Ekim Ayı Portresi: Birol Demir

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ekim Ayı Portresi: Birol Demir

www.emirdag.gen.tr Ekim Ayı Portresi Birol Demir.

04.04.1962 Emirdağ ilçesine bağlı Suvermez köyün de doğdu. Babası, Suvermez köyü eski muhtarı Ali Demir, annesi Yıldız Demir hanımdır. Evli ve 4 çocuk babasıdır. İlkokulu Suvermez köyünde, orta ve lise öğrenimini Emirdağ Lisesi’nde tamamladı. Liseden mezun olduğu 1980 yılında Almanya’ya gitti.

Hannover Teknik Üniversitesinde Makina ve Ekonomi bölümüne devam etti. Ancak eğitimini yarıda bırakarak Continental Lastik fabrikasında işe başladı. 1990’da başladığı işinde gayret ve çalışkanlığı ile 1994’de iş yeri temsilcisi seçildi. 2002’den beri aynı görevde büro işlerinde çalışmaktadır. 10 yıldan beri Almanya Endüstri Maden Kimya ve Enerji Sendikası yabacılardan sorumlu komisyon üyesi olarak görev yapmaktadır. Türkiye’de Lastik- İs Sendikası’yla ortak çalışmalar yaptı.

25 yıl Diyanet İsleri’ne bağlı Türk İslam Birliği DİTİB’te yöneticilik yaptı. Son olarak Aşağı Saksonya Eyaletin’de DİTİB derneklerinin genel sekreterliğini görevinde bulundu. Türk ve Alman siyasi ve dini kuruluşlarında kültürel çalışmalara ön ayak oldu. Almanya’daki Türk derneklerine sosyal ve kültürel konularda danışmanlık yaptı. Eğitim konusunda Alman ve Türk yetkilileri nezdinde çalışmaları vardır.

Soma maden kazasında Almanya’da yardım komitesinde görev aldı. Çocuklarından üçü Alman Üniversitelerinden mezun oldular. Büyük oğlu Tayfur ve kızı Sümeyra ekonomi-bilgisayar, ortanca oğlu Ali makine mühendisliğinden, mezun olarak iş hayatına atıldılar. Küçük oğlu Selim Volkswagen ’de ustabaşı tekniker olarak yine Almanya’da çalışmaktadır.

Almanya Türk diasporası tarafından çok sevilen ve onların her zaman yanında ve yardımında bulunan Demir, Türk bürokratlarınca sayılan ve danışılan bir kişidir. Hazırlayan:Ertuğrul Altınel

Fotoğraflar

  • Okunma: 9750

Yorumlar (12)Yorum Yap

  • Hamit Goksen

    Kiymetli hemserim basariyin devamini diler hayat ugrasinda ustun basarilar diliyorum....

  • Haydar URFALI

    Sevgili Böleciğim(Emirdağ'da teyze çocuklarına verilen isim)
    Senin başarılarınla gurur duyuyorum. Yeğenlerin başarılarınıda bu başarılar için yenge hanımla senin gayretlerinide takdir ve övgüyle karşılıyorum. Selam sevgi ve hürmetlerimi gönderiyorum.

  • Hakan Donmaz

    Sevgili dayım oğlu,Almanya'da ülkemizi bizleri layıkıyla temsil esiyorsun.seninle gurur duyuyoruz.tebrikler

  • engin-danimarka

    Degerli abim oncelikle tebrik eder basarilarinin devamini dilerim.Uzun zaman oldu seni ve cocuklari gormeyeli herkese selam kendine iyi bak.

  • Alaaddin Sarı

    ---Dost deniz kenarından taş toplamaya benzer,
    Önce teker, teker toplarsın. Sonra birer, birer atarsın.
    Ama içlerinden birini atmaya kıyamazsın.
    Dost insan, Başarıların başarımızdır...

  • Dr. Ali Ihsan Ünlü

    Degerli Kardesim, güzel bir portre olmus, birlikte calistigimiz süre icinde seni daha iyi tanima sansim oldugu icin eksikler bile var diyebilirim; kararli, caliskan, üzerine aldigi görevi mutlaka yerine getiren, ekip adami ve vizyon sahibi gibi diger özelliklerininde sayilmasi yerinde olur. Bu yaziyi hazirlayani kutluyor senin basarilarinin devamini diliyorum

  • Halil İbrahim Uludağ

    Kısaca Birol DEMIR; açık sözlü, güvenilir, iyi bir dost, idealist ama aynı zamanda realist, vatanperver, keşke yurt dışındaki bütün Türkler onun kadar yürekli, samimi, çalışkan olabilseydiler. Sadece çalışma hayatında değil Almanya'daki yurttaşlarımızı siyasi arenada da temsil etme temennisi ile selamlar. Başarılarının Devamını canı gönülden diliyorum....

  • Mustafa Kot

    Degerli dostum Birol beyle bendenizde yillarca beraber DİTİB catisi altinda beraberce calistik. Azimli kararli durust ve gayretli bir dostumuzdur. Emirdagin her yonuyle iftihr edecegi bir kardedimiz. Siz ona yeterli gorev verin gerisine karismayin o gorevin en iyi sekilde yetine grlecegine emin olabilirsiniz. Selam sevgi ve dua ile. Mustafa Kot Trabzon

  • Haluk Köker

    Ben Birol Demir´le beraber Maden Kimya ve Enerji Sendikasinda Yabancilar Grubunda Yönetim Kurulu üyesiyim Senelerdir Birol´la beraber calismaktayim. Kendisi iyi bir Arkadas´dir Sakin Güvenilir ve Isini iyi bilen birisi olarak tanirim. Bir tek hatsi var oda Fenerbahce´li olmasi ama diger islerinde basarali olunca bu ufak olan olumsuzlugu unutuyorum. Allah islerini rast getirsin. Kendisine ve Ailesine Saglikli ve Mutlu uzun ömür diliyorum.

  • Birol Demir

    Beni bu Sayfada onurlandiran Arkadaslara sonsuz tesekürlerimle.
    Saygi ve Dualarimla

  • Ahmet potuk

    Sahsen tanımasamda abiyi babaannemin koylusu ve akrabasi olarak basarılarinin devamini diliyorum...

  • Muhsin Konuk

    Aynı sınıfı paylaştığım, bu yaz evinde ziyaret ettiğim canım arkadaşıma sağlık ve bereket dolu uzun bir ömür diliyor, başarılarının devamını temenni ediyorum.
    Selam ve saygılarımla