Emirdağ OSB'ye Atık Su Arıtma Tesisi Yapılacak

Haberler / Ekonomi

Emirdağ OSB'ye Atık Su Arıtma Tesisi Yapılacak

Emirdağ'da sürdürülebilir çevre için önemli bir adım daha atılıyor. Emirdağ Belediyesi'ne ait olan su arıtma tesisine ek olarak Emirdağ için hizmet verecek olan ve Emirdağ Organize Sanayi Bölgesine inşa edilecek olan Evsel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi kurulacağı açıklandı. Yaz-kış verimli bir şekilde arıtma yapacak tesiste evsel atıklarla birlikte sanayi atıklarının da toplanarak tesise iletilmesi sağlanacak. Emirdağ'da yapılacak bu tesis ile “sürdürülebilir çevre” hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak.

İhale Şartnamesinde yer alan bilgilere göre günde 4.000 metreküp su arıtacak olan tesis yer tesliminden itibaren 24 ay içerisinde tamamlanacak.

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesine inşa edilecek olan Evsel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi ihalesi 3 Kasım'da yapılacağı müjdesini veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya hayırlı olsun mesajı yayımladı.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu yaptığı açıklamada; "Emirdağ Sanayisi büyümeye, gelişmeye devam ediyor. Uzun yıllardır beklenen Atıksu arıtma tesisi ihalesi yapılıyor. Tesis bitiminde, Organize Sanayi atıkları Emirdağ Belediyesi Arıtma Tesisi yerine OSB tesisinde arıtılacak ve ilçemizdeki Atıksu tesisi birden ikiye çıkacak. Yeni bir tesisin yine bir tesisin ilçemize kazandırılmasında başrol olan Milletvekilimiz Ali Özkaya'ya ve İbrahim Yurdunuseven ile Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyorum." dedi.

  • Okunma: 1989

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Süleyman

    Allah razı olsun devletimizden milletvekillerimizden belediye baskanimizdan inşallah Allah onlari başımızdan eksik etmesin inşallah