Emirdağ Heyeti, Belçika Programı Devam Ediyor

Haberler / Güncel

Emirdağ Heyeti, Belçika Programı Devam Ediyor

Belçika’da bir dizi temaslar ve ziyaretlerde bulunmak, ayrıca Emirdağlı gurbetçilerle buluşmak için Belçika’ya gelen Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici ve Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun temasları başladı.

Cumartesi günü öğlen saatlerinde (19 Mart 2022), Brüksel havaliamanına inen Kaymakam Bilici ve Başkan Koyuncu Belçika’ya geldi.

Brüksel’den kara yoluyla Gent şehrine gelen Kaymakam Osman Bilici ve Başkan Koyuncu, ayaklarının tozuyla bir çok esnaf ziyareti yaptıktan sonra, BEB Derneği Başkanı Osman Mızrak ve Tevhid Cami yöneticisi Muhammet Ali Kaya’nın rehberliğinde kısa bir şehir turu gerçekleştirildi.

Gent Evergem’de, Belemtürk’ün de katıldığı Ersin Havan’a ait Pitta Miraç’ta akşam yemeği için bir araya gelindi. 1975 yıılında Belçika’nın Gent şehrinde ilk Türk işçileri cenaze cemiyetinin kurucusu ve başkanı Ali Osman Sağer’de burada haazır bulundu. Burada, Kaymakam Bilici ve Başkan Koyuncu’nun 1 haftalık programı belli oldu.

Kaymakam Osman Bilici, “Belçika’da, ne zaman olursa olsun, izin alır almaz, parası olmasada, borç alıp memleketine koşan bu kadar memleketini önemseyen Emirdağlı vatandaşlarımız var. Bizde iadeyi bir ziyaret yapalım dedik. Kıymetlisiniz, güçlü bir milletin vatandaşlarısınız. Düne kadar utanarak Türk olduğunu gizlemeye çalışan bir halk, Avrupa’nın bağrında şimdi göğsünü gere gere ben Türküm diyor. Bu gururu bizlere yaşatan büyüklerimize minnet borcumuz var. Manevi desteğe bu insanların ihtiyacı var. Biz bu manevi desteği vermek için buradayız” sözlerine yer verdi.

Başkan Koyuncu ise, bir haftalık Belçika ziyaretleri ile ilgili olarak, ” Emirdağ Kaymakamı ile birlikte, Belçika ve Fransa’da Emirdağlı hemşehrilerimiz ve sivil toplum kuruluşları ile buluşmak, ilçemizle alakalı talep ve istekleri, varsa şikayetleri dinlemek üzere ziyaret gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretin kapsamı bir hafta süresince gurbetçi vatandaşlarımıza ulaşabildiğimiz kadar görmek ve ülkemiz adına onlara bulunduğu yerde destek olmaktır” dedi.

Programları çerçevesinde Oudenaarde Ensar Camii’nde Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen ile birlikte programa katılan Emirdağ heyeti, daha sonra Gent Tevhid Camiinde Emirdağlı hemşerileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular. ~Belemturk

  • Okunma: 1925

Yorumlar (0)Yorum Yap