Cumhuriyetimizin 97. Yılı Törenle Kutlandı

Haberler / Güncel

Cumhuriyetimizin 97. Yılı Törenle Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenle kutlandı.

Kutlama programı kapsamında Kaymakam Osman Bilici, bayram tebriklerini KYK konferans salonunda kabul etti.

Pandemi süreci nedeniyle sınırlı katılımla gerçekleştirilen kutlama Töreni’ne; Kaymakam Osman Bilici, Kaymakam Refiki Tunahan Nas, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve protokol üyeleri katıldı.

KYK konferans salonunda devam eden kutlama programında öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Bugün Her Zamankinden Daha Çok Birlik ve Beraberliğe İhtiyacımızın Olduğu Aşikârdır.

Emirdağ’da ve yurt dışında yaşayan vatandaşların ve protokol üyelerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Osman Bilici: “ 97 yıllık Cumhuriyetimiz; bugün bu kadar güçlüyken, her türlü zenginliğimiz ve genç nüfusumuzla gelecek vadederken 2023 ve 2071’e giden bu yolda ülke olarak enerjimizi birbirimizle didişerek birbirimizle kavga ederek harcamamalıyız. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un söylediği gibi; “Girmeden bir millete tefrika, düşman giremez; toplu atarsa yürekler, onu top sindiremez.” Evet, gerçekten toplumsal bütünleşmeyi gerçekleştirmiş bir Türkiye’yi hangi güçler ne ile saldırırlarsa saldırsınlar ne oyunlar yaparlarsa yapsınlar sindiremeyecek, ülkemize ve milletimize zarar veremeyeceklerdir.” dedi.

Ülkemiz, Aynı Zamanda Dünyanın Dört Bir Yanındaki Mağdur ve Mazlum Milletlerin En Büyük Umudu Olmuştur

Ülkemiz, insani yardımlar noktasında dünyada birinci sırada yer alarak bizleri gururlandırmıştır diyerek konuşmasına devam eden Kaymakam Osman Bilici: “Kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü gibi hasletlerimizin korunarak devam etmesi ve toplumsal bütünleşmenin temini için farklılıkları zenginlik sayan, kendinden farklı olana saygı gösteren ülkemiz, her şeye rağmen huzur içinde bir arada yaşamanın mümkün olduğunu göstermiştir. Ülkemiz, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki mağdur ve mazlum milletlerin en büyük umudu olmuştur. Her türlü açlık, yoksulluk ve doğal afetlerle birlikte iç çatışma ve savaşların mağdur ettiği insanlara kucak açmış, insani yardımlar noktasında dünyada birinci sırada yer alarak bizleri gururlandırmıştır.” şeklinde konuştu.

Demokrasimizden ve Diğer Kazanımlarımızdan Hiçbir Taviz Vermeden Cumhuriyetimizi Daha İleriye Taşıyacaz

Konuşmasının son bölümünde “Amacımız; 97 yıllık bir mücadelenin ve gayretin ürünü olan üniter yapımızdan, cumhuriyetimizden, demokrasimizden ve diğer kazanımlarımızdan hiçbir taviz vermeden birlikte yaşamayı öğrenmek ve hep birlikte cumhuriyetimizi daha ileriye taşımaktır.” diyen Kaymakam Osman Bilici şöyle devam etti: “Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimiz 100. yılına doğru ilerlerken, mukaddes vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin taçlanarak Cumhuriyetimizin kurulduğu bu anlamlı günün yıl dönümünde, bu cennet vatanı ve bu cumhuriyeti bizlere emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile onun silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize de en derin şükran duygularımla sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

Kaymakam Osman Bilici’nin konuşmasının ardından kutlama programı sona erdi.

  • Okunma: 2595

Yorumlar (0)Yorum Yap