Emirdağ Cevaplıyor-2

Haberler / Özel Haber

Emirdağ Cevaplıyor-2

Emirdağ’da gündemde olan Emirdağ’ın Eskişehir’e bağlanması yazı dizisinin ikincisinde konuklarımız Emirdağ Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Uğur Serdar Kargın, Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanı Osman Mızrak, Emirdağlı Doktor Turgay Güler ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Müdürü Olcay Yılmaz görüşlerini paylaştı.

Emirdağ Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Uğur Serdar Kargın:
“Halkın iradesine başvurmak en iyisi! Yöneticilerin karar vereceği bir durum değildir. Nüfusun çoğunluğu Eskişehir’de yaşadığı için temsilde söz sahibi olmak isteyenler için Eskişehir’e bağlanmak, kaderine razı olan, bizi biz yönetmemeliyiz yönetilelim diyenler için Afyonkarahisar’da kalmak gerekir diye düşünüyorum.”

Belçika Emirdağlılar Birliği Başkanı Osman Mızrak:
“İmkânsız olan işlerle Emirdağ gündemini meşgul etmemek lazım! Emirdağ’ın Afyon’a uzaklığı Eskişehir’e uzaklığının yarısı kadar... Aynı zamanda Afyon da eski Afyon değil… Daha güçlü bir yolda iyi ilerliyorlar. Eskişehir’in en uzak ilçesi olacağız… Biz Eskişehir’e bağlanınca; Nüfusumuz artacak mı? Zannetmiyorum göçün duracağına! Biz Emirdağ olarak ekonomik iyileşmeyi başardığımız zaman göçü ve gücü başaracağız! Eskişehir’e bağlanmak hayal dünyası olarak görüyorum. Afyon’da gidin Eskişehir’e bağlanın mı diyecek? O kadar kolay mı? Emirdağ’ın ekonomik anlamda Türkiye’de ve Dünya’da kabul edilmişliği vardır.”
Emirdağlı Doktor Turgay Güler:
“Bağlanması lazım Eskişehir’e. Çünkü gerek Emirdağ gerekse Afyonlularda birbirlerini kabullenmeme gibi bir psikoloji oluştu... Son zamanlarda Emirdağlı bir milletvekili çıkmamasının yegâne sonucunda budur. Afyonla Emirdağ arasında doku uyuşmazlığı vardır… Kültürel, folklorik, sosyolojik özellikleri çok farklıdır. İkisi arasında olan münasebet kangren olmuştur… Önyargılar ayyuka çıkmıştır… Emirdağ, Eskişehir'e bağlanmalıdır zira gönlü ve ahalisi Eskişehir’dedir.”

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Müdürü Olcay Yılmaz:
“Ben Afyon da okudum. Afyon merkez halkı ilçelere karşı hep mesafelidir, hele Emirdağ ise Afyonkarahisar’a en uzak ilçedir. Eskişehir halkı Emirdağlıları kabul etmiştir. Bunu iş dünyasında, eğitim ve kültürel alanda görüyoruz. Emirdağ’ın Eskişehir’e bağlanmasıyla ilçemizin ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda hızlı bir sürece gireceğinden şüphem yoktur.”

#emirdagcevapliyor devam edecek...

  • Okunma: 4593

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • Naci Çifci

    Sonuna kadar katılıyorum.Emirdağın 10 da biri olmayan ilcelerden bile ne adamlar seçiliyor.Afyon ile aramızda uçurumlar var.O nedenle Eskişehire bağlanmalıdır. Eskişehiedeki Emirdağlılar bile EŞGİŞEHEHRLİYİK derken bu işin bitmesi lazım :) Saygılar...

  • Can Emirdagli

    evet böyle boš islerle emirdagin gündemini mesgul etmeyin emirdagin eskisehire baglanmasi imkansiz hem cografi yönden hem ekonomik yönden bos islerle ugrasmayin kardesim yatirim is sahasi göc šu bu bunlarla gündemi mesgul edin bos islerle ugrasmayin

  • has Emirdağlı

    Emirdağ ahalisi taa Orta Asyadan bu yana yönünü batıya çevirmiş göçünü batıya yapmıştır.En yakın göçümüzde Avrupa ülkelerine olmuştur yani batıya doğru.Belkide kaderin bir yazgısı batıya yöneliş bence bağlantımızda batımızdaki şehirle olmalı bu süreç devam etmeli gibi medeniyete doğru...

  • kartal

    osman mizrak,
    halkin buyuk cogunlugu istemezse imkansiz diyebilirsin.
    halkina, ve sagduyusuna guvenmeyen , destegini halktan almayan yonetici,
    makbul olamaz.
    basarili olamaz.

  • TIMUCIN

    sevgili osman ,
    isi abartma,
    "eskisehire uzaklik, afyona uzakligin iki kati" diye yazmissin...
    el insaf.
    el insaf.
    .........
    velevki oyle olsa ,
    emirdag garajina git bir sor.
    emirdagindan eskisehiremi cok aracmi kalkiyor ?
    afyona mi?
    .....
    kaldi ki insanlar gonulden bagli hissetmiyorsa , burnunun dibinde olsa ne fayda :)