Ekim 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Ekim 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2017 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2017 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Ekim 2017

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının start verilmesi ile birlikte Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın ve Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Carfi, Emirdağ ilçe merkez, belde ve köylerdeki bazı okulları gezerek okul müdürleri ve öğretmenlerden bilgi alarak yeni eğitim yılının hayırlı olmasını temenni ettiler.

İl Genel Meclisi 2017 yılı Ekim ayı toplantılarının 1’inci bileşimi İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel başkanlığında yapıldı.

Okullardaki eğitim ve öğretimin sorunsuz başlaması ve devam etmesi adına çalışmalarına ara vermeden devam eden Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, bu kez de okul servislerini denetledi.

FETÖ'nün Emirdağ ilçe imamı olduğu iddiasıyla Antalya'da yakalanarak göz altına alınan ve sorgulanan Uğur Mart Örgütün Afyonkarahisar yapılanmasıyla ilgili verdiği bilgiler de gün yüzüne çıkmaya başladı.

Emirdağ çevreyolu üzerinde birçok kazanın meydana geldiği yerlerden birisi olan Emirdağ Çevreyolu- T.Akören- Elhan köyü alt geçidi projesinde sona yaklaşıldığı bilgisine ulaşıldı.

Belçika’da doğup büyüyen Emirdağ kökenli cerrah Alaaddin Yılmaz, geliştirdiği kapalı göğüs ameliyatı tekniğiyle büyük bir başarıya imza attı.

İscehisar Kavşağı, Emirdağ Kavşağı, Özdilek Kavşağı ve Karahisar Tüneli Açılış Töreni Başbakan Binali Yıldırım, İscehisar Kavşağı, Emirdağ Kavşağı, Özdilek Kavşağı ve Karahisar Tüneli Açılış Töreni’ne katıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, törende konuşma yaptı.

Devlet Su İşlerinin 2011 yılında ve daha önceki yıllarda açtığı 2 kuyunun Emirdağ Karaağaç Su terfi istasyonuna bağlanması için çalışmalarda ilk adım atıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Afyonkarahisar'daki bir programında karşılayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Müşaviri, geçen dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adaylığı da yapan Cengiz Sağlam da ayaküstü sohbet edenler arasındaydı.

Sağlık Bakanlığının 77. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasına göre Emirdağ Devlet Hastanesine 12 hekim, Emirdağ Toplum Sağlığı Merkezi'ne 2 hekim olmak üzere toplam 14 hekim kadrosu açıldı.

Emirdağ kültürü hakkında hazırlanan eserler farklı araştırmacılar ve yazarlar tarafından yayımlanmaya devam ederken; bu eserler Türkiye'deki ve Avrupa'daki kütüphanelerin ardından Amerika'daki kütüphanelerde de yerini almaya başladı.

Emirdağ Vergi Dairesi Müdürlüğü, Emirdağ'da yayın hayatına devam eden yerel gazetelere ilan vererek borçluları vergi dairesine davet etti.

Saint-Josse belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan 58 yaşındaki Uğur Pamuk, Yenivatan’a çok özel bir demeç verdi. Aslen Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden olan ve yaklaşık 30 yıldır Belçika’da yaşadığını belirten Uğur Pamuk, Emir Kır’ın başkan olmasından sonra belediye sokaklarının daha temiz hale geldiğini ifade etti.

Divan başkanının açık oy kullanımı yaptırdığı salonda, katılan üyelerin tamamının desteklediği Hasan Eryürük başkan seçildi.

Emirdağ Ali Rıza-Havva Kara Anaokulu, çocuğun gelişiminde önemli bir yere sahip olan aile katılım çalışmalarını, eğitim öğretim sürecinde proje çalışmalarıyla başlattı.

20 Ekim 2017 Cuma günü sabaha karşı Emirdağ merkezde tarihi bir evde yangın meydana geldi. Emirdağ ilçe merkezinde bulunan eski taş yapılardan, Eskişehir Caddesi üzerinde bankaların karşısında bulunan ev sabaha karşı alevler arasında kaldı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından günün çeşitli saatlerinde eve girişlerin olduğu sokak sakinleri tarafından dile getiriliyordu.

Emirdağ çevreyolu üzerinde birçok kazanın meydana geldiği yerlerden birisi olan Emirdağ Çevreyolu- T.Akören- Elhan köyü alt geçidi projesinde ilk kazma vuruldu.

Emirdağlı işadamı Karadayı olarak bilinen Ömer İbrahim Sayın'ın da kurucular kurulu listesinde yer alması Emirdağ'da farklı bir siyasi hava yaratırken; İyi partinin Emirdağ'da teşkilatlanma işlemlerinin nasıl olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

  • Okunma: 1709

Yorumlar (0)Yorum Yap