Emir Kır, Yine Hedefte!

Haberler / Siyaset

Emir Kır, Yine Hedefte!

Amasya MHP Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Kütahya MHP Belediye Başkanı Alim Işık’ın yer aldığı Türkiye Belediyeler Birliği Dış İlişkiler Müdürlüğü heyetini makamında kabul eden Federal Milletvekili ve Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, partisi tarafından disipline sevkedildi.

Halil Uygun
BRÜKSEL – Amasya MHP Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Kütahya MHP Belediye Başkanı Alim Işık’ın yer aldığı Türkiye Belediyeler Birliği Dış İlişkiler Müdürlüğü heyetine makamında kabul eden Federal Milletvekili ve Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, hedef tahtası oldu. Belçika’daki tek Türk kökenli belediye başkanı Emir Kır, mensubu olduğu PS (Sosyalist) Partisi’nin disiplin kuruluna sevk ediliyor. Belçika Federal Milletvekili ve Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, aralık ayı başlarında Türkiye Belediyeler Birliği Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün inisiyatifinde Türkiye’den çeşitli belediye başkanlarından oluşan heyeti makamında kabul etti. Niğde AK Parti Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Amasya MHP Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Şırnak AK Parti Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Adana CHP Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin CHP Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kütahya MHP Belediye Başkanı Alim Işık ve Bilecek CHP Belediye Başkanı Semih Şahin’i makamında kabul etti. Belediyecilikle ilgili deneyimlerini konuklarıyla paylaşan Başkan Emir Kır, Belediyesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, belediye başkanlarına Saint-Josse’yi, Brüksel’i ve Belçika’yı anlattı. Kır’ın mensubu olduğu PS Partisi’nin militanı Jeremie Tojerow’un girişimiyle Kır’ın 2 MHP’li belediye başkanı ile görüştüğünü ve bunun parti politikasını ters olduğunu dile getirdi. Brüksel PS teşkilatı Tojerow’in talebine kabul ederek, Kır’ı belediye binasındaki makamında iki MHP’li belediye başkanına kabul etmesi ve görüşmesi nedeniyle disiplin kurulunu sevk etti. Kır, şimdi Türkiye Belediyeler Birliği Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün inisiyatifinde yer alan heyette 2 MHP’li Amasya MHP Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Kütahya MHP Belediye Başkanı Alim Işık ile görüştüğünün hesabını verecek.

PS, MHP’liler ile görüşmeyi reddediyor
Brüksel ve Valon Bölgesi’nin en büyük siyasi partisi olan PS (Sosyalist), MHP’yi aşırı uçta bir parti olarak görmekte. PS Militanı Tojerow, “PS Partimiz sol bir parti ve kesinlikle aşır sağ ile görüşülmesine karşı çıkmakta. Kır, geçtiğimiz yıl köyünde MHP’li belediye başkanı ile birer görüşme yaptığını ve bu görüşmenın çok olumlu geçtiğine dair sanal alemde paylaşımda bulundu. Kır’in disiplin kurulunu sevk edilmesi gerekiyor. Bu kolay ve hoş bir karar değil, ancak siyasi hareketlerimiz içerisinde aşırı sağcı fikirleri ve partileri önemsizleştirmeyi ve normalleştirmeyi reddetmemiz ve aşırı sağla mücadelemizde bağlı kalmamız gerektiği şartına uyulmalı. Kir, temelde kendisini PS’nin bir üyesi ve görevlisi olarak görüyor mu ve hala partinin değerlerini, kurallarını ve mantığını onaylıyor mu? Birçoğunun davranışlarının tam tersini öne sürdüğünü düşündüğüne ikna oldum” dedi. Emir Kir, PS’nin disiplin organına metin ve açıklama sağlamak istediğini söyledi. “İnsanların söylediğinin aksine, ben bu belediye başkanlarını davet etmedim. Kabinem, Türk şehirleri birliği tarafından bir heyetle buluşması istendi” diye savunuyor. Kaynak >> https://turkiyegazetesi.de/kadar-da-olmaz/

  • Okunma: 2294

Yorumlar (0)Yorum Yap