Dövizleri Bozdurun Çağrısına İlk Destek Emirdağ'dan

Haberler / Güncel

Dövizleri Bozdurun Çağrısına İlk Destek Emirdağ'dan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçim startını Erzurum'dan verdi. Vatandaşlara döviz ve altınlarını Türk lirasına çevirmesi çağrısında bulunan Erdoğan, "Yastığının altında doları, Euro'su olan kardeşlerim gidin paranızı yerli paraya yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız. Yerli ve milli olmak demek paramıza sahip çıkmak demektir. Milletinden ricam paranıza sahip çıkın. Paralarını dolara Euro'ya yatırmayın. Çok kısa sürede kur balonunu söndüreceğiz.’dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu çağrısına ilk hareket gurbetteki Emirdağlılardan geldi. Belçika’nın Gent şehrinde yaşayan Emirdağlı gurbetçi Metin Bostan ve ailesi birikimlerini Türkiye’ye getirerek vatan için üzerlerine düşeni yapacaklarını www.emirdag.gen.tr’ye dile getirdi. Bostan, aynı zamanda en son Mart ayında 195 bin euro'yu Türk Lirasına çevirdiklerini dile getirdi ve bu döviz bozdurma işlemine dair banka dekontunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Emirdağlı gurbetçi Metin Bostan, www.emirdag.gen.tr'ye yaptığı açıklamada; "Mart ayında eşimle birlikte Türkiye'ye gelip yaklaşık 195 bin Euro bozdurduk. Daha sonra Belçika'ya döndük. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla birikimimizi önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getireceğiz ve bu oyuna bir son vermek için paramızı Türk Lirasına çevireceğiz. 1990 yılından bu yana Belçika Gent şehrinde yaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız davet etmişse, davete icabet etmek gerekir. Vatanım için Bostan ailesi olarak üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

Fotoğraflar

  • Okunma: 8083

Yorumlar (15)Yorum Yap

  • Emirdağlı

    Sayın Kaan 4.71 liradan işlem yapılmış şuanda euro kaç yüksekten bozdur düşük kurdan al derken......alemsiniz

  • Fatih

    Mantıga bak 1981 yılında kurulan üniversiteden 1979 yılında mezun olanların secmeni işte. olayın kampanyayla alakası yok insanlar onu eleştiriyor.

  • Ferhat

    Olan bozdur olmayandan sizin gibi dedikodu yapar.
    Tipik bi Emirdağı dedikodusu
    Adam bozdurmuş ya ister Mart'ta ister Nisan'da varsa sizin sizde bozdurun o para Türkiye'ye gelmiş ya ona bakarım ben...

  • Kaan

    Euro tavan yapınca bozdur düşünce geri al ya bu milleti salak sanıyorlar yada kendileri çok uyaniklar algı operasyonuna başladılar yine...

  • yazık yaaaa

    Demiş ki memlekete çivi çaktınız mı? yav satılan fabrikaları kim yaptı? tutturmuş 3. köprü peki ilk ikisi gökten mi indi? Yahu Süleyman Demirel üniversite yaptı onuda biz yaptık denildi ve sende alkış tuttun. kimmiş kandırılan şimdi söyle.... heee afrika gibiydik giyecek don yooktu yaprak takıyoduk:))) maymun yiyorduk:))) la en azından bildiğimiz eti yiyorduk sırpların deli danalısını değil.

  • adalet savaşcısı

    Kimse kimseyi kandırmasın Eskişehirden gayrimenkul almak için 3, ayda döviz bozdurup sonrada ben cumhurbaşkanının çağrısına uydum diye kimseyi kandırmayalım.

  • Frtsvr 'e

    Görende sizi çok başarılı sanacak bu memlekete bir çivi caktinizmi desteklediğiniz siyasi partiler bile proje üretmek yerine projeleri durduracağız diye vaatte bulunuyorlar ne yazikki bnm vatandasimda alkışlıyor yazikkk
    Bu memleket afrikadan beter durumdaydı şuan Avrupa ile boy olcusur duruma geldi kolay mı geldi bu günlere bu memleket biraz gözünüzü açın ve kardesim

  • ÖZ EMIRDAG

    daha ne yapsın adam ya sızede varsa bozduruk baklaım

  • Frtsvr

    Dış güçler öte, dış güçler beri. Arkadaşım yeter artık, başka bir argüman üretin. Madem güçlüsün, madem ülke yönetimi 16 yıldır elinde, e önlem alaydın kardeşim bu dış güçlere karşı. Başarısız insanlar suçu hep başkasına atarlar. Başarılı insanlar ise durumdan ders çıkarıp gereğini yaparlar. Yine söylüyorum AVM'ye, betona ve israfa para yatırdığımız sürece doviz artacak. Dış güçlerin müdahalesini suçlamanin manası yok. Ne zamanki üretime yönelirsek her şey düzelir.

  • Frtsvr 'e

    Sizde ülkemiz üzerinde dış güçlerin oynadığı oyunlarin farkına varsaniz ülkemiz daha güçlü olacak Rusya parasının değerini dövize karşı kaç olduğunu bi öğrenin ondan sonra konuşun Rusya halkı oynanan oyunun farkına vardı ve Rusya devlet başkanına çıkan oy arttı işte bilinçli olmak böyle birşey
    Milletten haberi olmayanlar milleti yönetmeye kalkıyor sizde peşinden gidiyor sunuz çok ironik degilmi

  • kamil

    yeni otagar karşısına yapılacak olan hastane ne oldu daha temel dahı atılmadı.

  • Erdal

    Reis 16 yildir kime ve neye yatirilmasi gerekiyorsa yatiriyor.
    Kimini al asagi edip yuz ustu yatiriyor, bazende mega projelere yatiriyor.
    Bundan oncekilerde kendilerini ve ulkeyi uykuya yatiriyordu

  • Emitdagli

    Dekonta bakmadiniz mi hic 3. Ayda bozdurmus taa. Cagriyi bugun yapti cumhurbaskani. Bedava reklamini yapmayin sunlarin.

  • Hakan

    Euro 5 iken degilde neden en yuksek seviyeyi gorunce bozdurmus... bunlarin hepsi uyanik gecinen zavalli

  • Frtsvr

    Euro 5.5 Tl olunca bozdurur tabii. Euro 3 lirayken neden getirmemiş beyefendi. Kuru paraya ihtiyacı yok bu ülkenin. Bozdurduğu parayi ne yapmış o da önemli. Bankaya mi yatirmis yoksa betona mı? Yaklaşık 1 milyon tl'den bahsediliyor. Pek tabii üretim yapilarak değerlendirilebilir bir para bu. Ülkenin betona, kuru paraya değil üretime,teknolojiye,tarima,markaya ihtiyacı var. Reis ve tebaasi bunu anladığı zaman doviz zaten düşecek.