Emirdağ Türküleri ve Ağıtları Amerika'da

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağ Türküleri ve Ağıtları Amerika'da

Emirdağ kültürü hakkında hazırlanan eserler farklı araştırmacılar ve yazarlar tarafından yayımlanmaya devam ederken; bu eserler Türkiye'deki ve Avrupa'daki kütüphanelerin ardından Amerika'daki kütüphanelerde de yerini almaya başladı. Emirdağ kültürünü, yurt içi ve dışında sunduğu bilimsel bildirilerle dünyaya açan Emirdağlılardan Ömer Faruk Yaldızkaya'nın yazdığı Emirdağ Türküleri ve Emirdağ Yöresi Türkmen Ağıtları adlı kitaplar, Amerika'nın en saygın üniversitelerinden Michigan ve Wisconsin Üniversitelerinde yerini aldı. Özellikle, Wisconsin Üniversitesi'nde bulunan, dünyanın en önemli müzik insanlarından Bela Bartok adına kurulan müzik kütüphanesinde, Emirdağ Türküleri ve ağıtlarının yer alması başlı başına ayrı önem arz ediyor.

Araştırmacı yazar Ömer Faruk Yaldızkaya, www.emirdag.gen.tr'ye yaptığı açıklamada "20'li yaşlardan itibaren; köy köy, yayla yayla gezerek, yaşlılarımızın dizinin dibinde oturarak yaptığımız derlemeleri, kitap bütünlüğünde yayınlayarak bilim dünyasının istifadesine sunmak, bilimsel bildirilerle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Balkanlara, Ukrayna'dan Kazakistan'a kadar taşımanın daima mutluluğunu yaşadım. Daha önce de Emirdağ Yöresi Türkmen Ağıtları adlı kitabım hakkında, değerli bilim insanı Konya-Selçuk Üniversitesi'nden Prof.Dr. Ali Osman Öztürk tarafından, İsviçre'de Almanca yayınlanan ve dünya akademik çevrelerince takip edilen DEMOS adlı dergide tanıtım yazısı yayınlanmıştı. Amerika'nın iki saygın üniversitesinde Emirdağ kültürünün yer alması, doğduğum topraklar adına büyük gurur oldu benim için..."dedi.

  • Okunma: 4385

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • Emel KUBAT

    Abimm başarılarının daim, yolun açık olsun.

  • Oğuz yeşilördek

    Tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim

  • Emir Hakan Yüceer

    İnsanın doğduğu suyunu içip havasını soluduğu memleketi çok özeldir
    Aşıktır memleketine
    İşte bu aşkla yapılan eserde Özel oluyor
    ÖMER FARUK ABİ emeğine yüreğine sağlık

  • Veysel Kutlu

    Kıymet hemşerim sayın Ömer Faruk Yaldızkaya çalışmalarınızdan gurur duydum. Bir Emirdağ'lı olarak çalışmalarınızın devamını diler saygılarımı sunarım.

  • cevdet sezgin

    Can dostum tebrik eder basarilarinin devamini dilerim selamlar


  • Şerife KOCA

    Kıymetli hemşerim Ömer Faruk YALDIZKAYA sizi gururla tebrik ediyorum.Başarılarınız daim olsun.Selamlar