Ekim Ayı Portresi: Hasan Çekiç

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ekim Ayı Portresi: Hasan Çekiç

www.emirdag.gen.tr Ekim ayı portresi İşadamı Hasan Çekiç

1957 yılında Emirdağ’da doğdu. 1968’de Emirdağ Atatürk İlkokulu, devamında Emirdağ Ortaokulu, Kuleli Askeri Lisesi’nde okudu ve akabinde Kara Harp Okulu’na devam etti. Kara Harp Okuluna devam edip, ODTÜ İnşaat Mühendisliğini bitirdi.

Emirdağlı İş Adamı Hasan Çekiç, biyografisini şöyle devam ettirdi; ‘’Ülkemizin ve Emirdağ’ımızın yokluktan varlığa gidişinde; çalışkanlık, sabır ve azmin simgesi olan babam Mustafa Çekiç, çiftçilikle başlayan hayatını; ticaret, yük ve yolcu taşımacılığıyla devam ettirdi. 59 yaşında rahmetli olduğunda hayatını mücadeleyle geçirip başarılı olmuş; zorlukları ve sıkıntıları dürüstlüğü ve sözüne sadakatla aşmıştır. Arkadaşlarının tabiriyle “çok çalışkan, girişken, iş bilir ve soğukkanlı “ birisiydi. En büyük mirası adaleti ve dürüstlüğü olmuştur. Annem ise 4 çocuğunu ahlaklı ve iyi insan yetiştirmek için uğraşmıştır. Emirdağ pazarında 8-10 yaşında vişne suyu satarak başlayan; meyve, sebze satımıyla devam eden ticaret hayatım, üniversite tahsilinin bitişiyle yeni ufuklara yöneldi. Ticarete ek olarak, üretim ve sanayi alanındaki hamlelerle Eskişehir’de Çekiçler Topluluğunu meydana getirdik’’ dedi.

Ayrıca, Emirdağlı iş adamı Hasan Çekiç; Ülkesine, gelenek ve göreneklerine bağlı, kanunlara ve yasalara saygılı; dinamizm, sorumluluk ve disiplin içinde; yetenekli kardeşleri, 4. kuşak çocukları ve çalışanlarıyla evrensel bir Topluluk olma yolunda çalışmaktadır. Emirdağlı İş Adamı Hasan Çekiç, Birikim ve becerileriyle, dünyada güvenilir bir ticari ortak olmanın gururunu taşımaktadır. Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Sanayi Odası, TOBB, vakıf ve derneklerdeki sosyal görevlerle, yurtdışındaki faaliyetlerle; ülkemize, ekonomi başta olmak üzere, sosyal ve kültürel alanlarda katkıları olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Eskişehir’de ticari hayatını devam ettiren Emirdağlı İş Adamı Hasan Çekiç konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ‘’Şirketimiz, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesindeki üretim tesisleri ve yurdun Antalya, Bilecik, Burdur, Bursa, Eskişehir, Kastamonu, Kütahya,Uşak olmak üzere değişik bölgelerinde madencilik ve mermer üretim faaliyetlerinde bulunmaktadır. Uzun yıllara dayanan birliktelikle; genç ve dinamik ekibiyle her yıl bir basamak yukarıya çıkmayı planlamaktadır. Ülkemize ve insanlarımıza güvenerek; iskeletimizi ve omurgamızı dik ve doğru tutarak yolumuza devam ediyoruz. ABD başta olmak üzere, Çin, Rusya ve diğer 54 ülkeye yaptığımız ihracatla ülkemize dışarıdan kaynak yaratmaktayız. Mevcut kadrodaki altyapısı, kaynaklar ve üretim kapasitesi ile şirketimize ve dolayısıyla ülkemize katkımızı arttırmanın gayreti içindeyiz. Sektörümüzün parlak yıllarından birisi olan 2012- 2013 yılındaki yükselişini, 2017 ve sonraki yıllardan itibaren tekrar yakalayacağımız kanaatindeyiz. Dünyamızda ve ülkemizde ticaret hayatı, ekonomi ve sosyal hayat zaman zaman iniş ve çıkışlar göstermektedir. Yaşı ileri olanlar bu dalgalanmaları hatırlayacaktır. Ticaretimizi ve üretimimizi daha ileriye götürme gayretiyle; karamsarlığa düşmeden, en alt kademeden, en üst kademeye kadar herkes araştırma ve yaratıcılığa odaklanmıştır. Ana ilkemiz, ” şirketin çalışanlarının selameti”dir.

Ortak akılla hedeflerimizi belirlemekte ve uygulamaktayız. Emirdağlı olmaktan gurur duyuyoruz. Ancak, doyduğumuz yer olan, Eskişehir’de bizimdir. Eskişehir’i de seviyor ve sahipleniyoruz. Bu kente değer kattığımız, iş alanları açtığımız, kaynak yarattığımız taktirde; olumlu etkilerinin hepimize yansıyacağının bilinci içindeyiz. Bir çok eksiklik ve aksaklığa rağmen, yılmadan, usanmadan; kendimiz, şirketimiz, memleketimiz ve ülkemiz için, insanlar için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz’’ diye ifade etti.

Fotoğraflar

  • Okunma: 12708

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • Tuncay CEKIC

    Anne tarafindan akraba olan Hasan beyin basarilarinin devamini dilerim

  • alp kılıç

    senelerdir ticaretin ve beyefendiliğin eskişehirde sembolü oldular ÇEKİÇ KARDEŞLERİ takdir ediyorum

  • sezai Erken

    Hasan Çekiç Bey'i 1982 yılında, önceden tanımış olduğum babası rahmetli Mustafa Bey'in kurmuş olduğu emtaş Ul.Ar.Nak.A.Ş. Şirketinde çalışan olarak göreve başladığım zaman tanıdım. Bu güne kadar hiç incinmedim,halen de çalışmaktayım Kendisi de rahmetli babasından almış olduğu genlerle girişken, iş bilir, soğuk kanlı ve adaletli bir iş adamıdır. Allah selamet versin, sağlık, mutluluk ve başarılarının devamını dilerim.

  • Ömer ŞEN

    Emirdağ'lı hemşerimiz olan işadamı Hasan ÇEKİÇ'in ticari hayatındaki uluslararası başarısı bizleri gururlandırmaktadır.Tebrik eder , başarılarının devamını dileriz.Brüksel'den selâmlar.

  • Ömer Koçak

    Hasancığım,
    Emirdağ'ındaki öğrenciliğnden bu yana hiç görüşmedik. Hayatındaki güzellikler, başarılar beni çok mutlu etti. Bundan sonra da sağlık ve mutluluklar diliyorum.