Emirdağ Kadın Kültür Evi, Kooperatifleşiyor

Haberler / Güncel

Emirdağ Kadın Kültür Evi, Kooperatifleşiyor

Kaymakam Osman Bilici ile eşi Filiz Bilici Emirdağ Kadın Kooperatifi adıyla kooperatifleşen Emirdağ Kadın Kültür Evi üyelerini ziyaret ederek çalışmaları hakkında kendileriyle sohbet etti.

Kaymakam Osman Bilici Emirdağlı kadınların üretimle iç içe bir sosyal ortamı oluşturması hasebiyle Emirdağ Kadın Kültür Evinin ilçenin sosyal hayatı açısından ne denli büyük bir önemi faiz olduğunu ifade ederek Kadın Kültür Evinin eğitim-üretim ve pazarlama alanlarında ilçeye büyük bir heyecan katacağını belirtti.

Kaymakam Bilici Emirdağ Kadın Kültür Evinin Cuma günü itibariyle 6 alanda açılan kurslarla üretim hayatına başladığını ifade ederek kadın kültür evinin üyelerini tebrik etti.

Kaymakam Bilici Emirdağ Kadın Kültür Evinde kültür evinin üyelerine hitaben “Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in öncülüğünde ve eşleri Sümeyra Çiçek hanımefendinin himayesinde başlatılan “Kadın Kültür Evleri” projesi kadınlarımızın normal yaşamlarını devam ettirerek sosyalleşecek ve aynı zamanda da kendi yeteneklerini ortaya koyarak üretecek ve ürettiği bu ürünleri pazarlayacak bir entegre sistem kurmak amacıyla başlatılan büyük bir çalışmanın sonucudur. Emirdağımız için son derece önemli olan bu projenin başarıya ulaşması adına yerelde her türlü imkanı seferber eden Belediye Başkanımız Serkan Koyuncu ile kıymetli eşleri Hümeyra Koyuncu'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Emirdağlı kadınları farklı alanlarda farklı el becerilerini ortaya koyarak üretime başladıklarını ifade eden Kaymakam Bilici aynı zamanda “Kadın Kültür Evleri” projesine ve kadınlarımıza destek vermek amacıyla “Emirdağ Kadın Kooperatifi” nin kurulmasının önemine dikkat çekti.

Kaymakam Osman Bilici yaptığı açıklamada : ”Bugün bizler için hakikaten çok mutlu bir gün. Zira bugün Emirdağ Kadın Kültür Evimiz altı alanda açtığı kurslarla faaliyete başlamış bulunuyor üstelik hem Emirdağ Kadın Kültür Evimizi hem de Emirdağlı kadınları sosyo-ekonomik açıdan desteklemek için Emirdağ Kadın Kooperatifi adıyla da kadın kültür evimizin kooperatifleştiğini size bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek hanımefendinin öncülüğünde başlatılan Kadın Kültür Evleri projesine Emirdağlı kadınların güçlü bir katılım sağladıklarını görmekten ben ve eşim son derece büyük bir mutluluk duyuyoruz. Emirdağ Kadın Kültür Evi ile Emirdağ Kadın Kooperatifinin ilçemizin sosyoekonomik yaşamı için büyük bir kazanım olduğunu daha şimdiden görüyoruz” diyerek kadın kültür evinin üyelerini tekrar tebrik etti.

Fotoğraflar

  • Okunma: 2925

Yorumlar (0)Yorum Yap