Doğadaki Dostlara Bir Katkı da Öğrencilerden

Haberler / Eğitim

Doğadaki Dostlara Bir Katkı da Öğrencilerden

Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda artan yemekler doğadaki dostlarımıza gidiyor.
Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda artan yemekler öğretmen ve öğrenciler tarafından doğadaki canlılara veriliyor.
Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulundaki öğrenciler öğlen yemedikleri yemekleri israf etmeyerek doğada bulunan canlılara kendi elleriyle götürüp Emirdağ İlçe merkezi çevresindeki kırsal alanlara bırakıyorlar.

Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda ilçe merkezinde ikamet eden öğrencilerle birlikte 21 köyden gelen taşımalı öğrencilerin eğitim gördüğü okulun erkek pansiyonunda 142 öğrenciye öğle yemeği veriliyor. Her gün öğlen saatlerinde okul pansiyonunda yapılan yemekler yendikten sonra artan yemek artıkları çöpe atılmayıp yiyecekleri kovalarda biriktiren öğrenci ve öğretmenler bu yemekleri kış ayları boyunca doğada yiyecek bulmakta zorlanan canlılara bırakıyorlar. Farklı öğretmen ve öğrencilerin günlük değiştiği bu uygulamada tüm öğrenci arkadaşlarının gönüllü olduğunu belirten öğrencilerden Samet Çetin okul olarak öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızla birlikte doğada yaşayan canlıları çok sevdiklerini belirterek, "Okulumuz pansiyonunda yediğimiz yemeklerin arta kalanlarını çöpe atmayıp, kovalarda biriktirerek ilçemizin dışında kalan, özellikle kış aylarında yiyecek bulamayan canlılar için doğaya bırakıyoruz. Hem hayvan sevgisini hem de bu doğanın sadece bizlerin olmadığını diğer canlıların da yaşama hakkı olduğunu öğreniyoruz. İsrafı engelleyip çöp yerine faydalı olarak kullanmak istiyoruz çünkü doğada israf yoktur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

  • Okunma: 1621

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • Hakan sevik

    İlçemizde ezberleri bozuyor imam hatip..alkışlar..

  • Başlıklı kiz

    Aferin cocuklara.Okul bunu yapabiliyorsa Belediyedeki aşevi de yapmalı.coplere gideceğine doğaya gitsin.

  • Kenan aksoy

    Ne kadar hoş bir etkinlik.. geleceğimizsiniz gencler.. alkışlar sizlere ve öğretmenlerimize.

  • Adnanayriçal

    Tebrikler sevgili gencler gelecegimiz sizlere emanet

  • Karde

    Tebrikler. hayvanlar aç kalmasın yoksa şehre inerler haberleri görüyoruz.diğer okullara örnek olur.