Öne Çıkanlar bu hafta
-
Emirdağ'da Hangi Köylerde Kemal Kılıçdaroğlu Önde (29.05.2023)
-
Emirdağ'ın O Köyünde Tüm Oylar Erdoğan'a Çıktı (29.05.2023)
-
Başsağlığı Mazhar Duru (04.06.2023)
-
Emirdağ'da 13 Mahalle'den 12'si Erdoğan Dedi (29.05.2023)
-
Emirdağ Yaylalarında Heyelan (02.06.2023)
Emirdağ Zabıtasından Denetim
Haberler / Güncel
Emirdağ Belediyesi Zabıtası Müdürlüğü ekipleri 6502 sayılı Tüketici Haklarının Korunması ile ilgili kanun çerçevesinde Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu' nun talimatlarıyla ilçe genelindeki marketlerde fiyat etiketlerinin kontrolünü yaptı. Raftaki fiyat etiketi ile kasadaki fiyat etiketi arasında fark olup olmadığı incelendi.
Emirdağ genelindeki tüm marketlerde gerçekleştirilen kontrollerde, reyonlardaki ürünlerin etiketli olup olmadığı ve reyonda bulunan ürün fiyatının kasadakiyle uyuşup uyuşmadığına dikkat edildi. İlçe genelinde denetimlerini düzenli aralıklarla sürdüren zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde vatandaşların yaptıkları alışverişlerde olası mağduriyetlerinin önüne geçiliyor.
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu vatandaşlardan stokçuluk, fiyat etiketi ve tarihi geçmiş ürünlerle ilgili sorun yaşamaları halinde zabıta ekipleriyle iletişime geçmesini istedi. Başkan Koyuncu : "Buradan vatandaşlarımıza bir duyuruda ve ricada bulunmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine stokçulukla ve tarihi geçmiş ürünler ile ilgi karşılaştığınız tüm sorunları bize bildirin bizde onlarla ilgi gerekli tüm çalışmaları yapalım.’’ ifadelerini kullanarak denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.
Denetimlerle ilgili açıklama yapan zabıta ekiplerinden Ramazan İzzet Bali ;“Zabıta Müdürlüğümüzce yapılan rutin denetimler aralıksız sürdürülmektedir. Son olarak, vatandaşlarımızın daha bilinçli ve sağlıklı alışverişlerini sağlayabilmeleri amacı ile ekiplerimizce marketlerde etiket denetimi yapıldı. Yapılan denetimlerde ilçemizde bulunan üç markete cezai işlem uygulandı. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için marketlerin hijyen şartları, fiyat etiketleri, raf düzeni ve satılan ürünlerin son kullanma tarihi denetimleri aralıksız devam edecektir. Bizler bu konuda her zaman vatandaşlarımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.
- Güncelleme: 31.12.2021 16:12
- Okunma: 1013
Son Yorumlar
-
Demiral, Gövdemi Taşın Altına Koyuyorum
[alp kılıç] AV.MEHMET EMRE DEMİRAL ;Baban ABDİL DEMİRAL Senelerce Emirdağ'da Ülkücü Ocaklarında, Eskişehirde…
-
Kara Dayı, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adaylığına Başvurdu
[yücel demircigedigi] hayırlı ugurlu olsun
-
Pörnek Köyünde Ev Yangını
[yücel demircigedigi] gecmiş olsun yaralılara acil şifalar dilerim
-
İYİ Partide Emirdağ’ın Gelini Sebahat Aday
[yücel demircigedigi] başarılar dilerim yolun açık olsun
-
İYİ Partide Emirdağ’ın Gelini Sebahat Aday
[Yücel demircigedigi] Hayırlı uğurlu olsun yolun açık olsun
Yorumlar (2)Yorum Yap
Selim
Evet bu zabıtalar yazın arayınca bile gelip vatandaşa yardımcı olmuyorlar maalesef. 2018de Yazın üzerinde 45TL yazan ürüne dolar yükseldi diye 65 TL istediler benden. Aradım ama maalesef yardımcı olmadılar. Aynı ürünü bulgardan petroldan daha ucuza aldım.
04.01.2022 07:09
kaan
Bu zabitalar, avrupalilar oldugunda niye denetim yapmiyor?
millet, Eskisehir'e, afyon'a alisverise gidiyor.
Demek ki isini yapmiyorlar, sadece söyleneni yapiyorlar.
02.01.2022 22:20