Emir Kır, Partisine Geri mi Dönüyor

Haberler / Güncel

Emir Kır, Partisine Geri mi Dönüyor

Bu sabah LN24’te davet edilen Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, PS’den ihraç edilmesinden sonra birrkaç ay içinde tekrar partisine katılabileceğini söyledi.

Hatırlatmak gerekirse Emir KIR, Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’li belediye başkanlarını Saint-Josse Belediye binasında kabul ettikten sonra partisince aşırı sağcı partileri davet ettiğinden dolayı Ocak 2020’de Sosyalist Parti’den ihraç edilmişti.

Yaklaşık üç yıldır partisinden ayrı kalan Başkan Emir KIR’ın bu ayrılığı altı ay içinde sona erecek. PS’ye olası bir dönüş hakkında soru sorulan Emir Kır, “düşünmek için kendine zaman tanıdığını” söyledi.

Tenoodois, 1995 yılında katıldığı bir parti olan PS’den dışlanmasının birlikte yaşamanın zor olduğunu söylediği haber kanalında, Emir KIR sürekli olarak “Pek hoş değildi” diye itiraf etti.

Saint-Josse Türk toplumu için önemli bir figür olarak görülen Emir Kır, diğer partilerin de kendisine yaklaştığını söyledi. Ama bu partilerden birinin PTB olmadığını söyledi.

2012’den bu yana Saint-Josse Belediye Başkanı Emir KIR, Brüksel hükümeti içinde (2004’ten 2012’ye kadar) özellikle kamu temizliğinden sorumluydu. Ayrıca 2014’ten beri federal bir milletvekili olarak görev yapıyor. - www.bizzinfo.be

  • Okunma: 1109

Yorumlar (0)Yorum Yap