Emirdağ, Eğitim Alanında da Tercih Edilen Bir İlçe

Haberler / Eğitim

Emirdağ, Eğitim Alanında da Tercih Edilen Bir İlçe

Kaymakam Osman Bilici, Emirdağ’ ın bir diğer proje okulu olan Emirdağ Anadolu Lisesi’ ni ziyaret etti.
Okul müdürü Üzeyir Yörü ve diğer idareciler tarafından karşılandıktan sonra okul bahçesi ve çevresinde incelemelerde bulunan Kaymakam Bilici, okulda yapımı devam eden güçlendirme çalışmaları hakkında da bilgiler aldı.
Daha sonra müdür odasında, okul müdürü ve diğer okul yöneticileri ile bir araya gelen Kaymakam Bilici, burada yetkililerden okulun fiziki durumu ve eğitim durumu hakkında kısa bir brifing aldı.
Okul Müdürü Üzeyir Yörü’ den okulun toplam 307 kayıtlı öğrencisinin olduğu, bu yıl nitelikli okul kapsamında puanla ilk defa öğrenci alındığını ve 60 kişilik kontenjanın tamamen dolduğu bilgilerini alan Kaymakam Bilici, 60 öğrencilik kontenjanın tamamen dolmasının çok sevindirici olduğunu, bu durumun Emirdağ’ın eğitim alanında da tercih edilen bir ilçe olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.
Brifingin ardından öğretmenler odasında öğretmenler ile bir araya gelen Kaymakam Bilici, öğretmenlerden mesleklerine ilk günkü heyecanla sarılmalarını istedi.
Emirdağ’ da eğitim alanında yatırımların devam edeceğini ifade eden Kaymakam Bilici, Emirdağ’ a öğretmenlerin desteğiyle eğitim kalitesini artırmak istediklerini belirtti. Emirdağ’ ın sınavla öğrenci alınması hasebiyle, seçilmiş diyebileceğimiz öğrencilerin geldiğini ve bu öğrencilerin eğitim alanında buradan gitmemeleri için öğretmenlerin daima dinamik, üretken ve araştırmacı olmalarının gerekliliğinden bahsetti.
Öğretmenlerin hiçbir zaman mesleki heyecanlarını kaybetmeyerek öğrencileri eğitmelerini isteyen Kaymakam Bilici, okul müdürüne huzurlu bir eğitim ortamında öğretmenler tarafından verilecek eğitim kalitesinin de artacağını belirtti.
Öğrencilerimizi eğitirken geleceğimizi eğittiğimizi belirten Kaymakam Bilici, “unutulmamalı ki bizler şimdi eğittiğimiz öğrencileri iyi yerlerde görebileceğimiz gibi istemeyeceğimiz yerlerde de görebiliriz. Böyle bir durumun yaşanmaması için büyük bir özveri göstererek hareket etmeli ve ona göre eğitmeliyiz” dedi.
Kaymakam Bilici, konuşmasının geri kalanında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlerin sadece öğrencileri eğitmemesi gerek. Öğretmen, hem öğrencileri hem de toplumu eğitmekle yükümlüdür. Öğretmen dediğimizde sadece mesaisinin bitmesini bekleyen değil, mesai saatlerinde öğrencilerine ne kadar bilgi vereceğini hesaplayan ve mesainin de dışında onlarla beraber olan onları topluma kazandıran öğretmen, faydalı öğretmendir. Geleceğimiz olan gençlerimizi sevginizi katarak yetiştirin” dedi.
Kaymakam Bilici’ nin ziyareti öğretmenlerle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Kaymakam Bilici’ ye ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti.

  • Okunma: 1209

Yorumlar (0)Yorum Yap