibi ne kadar para gitti bilmiyoruz.

Emirdag.gen.tr: Haziran'da yapılacak olan genel seçimde partinizden Emirdağlı aday ya da adaylar olabilecek mi? Seçilme şanslarını nasıl görüyorsunuz?
İ.Coşkun Özpolat (DSP): Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde her partiden aday olmasını gönül isterdi ama; biliyorsunuz seçim barajı var. Bu baraj demokrasinin önünde büyük bir engel. Aday olsa bile seçim yasası değişmediği sürece seçilme şansı yok. Bu da ileri demokrasi.

Emirdag.gen.tr: Herhangi partiden aday gösterilmesi durumunda bu Emirdağlı vekil adayını destekler misiniz? Artık Emirdağ'ın siyasi anlamda birleşme sırası gelmedi mi?
İ.Coşkun Özpolat (DSP): Seçilebilecek yerde Emirdağlı ve Emirdağ'ı kucaklayabilecek bir adaya biz karşı çıksak bile halk tarafından kabul görür. Bundan önceki yerel seçimlerde AKP, MHP, DYP, ANAP ortak aday çıkardı. Emirdağ'a ne getirdi: hiçbir şey. İşsizlik çözüldü mü? Göç tersine döndü mü? Alt yapı, asbestli su şebekesi yenilendi mi? Başlanan hiçbir proje bitirilemedi.

Emirdag.gen.tr:  Şubat ayı sonunda yapılacak olan Emirdağlılara Gecesi'ne siyasi partiniz davet edildi mi? Bu geceyle ilgili görüşleriniz nelerdir?
İ.Coşkun Özpolat (DSP): Emirdağlılar Gecesi'ne parti olarak davet edilmedik. Ama şahıs olarak bilet alır mısın dendi. Ama çekincelerim olduğu için katılmayacağım. Yukarıda da söylediğim gibi Emirdağ'ın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu ise bütün siyasi partilerin, meslek örgütlerinin, sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin halkın temsilcilerinin oluşturduğu Kent Konseyi'nin yaşama geçirilmesiyle sağlanabilir. Bu geceyi Kent Konseyi organize etmeliydi.

  • Okunma: 5869

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • Hasan BOZ

    Her is Ehline birkilmali herkes en iyi bildigi isle ugrasmali.bir defa ben emirdagliyim diyen adam akli emirdagda kendisi baska yerde olmamali birde secim zamani bazi konular ele aliniyor secimden sor kapaniyor;kardesim onemli konularda siyasiler bir taraf olmalidir; bendeciligi birakip kalici islere imza atilmalidir.Kendi kendimizi aldatmaylim.H;BOZ

  • karabagli43

    Seçimlerde adam gibi adam seçmeseniz,körü körüne partilere biat ederseniz Emirdag olarak hiç bir şey görmezsiniz.Önce kafalarınızı değiştirin. Partizanlığı bırakın takım tutar gibi partizan olup şakşakcılıktan vaz geçin. Partilerin liste başlarına adam gibi adam adayları koydurun ve en değerlisini seçmeye çalışın. Millet vekilliği sevdalısını değil Emirdağına hizmet aşkı olanı bulun çıkarın. Belediye başkanlığı içinde öyle. Hizmet etmek isteyen hükümet partisi den olsun muhalefetten olsun yapacağını yapar. Eskişehir veya Aydın Beld. başkanları gibi. Yeterki hizmet adamı olsun. Seçerken bunlara bakmak gerekir. Parti kölesi gibi davranırsanız Emirdağ köy olarak kalır. Benden söylemesi.

  • bulduk

    Emirdag DSP nin bir civisini bile gormedi diyen kardesim simdiye kadar Emirdagi yonetenler her yeri civi yapmislar haklisin !!!!!!

  • İSA

    değerli emirdağlı kardeşlerim ve hemşerilerim sizlere buradan yazarken gercekten sizi birkez daha düşün meye davet ediyorum şöyle bir bakın siyasette en iyi lider erbakan dönemi idi kimse halkı kandırmasın ve halkın taleplerine kulak versi şovmenlik zamanı değil SAYIN ÖZ POLATIN acıklamalarına katılıyorum ancak bu yetersiz dir belediye başkanının hataları ve siyasiler rant işi ile peşinde koşacaklarına toplumun genel sorunlarına biran önce sağcı ve solcu demeden kaerdeşliğe çağırıyorum yeni bir emirdağ neden olmasın .

  • zulfu CINAR

    DSP ILCE BASKANININ TESPITLERINE KATILIYORUM..TARIM VE HAYVANCILIK BITERSE EMIRDAG KOY OLUR.SIRF UMUTLARI GURBETCIYE BAGLAMAKTA...ESNAFI BITIRIR...FIRSATLARI DEGERLENDIREMIYOR EMIRDAG..MALESEF... BU FIRSAT 2 DONEMDIR AKP LI BELEDIYELERDIR..AMA ONLARDA UMUT OLMAKTAN CIKMISTIR...HAYVAN ITHAL EDEN ULKENIN VAY HALINE VAY;KI VAY....

  • CILGIN emirdag li

    sayin oz polat dsp nin de bi civisini gormedi emirdag