Emirdağ Spor Alt Yapı Antrenörü Konuştu

Haberler / Spor

Emirdağ Spor Alt Yapı Antrenörü Konuştu

Afyonkarahisar U-17 Amatör Ligi mücadelelerinde Emirdağ Spor ile Sarık Gençlik Spor’un karşı karşıya geldiği maç 2-2 berabere sona erdi. Maçın ardından konuşan Emirdağ Spor’un U-17 takım Antrenörü Seçkin İşgüzar, U-17 Ligi’nin kısa sürmesinin futbolcuların gelişimine katkı sunmadığına dert yanarak: lig 3,4 maç sonra bitiyor. İl dışına gittiğimizde rakiplerimiz 30,40 maç yaparak geliyorlar karşımıza ve biz bunda zorlanıyoruz” dedi.

Afyonkarahisar’da spor alt liglerde de tüm hızıyla devam ediyor. U-17 Ligi’nde karşı karşıya gelen Emirdağ Spor ile Sarık Gençlik Spor Kocatepe Spor Kompleksi S-1 Sahasında ter döktü. Maç 2-2 sona erdi.
KAFA KAFAYA MAÇ OLDU
Emirdağ Spor U-17 takımı Antrenörü Seçkin İşgüzar, maç sonu Afyon Postası’na konuşarak şunları söyledi:
Yaklaşık 2 yıldır Emirdağ Spor’da antrenörlük yapıyorum. Maç heyecanlı geçti. İlk yarı ve ikinci yarı kafa kafaya bir maç oldu. Hem rakibe hem bize giden maç oldu. İlk yarı oyundan biraz düştük. Aslında ikinci yarıdaki tempomuzu ilk yarıya yansıtsaydık maçı koparabilirdik. Güzel bir maç oldu. Sahada çocuklar ellerinden geleni yaptılar. İki takımda özveriliydi. Herhangi bir sıkıntı olmadan güzel bir maç geçti.
LİG ÇABUK BİTİYOR ASLINDA UZUN OLMASI LAZIM
U-17 Ligine bu sene Afyonkarahisar’da az takım katıldı. Yaklaşık 3-4 tane maç yapıyoruz. Ardından lig bitmiş oluyor. Aslında ligin uzun olması lazım. Bu kategorideki çocuklar artık profesyonelliğe adaylar.
İL DIŞINA GİTTİĞİMİZDE RAKİPLERİMİZ 30,40 MAÇ YAPARAK GELİYORLAR
Çabuk bittiği için il dışına gittiğiniz zaman karşınıza gelen takımlar en az 30- 40 maç yapmış oluyor. Biz bunda zorlanıyoruz. Şampiyon bile olsan karşına gelen Bursa, İzmir, Ankara takımları 30-40 maç yapmış oluyor. U-17 artık profesyonelliğe aday olan sporculardır. Bu yaşlarda artık A takıma çıkıyorlar. Bizim de 1, 2 oyuncumuz A takıma çıkarıyoruz.

8 TAKIM 2 GRUPTA OLMAZ
Dediğim gibi bu ligin biraz daha uzun tempolu olması lazım. 2 gruplu 8 takım var olmaz. 8 takım en azında bir lig usulü yapması lazım ki en azından fazlaca maç oynamış olsun. Şampiyon olmuşsun olmamışsın çok önemli değil. Çocukların tecrübe kazanması, bir üst kademeye kendini hazırlaması lazım.
RAKİP TAKIMLAR MADDİ YETERSİZLİKLER NEDENİYLE SAHAYA ÇIKAMIYOR
Alt Liglerde bu durum biraz daha fazla mesela U-12, U-13’lerde. Orada neden fazla spor okulları da dahil oluyor fakat U-17’ye sadece belediye takımları katılıyor. Bu lige katılan bir tane spor okulu var sanırsam. Bunları biraz daha teşvik etmek lazım ve gelen gidenlere de biraz yardımcı olmak lazım. Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu sağ olsun her türlü desteği bize veriyor. Bu durumu her belediye sağlayamıyor. Biz buraya oynamaya geliyoruz fakat rakip bize top oynamaya gelemiyor. Otobüs, yemek ayarlayamıyor, Oyuncuları toplayamıyor. Onun için amatör spor kulüplerin üst yaş gruplara çıkanlara destek olunması gerekiyor. Tek başına yapılacak bir şey değil. Sarık takımının, spor okullarını bütçesi belli. Bu tür bir şeyler yapılırsa maçlar daha çok olur.

EMİRDAĞ’IN BAL LİGİNE ÇIKMASI BİZİ CESARETLENDİRİYOR
 Emirdağ’ın BAL Ligine çıkması bizi cesaretlendiriyor. Daha şevkli çalışıyoruz. 3 tane 16, 15 yaşlarındaki oyuncularımız A takıma alındı. Bu çocukları oraya hazırlıyorsun. Bir futbolcunun Süper Amatör’de oynaması var bir de BAL Ligi’nde oynaması vardır. Düşünün 2006, 2007’li bir çocuğun BAL Ligi’nde ona profesyonel kapıları daha çok açar. Önemli olan bu çocukları burada geleceğe hazırlamak.
AMATÖRDE KALAN FUTBOLCU BURAYA HOBİ OLARAK BAKIYOR
Amatörde kaldıktan sonra burası birazda hobi gibi oluyor. Bu çocukları bir üst seviyeye çıkarmamız için A takımımızın da iyi olması lazım. A takım BAL Ligi’ne çıktı. Kendilerine de bir hedef koydular. Bir üst lige de çıkarsalar çocuklar için bulunmaz bir nimet olacak. >>Hilmi Üstündağ’ın Haberi.  Afyon Postası

  • Okunma: 1671

Yorumlar (0)Yorum Yap