Emirdağ Engelliler Derneği Basın Açıklaması Yaptı

Haberler / Güncel

Emirdağ Engelliler Derneği Basın Açıklaması Yaptı

3 Aralık Engelliler günü nedeniyle Emirdağ Engelliler Derneği tarafından bir basın bildirisi yayımlandı. Yayımlanan bildiride engellilere dikkat çekildi. İşte o bildiri;

"Siz hiç günlerce evde kaldınız mı? Siz hiç başkaları size yemek yedirmezse aç kalmanın üzüntüsünü yaşadınız mı? Siz hiç yüreyenleri, görenleri, koşanları ağlayarak izlediniz mi? Siz sakat, özürlü diye dışlandınız mı?

3 Aralık 1992 yılında, Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla bugün “Uluslar arası engelliler günü “ olarak ilan edilmiştir. Bu anlamlı günün bütün dünya engellilerine sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesini Cenab_ı Allahtan niyaz ederiz. Engelli vatandaşlarımızı sadece “bir gün” hatırlamak doğru bir yaklaşım değildir. Engelli kardeşlerimizi ilgililerin alacağı önlemlerle , destek ve organizasyonlarla topluma kazandırma yolları araştırılmalıdır.

Türkiye’de nüfusun % 12.29 ‘ u yani 8,5 milyon engellidir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü “ engellilerin tam olarak topluma kazandırılması, insan haklarından tam ve eşit ölçüde tüm insanların yararlanması “ için benimsenmiştir. Siz hiç dört duvar arasında günlerce oturup vaktinizi geçirdiniz mi ? Birilerinin size yemek yedirmesini ve elinizden tutarak karşıya geçirmesinin ezikliğini hissettiniz mi ? Hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Bir saniye sonra ne olacağımızı biliyor muyuz ?

Bu nedenle, engellilere acıyarak yardım etmemeliyiz. Onlara günü birlik yardım yerine kalıcı tedbirler almalıyız. Onlara istihdam yaratmalıyız. Hazır yiyici birer birey haline getirmemeliyiz. Yani, balık yemeği değil ,balık tutmayı öğretmeliyiz. Engellilerin önünde engel olmamalıyız. Bugün birçok sahalarda engellilerimizin başarılarını hayranlıkla izliyoruz. Fırsat verilir, imkan tanınır, destek olunursa ilçemizdeki engellilerinde başarılı çalışmalar yapacağına inanıyoruz.

3 Aralık’ta engelli kardeşlerimizin sorunları gündeme getirerek bunlara çözüm aramalıyız. Ülkemizde ve şehrimizde engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak tedbirlerin alınmasında toplumun tüm kesimlerinin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünüyoruz.

Engelliler için elzem olan engelli tuvaleti acilen faaliyete geçirilmeli, alışveriş ,lokanta vb yerlere rampa yapılmalı ve toplu taşıma araçları yeniden gözden geçirilmelidir. Bizler kararlılıkla sorunların üzerine gidip “yapamazsın” ön yargısını kırmalıyız. Unutmayalım, asıl engel, paylaşmayı, sevmeyi, almadan vermeyi bilmemektir. Gelin aramızdaki engelleri kaldıralım, yürüme, görme, konuşma, işitme engeli olan kardeşlerimizin eli, ayağı, gözü,kulağı olmaya çalışalım. Bu duygularla bütün engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlar; başarı ve mutluluklar dileriz. "

  • Okunma: 1939

Yorumlar (0)Yorum Yap