Emir Kır, Yemin Ederek Görevine Başladı

Haberler / Güncel

Emir Kır, Yemin Ederek Görevine Başladı

14 Ekim 2018 belediye seçimlerinde Saint-Josse belediye başkanlığını ikinci kez kazanan Emir Kır, bugün saat 15:00’de Eyalet başbakanı Rudi Vervoort’un huzurunda yemin ederek görevine resmen başladı.

BRÜKSEL – 14 Ekim 2018 belediye seçimlerinde Saint-Josse belediye başkanlığını ikinci kez kazanan Emir Kır, bugün saat 15:00’de Eyalet başbakanı Rudi Vervoort’un huzurunda yemin ederek görevine resmen başladı.

Belçika’da seçimle işbaşına gelen ilk Türk asıllı belediye başkanı olan Kır, 6 yıl daha Brüksel’in Saint- Josse Belediyesi’nin başkanlığını yapacak.

14 Ekim seçimlerinde kendisine karşı düzenlenen bir çok bizans oyunlarına ve tuzaklara rağmen, rakibi yeşiller partisi adayı Zoé Genot’a büyük bir fark atarak seçilen Emir Kır, seçmenlerinden aynı zamanda tek başına belediye yönetimini oluşturma yetkisi aldı.

Yemin törenine oğlu Mikail Kır ile birlikte katılan başkan Emir Kır, belediye başkanlığını ikinci kez üst üste kazanma başarısını gösterdiği için Eyalet başbakanı Rudi Vervoort, Saint- Josse sokaklarından birini gösteren bir resim tablosunu hediye ederek, başkan Emir Kır’ı onurlandırdı.

Tören boyunca, oldukça heyecanlı ve gururlu olduğu gözlenen başkan Emir Kır, böylece 6 yıl boyunca birlikte çalışacağı yardımcıları ile Saint-Josse’un belediye başkanlığı koltuğuna oturarak, görevine resmen başlamış oldu.

  • Okunma: 2694

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • turgut

    yenı görvınde başarlılar dılerım

  • KÜRSAT ŞENEL

    ALLAH UTANDIRMASIN.HERDAİM BAŞARILAR NASİP ETSİN.