Emirdağ Açık Cezaevinde Korona Tedbirleri

Haberler / Güncel

Emirdağ Açık Cezaevinde Korona Tedbirleri

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ve Emirdağ ilçelerinde bulunan Bolvadin C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Emirdağ Açık Ceza İnfaz Kurumunda ve her iki ilçede bulunan adliyelerde korona virüs tedbirleri arttırıldı.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ve Emirdağ ilçelerinde bulunan cezaevlerinde korona virüsü (Covid-19) tespit edilmezken, Cezaevlerindeki gardiyanlar ile adliyeye gelen vatandaşlar, içeriye ateşleri ölçüldükten sonra alınırken, dezenfekte işlemleriyse periyotlar halinde devam ediyor.Şu ana kadar hiçbir mahkum ve cezaevi ile adliye de çalışan görevlide korona virüs tespit edilmediği öğrenildi.

Öte yandan, Bolvadin C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Emirdağ Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü cezaevlerinde mahkumlar, cezaevi araçları, ambulanslar, yemekhaneler, görüş yerleri belirli periyotlarda dezenfekte ediliyor.

Bolvadin C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Emirdağ Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde kalan tutuklu ve hükümlüler ile adliye personelinde , korona virüs hastalığına ( Covid-19) yönelik Bilim Danışma Kurulu kararları ve değerlendirmeleri takip edilerek oluşturulan Acil eylem planı çerçevesinde oluşturulan tedbirler kurumlarda titizlikle uygulamaya konuldu.

Bolvadin C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Emirdağ Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde çalışan Tüm personel, önceden belirlenen ve hazırlanan yerlerde izole olarak ikamet ediyor. Emirdağ Açık Ceza İnfaz Kurumu personeli Emirdağ Anadolu Lisesi pansiyonunda ikamet ediyor.

Bolvadin C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Emirdağ Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü  sınırları içerisinde bütün alanların dezenfektan ve temizlik çalışmaları 7/24 aralıksız olarak sürdürülüyor.

Bolvadin C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Emirdağ Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde Bugüne kadar korona virüs belirtisi gösteren hiçbir personel, hükümlü ve tutukluya rastlanmadı.-Kurtuluş Gazetesi

  • Güncelleme: 05.04.2020 19:34
  • Okunma: 4552

Yorumlar (0)Yorum Yap