Emirdağ OSB Enerjisiyle Göz Dolduruyor!

Haberler / Ekonomi

Emirdağ OSB Enerjisiyle Göz Dolduruyor!

Emirdağ Kaymakamı ve Emirdağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akın AĞCA Emirdağ OSB’ nin sanayicilere sunduğu elektrik hizmeti hakkında bilgi verdi. Emirdağ OSB Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi olarak 01.08.2013 tarihinden itibaren serbest tüketici vasfı ile başlatmış olduğumuz indirimli elektrik enerjisi tedariki ile bölgemizde bulunan yatırımcılarımıza hizmet sunmaktayız.

Elektrik hizmeti verdiğimiz 18 aylık süreçte bölgemizde 17 milyon kwh enerji tüketimi gerçekleşmiştir. Tüketilen enerjide OSB bünyesinde bulunan firmalarımıza sağladığımız kazanç 400,000.00 TL( DÖRTYÜZBİN TÜRK LİRASI) olmuştur. 18 aylık çalışma neticesinde işletmelerimizin elektrik giderlerinde toplamda % 10’ luk tasarruf sağlamakla birlikte enerji tedarik firması ile yapılan sıkı pazarlıklar sonucunda Elektrik Birimimize elektrik dağıtım, arıza ve bakım işlerinde kullanılmak üzere 43.000 TL değerinde bir araç kazandırdık.

Özellikle elektrik tüketimi yüksek olan işletmeler için OSB bünyesinde yatırım yapmak çok avantajlı olmaktadır. Sanayici dostu bir OSB olarak serbest tüketici hakkımızı kullanarak enerji tedarik firmalarından tedarik ettiğimiz indirimli elektrik enerjisi bedelinin, katılımcılarımızın üretim maliyetlerini düşürerek piyasa şartlarında daha iyi rekabet etmelerini sağlamaktayız.

2016 yılı başlarında yaklaşık 100.000 TL’ lik bir yatırım ile tedarik edilen enerjinin ve kalitesinin dijital ortamda izlenebilmesine olanak sağlayan SCADA sistemini kurmayı planlamaktayız. Bu sistem ile enerjiye dair tüm veriler dijital olarak kayıt altına alınacak ve sunulan enerjide kaliteyi yükseltmiş olacağız. Bu vesile ile tüm OSB çalışanlarımızı kutluyor ve yeni yatırımcılarımızı Bölgemizde sunulan indirimli enerjiden yararlanarak üretim yapmaya ve istihdam yaratmaya davet ediyoruz." dedi.

  • Okunma: 2770

Yorumlar (0)Yorum Yap