Emirdağ Cevaplıyor-3

Haberler / Özel Haber

Emirdağ Cevaplıyor-3

Emirdağ’da gündemde olan Emirdağ’ın Eskişehir’e bağlanması yazı dizisinin üçüncüsünde konuklarımız Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Milliyetçi Hareket Partisi Emirdağ İlçe Başkanı Ceylan Morca, Veteriner Hekim Bekir Şahan ve Emirdağlı Müzik Eğitmeni Şehribanu Kubat görüşlerini paylaştı.

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe:
“Bize lazım olan Eskişehir'e bağlanmak değil birlik beraberliğimizi sağlayacak üst bir vakfın bir an evvel faaliyete geçirilip gücümüzü göstermemiz ve lobicilik faaliyetlerinin etkin yapılmasıdır. Mesela Ankara'da 200'e yakın Emirdağlı bürokrat iş adamımız var. Ben yaklaşık 2-3 yıldır bir dernek kurmak adına girişim yapıyorum ve sonuç alamadım. Bu kazandırılmalı! Gerçekçi olmak lazım! Emirdağ Afyonundur değil de Afyon Emirdağ’la Afyondur desek daha doğrudur. Son dönemlerde ilişkiler baya ilerledi. Bunu bizim iş dünyası olarak özellikle Ticaret ve Sanayi Odaları ve borsalar tüm ilçeler dahil beraber hareket edebiliyoruz, buradan fark edebilirsiniz.”

Emirdağlı Veteriner Hekim Bekir Şahan:
“Bence enerjimizi Eskişehir'e bağlanalım mı bağlanmayalım mı diye harcamayalım. Ben mesleğim gereği Sivrihisar, Çifteler ve Han'a bağlı bir çok köye gittim. Köy yollarının çok bakımsız olduğu gözümden kaçmadı. Sivrihisar’a bağlı Kaldırım ve Sığırcık köylerinde en az 500 insanımız yaşıyor ve yolları hala stabilize yol! Eğitimdeki kalite düşük, iş sahası yok, her sene 800 civarında göç veriyoruz. Afyon’dan Kütahyalı ve Malatyalı milletvekili ya da seçilebilecek sıradan aday olabiliyor. Siyaset her yerde aynı yapılıyor. Birlik beraberlik olmayınca Eskişehir’e bağlansak bence sonuç aynı olur. Önce kendimizi düzeltmeliyiz! Neden göç veriyoruz? Üretimi neden artıramıyoruz? Eğitimin seviyesini neden artıramıyoruz? Bu üç sorunu çözersek Afyon’da da Eskişehir’de de söz sahibi olabiliriz.”

Milliyetçi Hareket Partisi Emirdağ İlçe Başkanı Ceylan Morca:
“Daha önce denendi. En ciddi olanı da dönemin Emirdağ Belediye Başkanı Lütfi İhsan Dağ zamanındaydı. Sonuç olumsuz oldu. Çok zor bir iş Afyon verse bile Eskişehir kabul edecek mi? Karşılıklı valilik makamında anlaşmak lazım. Bence olmayacak bir iş için Afyonla ilişkileri soğutmamak lazım… Afyon özellikle bu dönemde Emirdağına çok sıcak davrandı ve adayımızı desteklediler. Sıcak bir ilişki yakalamışken tekrar soğutmamak lazım bence!”

Emirdağlı Müzik Eğitmeni Şehribanu Kubat:
“Emirdağ Eskisehir’e bağlansa artılarımız neler olacak veya Afyon’da iken eksilerimiz nelerdir? Genel anlamda bunlar bizim için daha önemli konulardır. Afyon’da okudum kişilerle ilgili bir sıkıntım olmadı; hatta tanıdığım Afyonlular her zaman koruyup kolladılar bizi. Hala görüştüğüm dostlarım var. Yani Afyonlu olmaktan hiçbir sıkıntım olmadı...”

  • Güncelleme: 22.04.2015 06:02
  • Okunma: 5456

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • abidin

    gomu, bolvadin, ilcehisar aldilar baslarini gidiyorlar yarin bizi mahalle olarak kendilerine katarlar biz dusunmeyelim onlar dusunsun afyonmu eskisehir,mi diye, herhalde en yakin gomu ,gomunun mahallesi oluruz

  • halil ibrahim aktepe

    ''Sıradışı'' odalar ve borsaların sorumlu olduğu tek yer kendi meclisleridir. Ne afyona nede ankaraya bağlıdır. Denetimi sadece Üst birliğimiz olan TOBB yapar. İl odalarıyla ilçe oda borsalarının tek farkı üye sayılarının fazlalığı, dolayısıyla birlik delege sayısının fazlalığıdır.

  • siradisi

    Stk baskanlari ne desin ki ?
    Adam afyondakilerle guc bela bi iliski kurmus .onuda yipratmak istemez.
    ama kapali kapilar ardinda ,samimi konusmalardada anamizdan emdigimiz sut burnumuzdan geliyor diyorlar.
    hangisi dogru ?
    Ceylan morca il baskani ile arayimi acsin?
    H.inrahim aktepe il tob ile bozussunmu ?
    Aksi fikir beyan edebilirler mi sizce ?

  • DevGenç

    Boş hayalden başka bir şey değil...Kolay mı o kadar kurumun kuruluşun birden Eskişehir'e bağlanması ? Sırf tabelaları değiştirme 2 yıl sürer ülkemizde ..
    Bu dediklerimi unutmayın ; Bu meseleden hiç bir fayda sağlayamadığımız gibi bize zararı da dokunacak.. Neden ? MHP'nin yanlış politikası yüzünden ? Bırakın Kurtlar Vadisi çevirmeyi ... Hayat kısa , kuşlar uçuyor ! ;)