Davulga ve Çaykışla Meralarında Yangın

Haberler / Güncel

Davulga ve Çaykışla Meralarında Yangın

Emirdağ'a bağlı Davulga beldesi ve Çaykışla köyü arasında kalan meralarda 3 Ekim günü yangın meydana geldi. Öğle saatlerinden itibaren Davulga merasında başlayan yangın Çaykışla merasına kadar devam etti.

Davulga Belediyesi'ne ait İtfaiye ve personeller tarafından olayın öğrenilmesiyle müdahale edildi. Ancak yangının ulaşılamayacak yerlere sıçramasının ardından Emirdağ Orman İşletme Şefliğine bağlı yangın söndürme araçları ve arazözler yangına müdahale etti.

Çaykışla merasına devam eden yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınırken; Çaykışla köyünden ve Davulga'dan gelen vatandaşlar da ellerinden geldiğince yangına müdahalede bulundular.

Yangını belediye personeliyle başından sonuna kadar takip eden Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan "Davulga meralarında büyük yangın oldu. Tüm ekiple işin başındaydık. İtfaiye sevk ve idare tarafımdan yönetildi.Ulaşılması zor olan yerleri orman itfaiyesi çalışmasını gerçekleştirdi. Tüm ekibime teşekkür ediyorum. Yangını çıkaran canlıyı da Allah'a havale ediyorum."dedi.

Emirdağ Kaymakamı Halil İbrahim Acır da olayı öğrenmesinin ardından olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Mera yangını binlerce dekar yerde etkili olurken; can ve mal kaybı yaşanmaması sevindiren haber oldu.

Fotoğraflar

  • Okunma: 4328

Yorumlar (0)Yorum Yap