Emirdağ Kitap Fuarı Açıldı

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağ Kitap Fuarı Açıldı

Yaklaşık 1 buçuk ay önce Emirdağ Kaymakamlığınca başlatılan 'Benim Kumbaram Benim Kitabım' isimli proje kapsamında Aziziye Kültür Merkezi'nde kurulan kitap sergisi, Kaymakam Bilici'nin açılış kurdelesini kesmesiyle birlikte açıldı.

Proje kapsamında daha önce dağıtımı gerçekleştirilen kumbaralarına harçlıklarını biriktiren ilçemiz ilk ve ortaokul öğrencileri, faaliyete geçen sergide kendilerine yönelik kitaplardan ilgi ve beğenilerine göre seçerek aldılar.

Yüzlerce öğrencinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşen sergi açılışında hitap eden Kaymakam Bilici: "Kitabın ve kitap okumanın önemini çocuklarımıza, gençlerimize ve biz yetişkinlere anlatmak bizlerin, eğitimcilerimizin ve ebeveynlerin temel sorumluluklarının başında geliyor. Kitap sevgisinin ve okuma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik her türlü eylemde ve söylemde bulunmak ve bunları desteklemek bizim için çok kıymetli. Bu amaç doğrultusunda planlanan ve ilçemizdeki çocuklarımızı, gençlerimizi, eğitimcilerimizi ve yetişkinleri kapsayan bu projeyi bizler de destekleyerek bugün burada kitap sergisi açılışını çocuklarımız ve eğitimcilerimiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu proje ile kitabın ve kitap okumanın öneminin yanı sıra tasarruf etme ve birikim yapma bilincinin de çocuklarımıza aşılanmasını ayrı ve değerli bir kazanım olarak görüyoruz. Tüm bu kazanımların sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Dört gün sürecek ve 09:00-17:00 saatleri arasında hizmet verecek olan serginin açılışına Kaymakam Bilici'nin yanı sıra kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • Okunma: 1296

Yorumlar (0)Yorum Yap