Doç. Dr. Demet Erdönmez

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Doç. Dr. Demet Erdönmez

Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı, Anabilim Dalı Başkanı

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi Yeniköy’de doğdu. Demet Erdönmez; Emirdağlı Ramazan Erdönmez’in kızıdır. Doç. Dr. Demet Erdönmez; ilköğrenimini Emirdağ Mithat Paşa İlköğretim Okulu’nda, orta öğrenimini Emirdağ Anadolu Lisesi’nde, lise öğrenimi ise Eskişehir Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi (ALM) bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Biyoteknoloji Anabilim Dalı’nda, Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü adına DPT projesi kapsamında araştırma görevlisi olarak doktora programına başladı. Doktora programı sürecinde Almanya’nın Würzburg kentindeki Bayerische Julius-Maximilians Üniversitesindeki, “Research Center for Infectious Diseases” merkezinde, ‘Dr. Daniel LOPEZ’in laboratuvarında Doktora tez çalışmalarının bir kısmını yaptı. 2014 yılında Biyoteknoloji alanında Doktor ünvanını aldıktan sonra, Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde Araştırma Görevlisi Dr. olarak çalışmaya başladı. 2017-2018 yılları arasında Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Biyokimya Anabilim Dalı’nda Prof. Dr. Mehmet Odabaşı’nın yanında post doktora çalışmaları yaptı.

2022 yılında Düzce Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’na, Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı ve Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2023 yılında aynı Fakültede “Doçent” ünvanını aldı ve halen Dekan Yardımcılığı ve Anabilim Dalı Başkanlığı görevine başarı ile devam etmektedir. Biyoteknoloji ve Mikrobiyoloji alanlarında; 29 adet uluslararası saygın dergilerde makaleleri bulunmaktadır. 53 adet uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulan bildirisi mevcuttur. ‘H-indeksi 14 ve atıf sayısı 408’dir. Akademik prestiji yüksek dergilerde hakemlikleri bulunmaktadır. Hazırlayan: Ertuğrul Altınel- Eskişehir

  • Güncelleme: 27.03.2023 10:47
  • Okunma: 4787

Yorumlar (0)Yorum Yap