Düşünen Oldu Ama Yapan Olmadı...

Haberler / Medya

Düşünen Oldu Ama Yapan Olmadı...

İlçemizde Belediye Başkanlığı yapan isimler yıllardır başta Belçika olmak üzere Emirdağlıların yoğun olarak yaşadıkları Hollanda, Fransa gibi ülkelere gider, gelirler.

Benim hatırladığım Belediye Başkanı seçilip de Belçika’ya gitmeyen birkaç tane isim var. Bunların dışındaki başkanlar genellikle bir heyetle Belçika’yı ziyaret etmiştir. Son olarak ilçemiz Belediye Başkanı Serkan Koyuncu geçtiğimiz Salı’dan önceki Salı günü Belçika’ya gitti. Sosyal medy- adan takip ettiğimiz kadarıyla orada birçok toplantı yaptı. Son olarak Gazete Türk’e yaptığı açıklamada Belçika’daki Emirdağlılarla bağlarımızı kuvvetlendirmek için yılda en az iki defa toplantı yapmalıyız şeklinde bir açıklaması oldu.

Seçilen Belediye Başkanlarından bazılarının Emirdağ Belediyesi’nin Avrupa’ya özellikle de Belçika’ya bir ofis veya iletişim noktası açma düşüncesi vardı. Ancak, şimdiye kadar böyle birşey gerçekleşmedi. Brüksel’de ve Gent’te yüzbinin üzerinde Emirdağlının yaşadığı söyleniyor. Ben de birkaç defa ziyaret ettiğim için biliyorum Belçika’da ger- çekten Emirdağlı sayısı az değil. Gurbetçi hemşehrilerimizin bir kısmı hala izinlerini Emirdağ’da geçirirken özellikle yeni yetişen nesil Emirdağ’da vakit geçiremediğini bu yüzden Emirdağ’da pek kalmak istemediğini ifade ediyor. Bu konuyu yazın da sık sık dile getirdik. Emirdağ’da bu önemli bir eksik.
Asıl meseleye geçiyorum; asıl mesele az önce bahsettiğim Emirdağ Belediyesi İletişim Ofisi. Bu noktada BEB’ten (Belçika Emirdağlılar Birliği), cami derneklerinden, fede rasyonlardan destek istenebilir. Hemşehrilerimizin yoğun olarak bulunduğu Brüksel’deki ve Gent’teki bir derneğin bir bölümüne Emirdağ Belediyesi İletişim Ofisi gibi bir nokta açılabilir. Peki bu iletişim ofisinde ne yapılabilir? İnsanların Emirdağ ilgili talep, şikayet, öneri ve istekleri bir form aracılığıyla Emirdağ Belediyesi’ne ulaştırılabilir. Bunun yanında Emirdağ Belediyesi’nde Gurbetçi Masası ismiyle de bir birim açılabilir. Tüm bunları neden dile getiriyoruz. Gurbetteki hemşehrilerimizin memleketleri ile bağlarını güçlendirmeleri ve izinlerini Emirdağ’da geçirmeleri için tabi- ki. Emirdağ için faydalı olacağını düşündüğüm önemli bir çalışma umarım dikkate alınır ve çok geç olmadan ha yata geçirilir.

Son olarak; ilçemiz Uzun Çarşı’da geçtiğimiz haftaiçi iğneyle vurulmuş bir köpeğin ağzından kan gelmiş görüntü ler sosyal medyada yer aldı. Bu işin sorumlusu kimdir, ne den böyle birşey yaptı bilmiyoruz. Ancak şunu belirtmek isti- yorum; köpek o hale her kim tarafından getirildiyse etraftaki kameralar aracılığıyla tespit edilip, gereği yapılmalı...
Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun...>Mustafa Koyuncu - Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 2377

Yorumlar (0)Yorum Yap