Emirdağ Sempozyumu Gerçekleştirildi

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağ Sempozyumu Gerçekleştirildi

Uluslararası Emirdağ Sempozyumu Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. 9 normal, 1 değerlendirme oturumu olmak üzere 10 oturumda gerçekleşen sempozyum, 24 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 10:00'da başladı.

Emirdağ İlçe Kaymakamı Hüseyin Sayın ve Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Halil Özsoy'un konuşmalarıyla başlayan sempozyum, Akademisyenler tarafından yoğun ilgi gördü. İzmir,Eskişehir,Afyonkarahisar ve Emirdağ ilçemizde faaliyet gösteren Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşlarından birçok temsilci yer aldı. Türk tarihi, kültür ve sanatında dikkate değer bir yere sahip olan Emirdağ’ın coğrafî, arkeolojik, tarihî, sosyal, kültürel, edebî, folklorik, ekonomik ve tarımsal özelliklerinin ortaya konularak, ilçenin geleceğine ilişkin perspektifler katılımcılar tarafından değerlendirildi.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın "Emirdağ'da yetişen ve Emirdağ kültürünün gelişmesine katkı sağlayan tüm Akademisyen ve araştırmacılara teşekkür ediyorum. Bu coğrafyayı dinlemek çok güzel, anlamak çok güzel, Keşke oturup sizleri daha fazla dinleyebilsek, Kısa zaman sürelerinde Emirdağ'ı bizlere bu kadar güzel anlattığınız için tekrar teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.
S
empozyuma katılım gösteren akademisyenlere Katılım belgesi ve Emirdağ Belediye Kültür Yayınlarınlarından olan ve Emirdağ İçin Kaynak niteliği taşıyan Şükrü Türkmen ve Özcan Türkmenin çıkarmış olduğu kitaplar hediye edildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre sempozyum kitap haline gelecek. Emirdağ'ın tarih, kültür ve ekonomisinin araştırmalarında önemli birer kaynak olarak,Gelecek nesillerin faydalanabileceği Uluslar arası Emirdağ Sempozyumu Sonuç bildirgesi bir araya getirilerek araştırma kitabı olması,Üniversitelerdeki kütüphanelerde ve evlerimizde yer alması bekleniyor.

  • Okunma: 2367

Yorumlar (0)Yorum Yap