Emirdağ OSB, Bölgenin Yıldızı Oldu

Haberler / Güncel

Emirdağ OSB, Bölgenin Yıldızı Oldu

AKTEPE : "EMİRDAĞ OSB BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLDU"

İlçemiz Organize Sanayi Bölgesi için son bir ayda iki yatırımcıyla varılan anlaşmanın ardından ilçemiz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Aktepe Konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Aktepe açıklamasında Emirdağ OSB'nin bölgenin parlayan yıldızı olduğunu belirterek şunları kaydetti : "1999 Yılında kuruluş çalışmalarına başlanan Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, Emirdağ Belediyesi ile birlikte müteşebbis heyetinde olduğumuz Emirdağ Organize sanayi bölgesi Kurumlar arası diyalog ve ortak çalışma kültürünün eseri olarak bölgenin parlayan yıldızı oldu.

Organize Sanayi bölgemiz bölgede faaliyette bulunan bütün ilçe OSB leri geride bırakarak doluluk oranı en yüksek OSB olma özelliğini kazandı.

Sanayileşme, kentlerin kaderini belirleyici bir role sahiptir. Sanayisi gelişmiş; fabrikaları, yöre halkına ekmek kapısı sunmuş kentlerde; dışarıya göçlerden, ekonomik zorluklardan ve geçim sıkıntılarından bahsetmek oldukça zordur. Çünkü sanayileşmenin ekonomik anlamda kente kazandırdığı bir gelişme, yaşam standartlarında da gözle görülür bir artış söz konusudur.

Sanayileşme çalışmasının en önemli temellerinden birisi de organize sanayi bölgelerinin oluşturulmasıdır. Ancak bu şekilde imar bakımından uygun, genel sağlığa zarar verebilecek her türlü etkenin ortadan kaldırıldığı, karayolu trafik güvenliğinin sağlandığı, altyapısı tamamlanmış sanayi alanları oluşturulabilir.

Emirdağ ilçemizde yıllardan beri bir sanayi bölgesinin özlemi duyulmaktaydı. Böylece tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile uğraşmak zorunda kalan halkımıza, sanayileşme ile beraber yeni iş alanları açılabilecek ve ekonomik olarak daha güçlü hale gelmeleri sağlanabilecektir.

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi fikri; işte böyle bir düşünce sonucu ortaya çıkmıştır. Bu amaçla yer seçimi için bir komisyon oluşturulmuştur. Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yer seçimi için; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Küçük Sanatlar ve Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürlüğü’nün 06.06.2005 tarih ve 6981-7002 sayılı yazısı ile oluşturulan “Yer Seçimi Komisyonu”; Kuruca Köyü, Kabir Tepesi mevkiinde bulunan alanı, “Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Alanı” olarak belirlemişlerdir.

Belirlenen alanda günümüze kadar yürütülen birlik beraberlik ve lobicilik faaliyetleri doğrultusunda büyük bir ivme kazanılmıştır.

İlçemize doğalgaz gelmesi için lokomotif görev üstenilmiş, Odamız tarafından oluşturulan Doğalgaz platformunun etkin çalışmalarıyla doğalgaz ilçeye kazandırılmış,projeye ek yapılarak doğalgazın OSB de kullanımı için de hat döşenmiştir.

1.Etap OSB'de yapılan tahsisler sonucunda 9 tesis faaliyete başlamış yaklaşık 650 kişilik istihdam sağlanmıştır.

2.Etap genişleme çalışmaları halen devam etmekte olup; yeni tahsisi yapılacak alanlara lobicilik faaliyetlerimiz doğrultusunda yatırımcılar gelmeye devam etmektedir.

Son imzalanan tahsis sözleşmeleriyle;

NECM KİMYA MEDİKAL MALZ.SAN.TİC.LTD. ŞTİ. Firması 7,5 milyon Tl. lik yatırımla 50 kişilik istihdamla 24.833 m2 alanda etanol dezenfektan üretimi yapacaktır.

FİNE FOOD GIDA SAN.TİC İTH.İHR.A.Ş. firması 50 milyon Euro luk yatırımla 250 kişilik istihdamla 150.000 m2 alanda dondurulmuş sebze ve meyva üretim ile OSB alanında faaliyete başlayacaklardır.

Oda olarak ilçemizin her türlü alanda gelişmesinin OSB yapılan yatırımlarla olacağının farkında olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu vesile ile yeni yatırımların ilçemize hayırlı olmasını temenni eder,selam ve saygılarımı sunarım" dedi.

  • Güncelleme: 20.09.2019 17:41
  • Okunma: 2010

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Deniz karakuş

    Emirdağ için yapmış olduğunuz bu gayretler bir emirdagli olarak benim gibi binlerce hemşerinizi gururlandirmakta dir başarılarınızın devamında Allah yar ve yardımcınız olsun