Emirdağ Spor Emirdağlılarındır

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Emirdağ Spor Emirdağlılarındır

Emirdağspor 29. yılını kutladı. Nice yıllara diyeceğim ama Emirdağ spor’un gelecekte ne olacağını bilemiyorum. Son günlerde ilçenin en önemli gündem maddelerinden biri yaklaşan Belediye Başkanlığı seçimleri ile Perşembe akşamı düzenlenen Emirdağ spor'un yemeği. Öncelikle Emirdağsporun yemeğiyle ilgili üç-beş konuya değinmek istiyorum. Emirdağ'ın saygın ve bir o kadar da varlıklı esnaflarının tamamını yemekte göremedik. Enteresandır Helan'lı Fahrettin bile yemekte bulunup cebindeki 10 YTL'yi Emirdağspor'a bağışlar ken, Emirdağ'ın kalburüstü diye tabir ettiğimiz esnafları yemekte yoktular. Tabi bunlardan Oktay ÇILDIR gibi bazıları hariç. Yine dikkatlerden kaçmayan bir diğer husus ise AKP'lilerin yemekte olmayışı idi. AKP'liler derken yanlış anlaşılmasın birkaç AKP'li vardı ama gözlerin aradığı AKP'liler yemekte yoktu.Gelgelelim asıl konuya. Şimdi Emirdağspor kimin veya kime hizmet ediyor. Acaba Emirdağ'lılar Emirdağspor'la ilgili ne düşünüyor. Benim bugün değinmek istediğim asıl konu bu. Bugün birçok kişi belki de Emirdağspor'un Emirdağ Belediyesinin bir yan kuruluşu falan olduğunu düşünüyor. Emirdağ spor'un Emirdağ Belediyesi ile bir alakası yok. Emirdağ Belediyesi Emirdağspor'a elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor hepsi bu. Belediyenin böyle bir zorunluluğu da yok ama Belediye Başkanı spora destek adına Emirdağspora devamlı maddi ve manevi destek oluyor. Bugün birçok kişi ise Emirdağsporun başarısının ilerde Emirdağ Belediyesine maledileceği inancını taşıyor ve bu sebeple Emirdağspor'a destek olmak istemiyor. Ceylan KURT'la o kadar röportaj yaptım. Kurt, bu takımın Emirdağlıların takımı olduğunu ve kesinlikle siyasi bir tarafı olmadığını ve olmayacağını defalarca belirtti. Böyle düşünenler yanlış düşündük lerini artık anlamalılar. Nitekim verilen yemekte de bunu gördük. Sağcısıyla solcusuyla herkes Emirdağ spor'a maddi yardımda bulundu. Böyle birşeyin olamayacağı açıktır. Böyle birşey olursa ne olur? Yani Emirdağspor siyasi bir amaç için kullanılırsa ne olur? Ceylan Kurt Başkan'a yaptığı açıklamaları bir kez daha hatırlatırız. Söylediği sözleri bir kez daha hatırlatırız. Emirdağsporun Ceylan Kurt2la çok iyi bir ivme kazandığını bilmeyen yok. Ayrıca Başkan'ı göstermiş olduğu bu başarılardan dolayı kutluyorum. Bu konuda aklıma ilk gelen soru ise şu, ''Ceylan Kurt'tan sonra bu takımın hali ne olacak?'' Yine 20-30 yıl geçecek aradan ve bizim bir takımımız vardı acaba o takım yerinde duruyor mu denilecek? Hep beraber göreceğiz. Bu arada Belediye Başkanı Aday Adaylarının isimleri bir bir kulağımıza geliyor. AKP'nin Ankara'daki bir hemşehrimize teklif götürdüğü, ilçemizden ise bir siyasi parti ilçe başkanının partisinden aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Tabi daha seçime çok zaman var. Daha köprünün altından çok sular akacak. İlerleyen günler ne gösterecek hep beraber göreceğiz.
Saygılarımla...
Emirdağ Gazetesi yazı işleri Müdürü Mustafa KOYUNCU

  • Güncelleme: 14.01.2008 23:39
  • Okunma: 6144

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • Ahmet Okuyan

    İmla kurallarını aklına estiği gibi kullanan içeriği tamamen fitne dolu yazı.Yazık bu yazıyı yayınlayan gençlere.Kendi gazetesinde yazınca 'CUK' oturuyor ama burada olmuyor.

  • yıldız

    evet teyfik doğru söylüyor.. kim emirdağlı hep yabancı emirdağlı hiçmi maçtan anlayan yok bunlar 3 lig 2 lig çıktımı hayır toplanan yıllık para ile 3 lige bari çıkılsa tamamm. yanlış yol izleniyor...

  • teyfik kahveci

    bakınız emirdağ sporun para sıkıntısı yok ama hiç emirdağlı oyuncu yok amac maç kazanmak değil insan kazanmak toplanan paraları yapancılar yiyor sonra akp gelip gelmemesi bu şekilde haber yapılmamalı hiç uygun değil o.ç.

  • osman mizrak

    sevgili arkadaslar emirdagspor hepimizin gelin yurdisinda ozellikle belcika hollanda v.s ulkelerde de yardim kampanyalari duzenleyelim .emirdaginda toplanandan daha fazla toplanacagini dusunuyorum.saygilarimla