Emirdağ Gündemini Değerlendirdi

Haberler / Güncel

Emirdağ Gündemini Değerlendirdi

Emirdağ Belediye Başkanlığı tarafından aylık düzenli olarak yapılması kararlaştırılan “Basın Bilgilendirme Toplantısı”nın ilki dün (06 Şubat) Emirdağ Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Emirdağ Belediyesi’nden Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ile beraber Fen İşleri Müdür Vekili Serhat Sömer katıldı. Bunun yanında toplantıya ilçemizde görev yapan basın mensupları da katıldı.

Toplantıda ilk olarak Belediye Başkanı Serkan Koyuncu yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu.
İşte Belediye Başkanı Koyuncu’nun basın toplantısında yaptığı konuşmanın önemli kısımları :

“EMİRDAĞLI HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”
“Geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere, dün Van’da çığ altında kalıp hayatlarını kaybedenlere ve yine dün akşam uçak kazasında hayatını kaybedenlere Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum. Tabi zor günlerden geçiyoruz. Çığ ve deprem doğal afet. Diğer ise uçak kazası. Devletimiz büyük, devletimiz güçlü elhamdülillah bu noktada da devletimiz gücünü gösterdi her birine eskiden olmadığı kadar hızlı bir şekilde hem müdahale edildi hem de olası can kayıplarının önüne geçilmiş oldu. Bu minvalde Emirdağ halkımız, aziz Emirdağ halkımız, aziz vatandaşlarımız özellikle Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremden dolayı nasıl bir güçbirliği içinde olduğumuzu, nasıl büyük güçlü bir ilçe olduğumuzu elimizi uzattığımız yardımlarla gösterdik. Deprem ilk olduğu anda bizler sayın vekillerimizi, bakanımızı, il AFAD Müdürümüzü anında bilgilendirdik. Hemen her an için hazırız dedik. Aynı akşam, yani depremin olduğu akşam. Mesajları yazdık, görüşmelerimizi yaptık ve o akşam Emirdağ Belediyesi olarak görevlendirme yazılarını da çıkardık. Olası bir durum için hazırlık yapalım, çağrılır, ihtiyaç olur diye. Elhamdülillah ihtiyaç olmadı. Çünkü daha yakın belediyeler vardı onlar gittiler orada yardımcı oldular. Biz de Emirdağ olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Emirdağ çapında bir yardım kampanyası düzenleyelim dedik. Bunu da il AFAD Müdürlüğü izniyle yaptık. Bu kampanyada gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından iki buçuk tır yardım toplandı. Ve hala da gelecekti ki; biz biraz bunun süresini kısa tuttuk ki yardım zamanında ulaşsın istedik. Tabi burada başka vakıf, dernek, STK ile beraber mi yaptık. Hayır, bunu sadece Emirdağ Belediyesi olarak biz yaptık, organize ettik. Bu noktada yardım yapan hemşehrilerime, özellikle buradan oraya kadar hiçbir masraf almadan ulaştıran taşımacılarımıza teşekkür ediyorum.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME! FİNE FOOD FİRMASIYLA SÖZLEŞMEMİZİ İMZALADIK”
İkinci konumuz Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi ki; bana göre çok büyük bir olay. Fine Food denilen firma Bursalı firma bildiğim kadarıyla 64 kadar ülkeye ihracat yapıyor. Amerika’dan Japonya’ya kadar. Bu firma, etrafta gördüğünüz ulusal büyük marketlerin tedarikçisi. Bu firma, GATA, Devlet Hastaneleri, Cumhurbaşkanlığı makamı ve tüm havaalanlarının tedarikçisi. Bu firma çok büyük bir firma. İlk etapta 200’den fazla eleman çalıştıracak. İlk etapta 50 milyon euroluk Emirdağına yatırım yapıyor. Ve burada işsizliğin ciddi anlamda önüne geçecektir. Geçen hafta firmayla nihai sözleşmemizi imzaladık, yer tahsisini de yaptık onlar için de ekstra tapular da aldık, imar değişikliklerini tamamladık ve nasip olursa Mart ayı içinde kazmayı vuruyorlar. Yakında şantiye binasını getiriyorlar. Bölgesel olarak, çok büyük bir firma olacak. Bölgesel olarak Emirdağ bölgesinin tamamına katma değer katacak. Bu yatırım çok önemli bir yatırım bunun Emirdağ halkı tarafından bilinmesi çok önemli. Bu fabrika 2021’in Haziran ayında paketlemeye başlayacak. Sadece Emirdağ için değil Türkiye’nin her yerinden bunlar malzeme işleyecek ve bu firma 12 ay eleman çalıştıracak. Başka firmalarımız da var ama henüz kesinleşmediği için şu anda birşey demiyorum.

“SİZLERİN DE GAYRETİYLE NÜFUSUMUZU 20 BİNİN ÜZERİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”
Dün, güzel bir haber aldık. Emirdağ’ın nüfusu 19 binin üzerine çıktı. Merkez nüfusu olarak. Bilindiği gibi 2019 yılı seçim yılı idi. Muhakkak olmuştur. Dışardan seçmen gelmiştir vs. Bunlarla beraber düşündüğümüzde bizim nüfusumuz 18 bin 500 civarında idi. 19 bin psikolojik sınırını artık geçtik. Bu önemli bir gelişme. Nasip olursa; sizlerin de gayretiyle önümüzdeki yıl nüfusumuzu 20 binin üzerine çıkarmamız lazım. 20 bin hep sınırdır 20 bini geçmemiz gerekiyor. Böylece bir üst lige çıkmış olacağız.

“GÖKKIZ HAMAMI, KÜLTÜR MERKEZİ VE GENÇLİK MERKEZİ’NİN İNŞAATINA BAŞLADIK”
Bunun dışında Gökkız Hamamı diye bir binamız var. 6 katlı bir bina olan Emirdağ Gençlik Merkezi isminde bir binamızın bodrum ve zemin katı yapılmış idi, geri kalan kısmın kaba ihalesini yaptık. Burada en üst katı özellikle söylüyorum 450 kişilik tiyatro salonu yapıyoruz. Zemin katın ve bodrum katın bir kısmı kadınlar hamamı olacak. İçerisinde engelli ve yaşlılarımız için yaşam alanı ve lokalimiz var. Bizim gördüğümüz bir sıkıntı var. Yaşlılarımız evden çıkıyor, çarşıya geliyor çarşıda oturuyor aynı otobüsle tekrar evine gidiyor. Vakit geçirecek yerleri yok. Bu yüzden bunu gördük ve çözümlememiz lazım diye düşünüyoruz. Engellilerimiz için de aynı şey söz konusu. Burada yaşlılarımız ve engellilerimiz gelsinler, çaylarını içsinler, gazete okusunlar, satranç oynasınlar vakitlerini geçirsinler böyle bir alan düşünüyoruz. Gökkız Hamamı, Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi olarak düşünüyoruz. Buranın daha önce ihalesi 3 milyon TL.’ye yapılmıştı daha sonra ihaleyi iptal ettik üçüncü ihalemizde 1 milyon 815 bin TL.’ye bunu ihale ettik. KDV ile beraber 1 milyon 380 bin TL. civarında karımız var. Devletin her bir kuruşunu korumak derdindeyiz.

“BELEDİYEMİZ NİSAN-MAYIS GİBİ YENİ BİNASINA TAŞINACAK”
Yeni Belediye binasıyla ilgili bizler kendi ekiplerimizle beraber işin kaba kısmının tamamını bitirdik. Geri kalan ince inşaatı ve geri kalan kısmın ihalesini açtık. Pazartesi ihalesi yapılacak, yeri teslim ettikten sonra 43 içinde inşallah yeni bina tamamlanacak ve bize teslim edecekler. Biz de 2 ay içinde yeni Belediye binamıza taşınacağız. Nisan/Mayıs gibi yeni binaya geçmiş olacağız.

“KÜLTÜR EVİ’Nİ YAPIP EMİRDAĞ’A KAZANDIRACAĞIZ”
Kültür Evi, Emirdağımızın bana göre herkesin yapmak istediği ama bir türlü yapamadığı bir olaydı. Eski adıyla İnkilap İlkokulunun binasının 20 yıllığına tahsisini aldık. Bu süreçte bütün izinleri aldık şu anda içerideki bütün tamirat-tadilat işleri neredeyse bitti. İnce kısmına geçiyoruz. Emirdağ Belediyesi Kültür Müdürlüğünü de o binaya taşıyoruz. Böylece binamız yaşasın, gelen-giden eksik olmasın.

“METRUK BİNALARI YIKIYORUZ. MİLLETİN ÇOLUĞUNU ÇOCUĞUNU KORUMAK ZORUNDAYIZ”
Bunun haricinde Emirdağımızın uzun yıllardır kanayan yarası olan metruk binalarla alakalı; emniyet kayıtlarında da var içerisinde her türlü olumsuz işlerin yaşandığı binalar. Bugüne kadar yaklaşık 20-22 tane bina yıktık. Gerek resmi gerekse özel. Biz temizleyeceğiz. Bu konuda kararlıyız. Milletin çoluğunu, çocuğunu korumak zorundayız. Metin Zülbiye Sarı’nın yanındaki TOKİ’den kalma bina, yukarıdaki binalar (askeriyeden kalma), ilçe Tarımın karşısındaki 5 katlı binayı yıktık, öğretmenevinin altındaki askeriyeden kalma bina, aşağıdaki jandarmadan kalan lojmanlar, yıktık ve yıkacağız. Bu binalar bir işimize yaramıyor ve eski binalar.

“EMİRDAĞ’IN EĞİTİM-ÖĞRETİMDEKİ DURUMUNU NET OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ”
Eğitimle alakalı da bir konuya değinmek istiyorum. Emirdağımızda ilkokul üçten başlayarak ortaokul 8’e kadar bütün çocuklarımız için deneme sınavı yapılıyor. Bu sınavlar farklı firmalarca yapılıyor. Her okuldan bir tane Emirdağ birincisi, Türkiye birincisi çıkıyor. Hangisi birinci bilemiyoruz. Burada Emirdağımızın da durumunu bilelim. Burada topyekün Sayın Kaymakamımızın izniyle, Sayın Valimizin izniyle Emirdağ Belediyesi bir hizmete kalkıştı. Nedir? İlkokul 3’ten ortaokul sona kadarki bütün okulların (köy okullarımız da dahil) katılacağı tek bir deneme sınavı yaptırıyoruz. Ve burada velilerden cüzi paralar alınıyordu bunu da kaldırıyoruz bütün mali yükümlülüğü biz karşılayacağız. Böylece ilçemizin eğitim durumunu göreceğiz. Emirdağımız içinde kim en iyi kim en kötü görelim. İlimiz içinde Emirdağ nerede göreceğiz, ülkemiz içinde nerede onu da göreceğiz. Burada çocuklar kendi sınıflarında öğretmenler çapraz olarak görevlendirilecek.

“SUDA -12’LİK İNDİRİM YAPTIK, BU DÖNEM SU KESİNTİSİ OLMAYACAK”
İlçemizde kullanılan suda yaklaşık -12’lik bir indirim yaptık ortalama olarak. Az kullanımda ’lik indirim, çok kullanımda da az da olsa zam yaptık. Bizim burada amacımız insanlarımızı su tasarrufuna yöneltmek. Suyu az kullanıma teşvik etmemiz lazım. Geçen seneki su sıkıntısını yaşamamak için yeni bir kuyu açtık. Şu anda yeni bir kuyu daha açılıyor. Bu dönem, önümüzdeki dönem su sıkıntısı yaşamayacağımızı söyleyebilirim.

“TOKİ’DE 3 ARTI BİRDE KURA ÇEKİLECEK”
TOKİ’yle alakalı, 151 konutumuza yaklaşık 200 tane başvuru oldu. Müthiş bir talep var. Sayın Bakanımızın bize artı dört dediği projelerden biri buydu. Bu projeden Afyon merkez, Dinar ve Emirdağ yararlanıyor. 2 artı birde kura olmayacak 3 artı birde önümüzdeki günlerde kura olacak.

“BAKANLARIMIZ, MİLLETVEKİLLERİMİZ SIK SIK ZİYARETİMİZE GELİYORLAR”
Geçenlerde Sayın Milletvekillerimiz, Bakanımız sağ olsunlar bu ara bizi sık sık ziyaret ediyorlar. Gecenin kaçında olursa olsun gelip ziyaret ediyorlar. Projelerimizi takip ediyorlar” dedi.
Koyuncu, açıklamalarının ardından basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ KONUSU
Soru : Elektrik kesintileriyle ilgili bir bilginiz var mı?
Koyuncu : Bildiğimiz kadarıyla, daha önce Emirdağ’da bir arıza olduğunda tüm Emirdağının elektriğini kesiyorlardı bunun önüne geçebilmek için şu anda parçalama yapıyorlar bildiğim kadarıyla. Yani artık herhangi bir yerde arıza olunca tüm Emirdağ’ın elektriği kesilmeyecek bildiğim kadarıyla.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL KONUSU
Soru : Sözleşmeli personelle ilgili olarak, maaşların fazla açıklandığı söyleniyor, bir de sizin başlattığınız sözleşmeli personel var mı, aldığınız personeller ne kadar ücret alıyor?
Koyuncu : Bu maaşları net konuşuyorum, kuruşu kuruşuna açıkladığımız gibi. Nisan ayındaki maaşları açıkladık biz. Net, brüt bütün maaşlar açıkladığımız gibi. Şeffaf Belediyecilik anlamında bunları kamuoyuyla paylaştık.
Biz kimseyi işten çıkarmadık, önce onu belirteyim. Sadece iki personelimiz (biri 2 yıllık işletme, diğeri 2 yıllık pazarlama mezunu) belediyemize sözleşmeli eğitmen alınmışlar. İç denetim yaptırdık, denetmen arkadaşımız acilen bu iki kişinin sözleşmesinin sonlandırılmasını istedi. Biz de acilen sözleşmelerine son verirken dedik ki; aynı maaşla şirket üzerinden çalışın. Hayır dediler. Bunlar 11. ayda çıktı. Diğer 8,9 kişiyi biz işten çıkarmadık. Bu arkadaşlara 1 yıllık sözleşme yapılıyor, biz 1 yılın sonunda bu arkadaşlara ihtiyacımız olmadığı için yeni sözleşme imzalamadık. Sebebi de şu; eğitmene ihtiyacım yok, çünkü artık okulum yok, dersanem yok. İhtiyacımız olan personellerle de sözleşmelerimizi yeniledik. Burada herhangi bir siyasi görüş ayrımı yapmadık bunun böyle bilinmesini istiyorum. İhtiyacım olmayan personellerle de sözleşme imzalamadık. 83 milyon 153 bin yeni nüfusumuz. 83 milyonun vebalini ben nasıl üstleneyim? Bir kardeşimiz de kendiliğinden istifa etti. Burada bir adaletsizlik olduğunu düşünmüyorum. Burada adaletsizlik nerede varsa bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.
Bizim yeni aldığımız sözleşmeli personel de yok. İlerde ihtiyaç olur mu olmaz mı bilemiyorum.

ŞEKER FABRİKASI KONUSU
Soru : İlçemize kurulacağı söylenilen Şeker Fabrikası’nın Çifteler’e kaydırıldığı doğru mu? Bununla ilgili bir gelişme var mı?
Cevap : Bu Şeker Fabrikası olayı çok büyük olay. Afyon Şeker, şu anda Doğuşta. Afyon Şeker Fabrikasının ekim sahası var. Yani sorumlu olduğu bölge var. Adapazarı Şeker’in de sorumlu olduğu bölgeler var. Bu sahalar çok eskiden belirlenmiş sahalar. Bu işte çok büyük ticari savaşlar var. Konuya biz birebir hakimiz ve konuyu takip ediyoruz. Yapılması gerekenleri yapıyoruz, hayırlısıyla bize nasip etsin. Şu anda Çifteler’e veya Emirdağ’a bir fabrika yapılması söz konusu değil.

Belediye Başkanı Serkan Koyuncu kendisine yöneltilen diğer soruları da cevapladıktan sonra toplantı sona erdi.>Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 4476

Yorumlar (0)Yorum Yap