Diyanet İşleri Başkanı Emirdağı Ziyaret Etti

Haberler / Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Emirdağı Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Karacalar Köyü Hak Halili Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.
Türbenin tarihi ve manevi önemine ilişkin bilgiler alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Türbe Camii’nde Karacalar Köyü Hak Halili Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Şahbaz ve vatandaşlarla sohbet etti.
Buradaki ziyaretlerinin ardından Emirdağ Aziziye Kadın Kültür Evi'ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı, burada İslam Dini’nin kadına verdiği değer ve Peygamber Efendimizin örnek yaşantısı hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.
Söyleşinin devamında Emirdağ'ında toplumun temel birimi olan ailenin dini içerikli soru ve sorunlarına dönük, çözüm önerileri sunmak amacıyla çeşitli faaliyetler gösteren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu(ADRB)'nun kurulacağının müjdesini verdi.
Ardından Kadın Kooperatifinde kadınların ürettikleri ürünleri inceleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kadınlar için böylesine faydalı ve amacına uygun bir yerin faaliyete geçmesinde emeği geçen Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'e, Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici'ye ve Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'ya teşekkür etti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ziyaretini günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sonlandırdı.
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı Emirdağ'da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.
Ziyaretlerde, Başkan Erbaş’a Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu,Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Karakuş, Emirdağ İlçe Müftüsü Aytekin Akçin ve protokol üyeleri eşlik etti.

  • Okunma: 1785

Yorumlar (0)Yorum Yap