Emirdağ Gündemi

Haberler / Medya

Emirdağ Gündemi

1 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla ülkemizde, ilimizde, ilçemizde yeni normalleşme süreci başladı. Bilindiği üzere Afyonkarahisar illere göre açıklanan vaka sayılarına göre “orta riskli” bölgede yer alıyor.

Yapılan açıklamanın ardından 2 Mart Salı günü ilçemizdeki kahvehaneler, lokantalar, internet kafeler belirli şartlarla açıldı. Bu şartlardan en önemlisi, bu tür işletmeler yüzde 50 kapasite ile hizmet verecek. Yani 100 kişilik bir işletmede sosyal mesafe kurallarına uyularak maksimum 50 kişi bulunabilecek. Bunun yanısıra bu işletmeler 07.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek. Yani akşam saat 7.00’den sonra bu işletmeler kapanacak. İlimizde ve tüm Türkiye’de Haftaiçi sokağa çıkma yasağı yine aynı şekilde (saat 21.00’den sonra) devam ediyor.

İlimizde Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağı ise sona erdi. Yani bu Cumartesi ve Pazar sokağa çıkabileceğiz. Yeni normalleşmede en önemli husus haftalık olarak açıklanacak olan “vaka sayıları”. Vaka sayıları artarsa yasaklar yeniden gündeme gelecek. Bu, şu demek; maske, mesafe ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymaya devam edeceğiz. Vaka sayılarının artmaması için hepimiz elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Şayet vaka sayıları artarsa yeniden yasaklar gündeme gelecek. Yani illerin ne kadar normalleşeceği kendi elinde. Bunu bilip, bunun bilinciyle hareket etmeliyiz.

Aylardır ilçemiz Belediyesi ve ilçemiz Kaymakamlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Kadın Kültür Evi önümüzdeki Pazartesi günü yani 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılıyor. Emirdağ ile birlikte diğer 16 ilçede de Kadın Kültür Evleri Pazartesi günü açılıyor. Kadın Kültür Evleri, sadece kadınlara hizmet verecek. Kadınlarla ilgili toplantılar, dersler, fitness etkinlikleri Kadın Kültür Evi’nde yapılacak. Geçtiğimiz haftalarda bahsettiğimiz Emirdağ Kadın Kooperatifi de kadınlarımızın üretime katkı sağlamaları ve gelir elde etmeleri için faaliyete geçen bir kooperatif. Kısacası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bu yıl daha bir anlamlı kutlanacak...

Son olarak geçtiğimiz hafta içi Kaymakamlık ve Belediye tarafından imzalanan protokole değinmek istiyorum. Bu protokolle Emirdağ Belediyesi Aşevi’nde ihtiyaç sahibi ve engelli vatandaşlarımıza yönelik yemekler Belediye tarafından pişirilecek, sonrasında Kaymakamlık tarafından evlere kadar servis edilecek. Örnek bir uygulama... Umarım tüm Türkiye’ye örnek olur.
Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun...

  • Okunma: 2001

Yorumlar (0)Yorum Yap