Emirdağ İçin Büyük Kayıp!

Haberler / Medya

Emirdağ İçin Büyük Kayıp!

Geçtiğimiz Cuma günü Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem hepimizi üzdü. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de hem Emirdağ Belediyesi hem de Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası depremzedelere destek amacıyla yardım toplayarak Elazığ’a ulaştırdı. Tüm Türkiye Elazığ ve Malatya’nın yaralarını sarmak için adeta seferber oldu. Türkiye deprem ülkesi diye her zaman duyuyoruz. Bölgemizin de deprem bölgesi olduğunu 1995 Dinar depreminden, 2002 Sultandağı-Çay depreminden biliyoruz. İlçemiz de 2. derece deprem bölgesinde. Peki Allah esirgesin ama depremle ilgili ilçemizde bir çalışma var mı? Yapılar depreme dayanıklı mı? Bu konuda ilçemizde herhangi bir çalışma var mı yok mu bilemiyoruz.

ŞEKER FABRİKASI ÇİFTELER’E Mİ KAYDI
Birkaç yıl önce Adapazarı Şeker Fabrikası’nın ilçemiz Organize Sanayi Bölgesi’ne de bir şeker fabrikası kuracağı haberlerini okumuştuk. Ancak geçtiğimiz günlerde komşu ilçemiz olan Çifteler Belediyesi’nin internet sitesinde şöyle bir haber yer aldı; “Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Hasan ÇAPRAZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanımız Kadir BIYIK ile biraraya gelerek, ilçeye yapılması planlanan fabrika hakkında karşılıklı istişarelerde bulunarak, süreci değerlendirdiler”. Bu haberden sonra anladığım kadarıyla Adapazarı Şeker Fabrikası ilçemize kuracağı fabrikayı Çifteler’e kurmaya karar verdi. Şimdi soruyorum; nerde bizim yöneticiler, nerde bizim siyasiler, nerde bizim sivil toplum örgütleri. Bilindiği gibi ilçemiz Çiftlik Köy, Yeniköy gibi aşağı köyler dediğimiz köyler bölgenin en önemli şeker pancarı potansiyeline sahip. Ancak her ne sebepten dolayı ise; Adapazarı Şeker Fabrikası ilçemize kuracağı fabrikayı Çifteler’e kaydırıyor. Kimin haberi var, kimin haberi yok bilmiyorum ama küçülen Emirdağ uyumaya devam ediyor. Bu saatten sonra birileri girişimde bulunur mu veya kim ne yapar bilmiyorum ama Emirdağ için büyük bir kayıp bu fabrikanın Çifteler’e kayması.

ENGELLİLER, BELÇİKA’DAN ARAÇ İSTEMİYOR
Bilindiği gibi ilçemize daha önce Belçika’dan EYAD aracılığıyla çok sayıda engelli aracı getirildi. Ancak, engelliler artık Belçika’dan araç istemiyor. Bu araçların parçalarını bulamıyoruz, tamirini yaptıramıyoruz diyorlar. Bununla ilgili Şubat ayının 14’ünde Belçika’da bir gece düzenlenecekmiş. Bildiğim kadarıyla gecede maddi yardım toplanıyor. Toplanan yardımlarla engelli araçları Türkiye’den de pekala alınabilir. Hem yerli malı kullanılmış olur, hem de engelli hemşehrilerimiz araçlarla ilgili sıkıntı yaşamazlar. Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun... > Mustafa Koyuncu-Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 6261

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • hamza

    emirdagin gevurculari var yeter emirdagina