Emirdağ OSB'den Atak!

Haberler / Ekonomi

Emirdağ OSB'den Atak!

2000 yılında kuruluşu gerçekleştirilen Afyon Emirdağ OSB son yıllarda bünyesine kattığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Afyon’da kurulu birçok OSB’ye oranla iyi bir doluluk oranı ve istihdam rakamları yakalayan Emirdağ OSB kabuğunu kırmayı başardı. Türk sanayisinin amiral gemilerinden Ülker Grubu’nun iştiraki olan Karma Tarımsal’ı 2013 yılı sonunda yatırımcıları arasına katmayı başaran Emirdağ OSB’de 9 firma üretim yapıyor. 420 kişinin istihdam edildiği bölgede biri büyük olmak üzere 3 firma inşaat aşamasında bulunuyor.

Arıtma tesisi çalışmaları sürüyor
Altyapının tamamlandığı, 38 parselden oluşan bölgede 22 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edilmiş durumda. İlk üretimin 2009 yılında başladığı OSB’de gıda sektöründe faaliyet gösteren Karma Tarımsal’ın üretime başlamasıyla bölgede yatırım hareketliliği arttı. Ağırlık olarak gıda sektöründeki firmalar bölgeye akın ederek yatırımlarını hızlandırdı. Elektrik dağıtım lisansına sahip olan bölgede arıtma tesisi kurulması için çalışmalar başlamış durumda.

OSB genişleme kararı aldı
Kısmen bedelsiz tahsisin yüzde 90 olarak uygulandığı bölgede yatırım hareketliliği devam ediyor. İyi bir aksta bulunan bölgeye yatırım yapmak isteyen firmaların talepleri artması üzerine bölgede genişleme çalışmaları başladı. Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca’nın başkan olarak görev yaptığı OSB, yaklaşık 250 bin dönümlük yatırım alanı talep eden bir firmanın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalışmaları hızlandırdı.

Müteşebbis heyet arı gibi
Afyon’da yatırımcı sorunu yaşayan diğer OSB’lere model olacak bir gelişim gösteren Emirdağ OSB, müteşebbis heyet tarafından yönetilmesine rağmen başarılı çalışmalarıyla örnek oluyor. Afyon İl Özel İdaresi’nin yüzde 40, Emirdağ TSO ile Emirdağ Belediyesi’nin yüzde 30’ar pay sahibi olduğu bölgenin artan gelişimi önümüzdeki dönemde hızlanması, yatırım ve istihdam sayısının ciddi oranda artması bekleniyor.

  • Okunma: 6140

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • emirdağlı

    Umarım bu yazılanlar doğrudur ilçemiz işsizlikten dolayı özellikle eskişehir e müthiş göç veriyor umarım fabrika sayısı artar işsizlik azalır dualarimiz sizinle

  • Can0355

    Allah emeği geçenlerden razı olsun...Emirdağımız için çok önemli bir konu...

  • Masaalah

    Hadi inşaallah inşaallah daha da gelissin ya hem genişledi hemde 2 . OSB kurulsun